Skal du til at købe byggegrund, hvor du kan bygge dit nye hus? Så vil det være nødvendigt med et lån og specielt i disse tider, kan du optage boliglån til ekstremt fordelagtige renter.

På denne side ser Danlaan nærmere på dine muligheder og hvad du bør være opmærksom på. De færreste vil have det kontante beløb på kontoen, så du skal have fat i diverse pengeinstitutter.

Hvis der er tale om en mindre byggegrund, kan du låne op til 400.000 kroner online. Det kan være et brugbart alternativ, ved mindre pengebehov.

Lån til ny grund

Finansieringsmuligheder

Når du skal lave lån til ny grund, skal du altid starte med at undersøge dine finansieringsmuligheder grundigt. Det vil være hele forudsætningen for at du finder den optimale løsning.

Af relevante finansieringskilder, bør bankerne og realkreditinstitutterne nævnes. Det er hos dem du skal henvende dig. Nøjes ikke med at tale med din egen bank. Der er ingen garanti for de er bedst eller billigst.

Af danske banker kan vi anbefale:

  • Nordea
  • Jyske Bank
  • Danske Bank

Alle tre er store udbydere og en sikker finansieringsparter, når du skal i gang med et nyt byggeprojekt.

Hvordan du så skal gribe din henvendelse til disse an, vil afhænge meget af dine planer for grunden.

Hvad er dine planer med byggerunden?

Det gør en stor forskel, hvad du vil anvende byggegrunden til. Langt de fleste danskere planlægger at bygge på den og her er det smartest at få tegnet et byggelån.

Det giver dig muligheden for at samle det hele og opnå mindst mulige omkostninger. Samtidig for pengeinstituttet en sikkerhed i form af det hus du får opført. Vil du derimod ikke bygge på grunden, kan du belåne op til 40 % af grundværdien.

Den  vigtige forskel

Det er vigtigt at kende til forskellen mellem et realkreditlån, der optages til køb af bolig, og så det lån der skal finansiere byggegrunden. Det vil ikke kunne laves til samme rente, men når først huset er bygget, bør du indfri byggelånet til et almindeligt realkreditlån.

Alternativet er et såkaldt forhåndslån, hvor du gør det gennem realkreditinstitutterne og kommer til at kende huslejen på forhånd. Det kan der være klare fordele i.

Indhent flere tilbud

Sidst så bør du altid indhente flere tilbud. Som vi har nævnt, bør du ikke nøjes med din egen bank. Henvend dig hos 2-3 forskellige for at få et indtryk og finde den billigste udbyder.

Der kan være mange penge på spil, så det er helt sikkert tiden værd.