Trustbuddy sat på plads af Forbrugerombudsmanden

Lånefirmaet Trustbuddy der formidler lån mellem private, er blevet sat på plads af Forbrugerombudsmanden. Det er de efter en sag, hvor de ulovligt har opkrævet alt for høje gebyrer i henhold til Renteloven.

Trustbuddy har allerede været ude at sige, man vil ændre praksis fremadrettet så man kommer til at overholde Renteloven. Tilbage står mange nuværende og forhenværende kunder , der har været udsat for samme urimeligt høje gebyrer.

Se mere om Forbrugerombudmandens sag mod Trustbuddy her.

 

2.000 kroner i misligholdelsesgebyrer!

Det er en klage fra en utilfreds kunde, der har fået Forbrugerombudsmanden til at gå ind i sagen. Kunden havde lånt 5.000 kroner, men betalt pengene tilbage for sent og det blev dyrt.

For ikke nok med ekstra rykkergebyrer og inkassoomkostninger, så skulle kunden ligeledes betale 2.000 kroner i såkaldte “misligholdelsesgebyrer”. Tre styks der samlet set ville koste forbrugeren 2.000 kr.

For et lån på kun 5.000 kroner lyder det af meget for de fleste – det er Forbrugerombudsmanden enig i. De har derfor pålagt Trustbuddy at ændre praksis omgående.

Vurderingen lyder på at misligholdelsesgebyret var ulovligt, jævnfør Renteloven, og i øvrigt i strid med god markedsføringsskik.

Rykkergebyret må max være på 100 kroner

For den uvidende forbruger, må rykkergebyret kun udsendes tre gange af et firma og maksimalt være på 100 kroner. Alt andet er ulovligt.

Så hvis du hos Trustbuddy eller andre firmaer modtager rykkergebyrer på højere beløb, er det i modstrid med loven. Det bør du stå fast på og nægte at betale mere end 3 x 100 kroner.

Trustbuddy har formodentlig ikke betragtet 2000 kroners gebyrerne som almindelige rykkergebyrer, men det har alligevel ikke hjemmel i Renteloven, ifølge Forbrugerombudsmand Henrik Øe.

Jeg har betalt for høje rykkergebyrer!

Er du én af deres kunder som har betalt for høje rykkergebyrer (eller misligholdelsesgebyrer), så anbefaler vi at du fremlægger sagen for Trustbuddy. Afgørelsen er nu klar, så der kan ikke være tvivl om at deres gebyrer har været ulovlige.

Uanset om de vælger at kalde dem rykkergebyrer eller misligholdelsesgebyrer. Omend din sag er klart svækket ved, at du allerede har indbetalt pengene.

Vi anbefaler du kontakter Trustbuddy og kræver dine penge tilbage, hvis du har været udsat for samme urimelige behandling, som kunden der fremprovokerede denne sag.