Rigtig mange danskere vælger at blive i den samme bank det meste af deres liv. De fleste bliver ved det, de kender, men det er ikke altid det bedste.

Der kan være rigtig mange at spare ved at skifte bank. Eller fordele og muligheder du ikke får glæde af i øjeblikket.

Det kan fx. være lavere renter på boliglånet, eller et JA på din låneansøgning. Uanset hvad din årsag kan være, bør du løbende sammenligne pengeinstitutter, så du altid er det rigtige sted.

Sammenlign danske banker og spar penge

Overvejer du at skifte bank, er det en rigtig god idé at starte med at sammenligne forskellige pengeinstitutter. Du kan sammenligne på forskellige måder, først og fremmest kan du gøre det online.

Rigtig mange banker har en lang række oplysninger på deres hjemmesider, men det kan hurtigt virke uoverskueligt for den almene dansker. Her kan du med fordel benytte sider som Pengepriser.dk, når du vil sammenligne pengeinstitutternes priser med hinanden.

Økonomi - bankerDer er en lang række banker i Danmark og det er forskelligt, hvem du passer bedst til. Den udbyder der er bedst for dig, er måske ikke den samme, som er bedst for din nabo. Så tænk over dine behov og gå efter det sted, hvor du får dem opfyldt.

Få et gratis møde

Hvis du ikke føler du får nok informationer fra internettet, er det også en mulighed at kontakte de forskellige banker. Mange steder er det muligt at få et gratis møde med en bankrådgiver, der kan fortælle dig om deres tilbud, andre gange er det måske nok at stille spørgsmålene over telefonen.

Der ingen tvivl om at din bank er et af de elementer, der har størst indflydelse på din privatøkonomi. Så set det ikke som et fast forhold, men som alle andre udbydere, hvor de gerne skal leve op til dine behov og ønsker som kunde. Ellers er du jo ikke bundet til at blive. Sammenlign løbende for at holde dig opdateret med priser og renter, så du ikke betaler mere end du behøver.

Hvem har de bedste renter og vilkår?

Når du sammenligner de forskellige muligheder for at blive kunde hos en ny bank, er det en rigtig god idé at holde øje med, hvem der har de bedste renter og vilkår. Hvis du nu eller snart har brug for et lån, er det en god idé at finde en bank, hvor der er gode muligheder for dette.

Har du allerede et lånebehov, bør du faktisk præsentere dem for det, allerede inden du skifter. Du kan jo aldrig vide hvem der siger JA eller NEJ på forhånd.

Der kan være stor forskel på hvilke renter og lånemuligheder du har i banken og online. Men som hovedregel bør banklån altid foretrækkes ved større pengebehov. Du kan læse om forskellene mellem internetlån vs. banklån her.

Opsparingen

Det er ikke kun lånerenter -og muligheder der bør definere dit valg. Det samme bør kundeservice, fordele og ikke mindst deres opsparingsrenter. Hvis du har eller vil have mange penge stående på en opsparingskonto, bør renten på denne ligeledes have noget at sige.

Igen er alle præferencer forskellige, så fokuser på hvilke behov du har som kunde og find den bedste udbyder ud fra dette. Kun ved løbende at sammenligne kan du være sikker på, at du rent faktisk er hos det bedste pengeinstitut for dig.