Når du låner penge på nettet og udfylder diverse ansøgninger, er det vigtigt du gør det gennemtænkt og velforberedt. Det giver dig nemlig de bedste forudsætninger for at lave et billigt lån, der matcher dine behov og økonomi.

Specielt det sidste er afgørende, så du kan betale de månedlige afdrag uden problemer. Danlaan.dk har giver dig en række vigtige huskeregler inden du udfylder en låneansøgning på nettet. Se de gode tips her. 

1. Få valgt et passende beløb

Det første du skal gøre er at få valgt et passende lånebeløb. På nettet kan du søge om alt fra 5.000 til 400.000 kr., alt efter hvad du behøver. Det er bare ikke ligegyldigt hvilke beløb du søger om. Så selvom du reelt kan låne 100.000 kr., er der ingen grund til det, hvis du kun behøver 50.000.

Hvordan vælger jeg så et passende beløb? Det er egentlig meget simpelt. Du finder ud af hvad produktet, ferien, renoveringen etc. koster og ud fra dette, må du vurdere dit pengebehov. Har du selv 20.000 stående på kontoen, kan det jo modregnes i ligningen.

Lad nu vær med at gå efter de store runde lånebeløb, bare fordi det virker belejligt. Læg et budget og en plan for hele låneperioden, så kan du nemmere finde frem til det optimale beløb.

I modsætning til banken, vil udbyderne online ikke have samme interesse i formalet bag dit lån. Det gør derfor ikke den store forskel, om du søger penge til gaver eller har brug for et lån til nye vinduer. Det vigtigste er din indkomst og privatøkonomi – at den er fornuftig.

2. Sørg for at rådighedsbeløb matcher afdraget

Nu til et område de færreste skænker særlig mange tanker, desværre. For dem der ikke har fokus på rådighedsbeløb kontra det månedlige afdrag. Hvis du lige nu har 4.000 kr. mellem hænderne, vil disse penge gå til afbetalinger, når først lånet er optaget.

Med andre ord går det ikke at vælge vilkår, hvor du skal betale 5-6.000 i afdrag, hvis du kun har 4.000 til rådighed. Så klarlæg hvilket rådighedsbeløb du har, efter alle dine fast udgifter er dækket.

Det vil hjælpe dig med at vælge den optimale løbetid på lånet. For en længere løbetid vil gøre dine månedlige afbetalinger mindre. Men husk på det tilmed vil give flere renteomkostninger.

3. Husk at ÅOP er det vigtigste

Det er svært at gradbøje, hvilken af de 3 punkter der er vigtigst, men der er ingen tvivl om ÅOP er betydningsfuld. I hvert fald hvis du gerne vil have et billigt lån, med de laveste omkostninger. Her er ÅOP procentsatsen du bør fokusere på.

ÅOP er vigtigst efter du har indhentet flere lånetilbud, men før du ansøger kan det give et godt indtryk af, om det er en dyr eller mere billig låneudbyder. Der vil nemlig være store forskelle i renteniveauerne hos firmaerne online.

Så husk at holde fokus på ÅOP både før og efter ansøgning, når du sammenligner diverse tilbud med hinanden.

 

Til slut kan vi kun anbefale dig at ansøge hos 3-5 lånefirmaer, for at skabe det bedste udgangspunkt. Det vil give dig flere tilbud at vælge imellem og de bedste chancer for, at du får optaget et lån efter dine behov.