Hvis økonomien er under pres eller hvis du drømmer om at købe forskellige ting, kan lån være en brugbar løsning. Det er bare meget forskelligt hvad du ender med at give for de lån, der optages online.

Se vores guide til hvordan du finder det billigste lån online, for at komme godt fra start. 

Guide til det billigste lån online

1. Undersøg markedet og mulighederne

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige steder, hvor du kan få et lån, det kan være forbrugslån eller samlelån. Det er vigtigt at undersøge markedet og danne dig et overblik, så du kan tage beslutninger på et informeret grundlag. Det vil i sidste ende være med til, at du opnår den bedste løsning for dig.

Vi anbefaler altid at du både sammenligner og ansøger, for at indhente tilbud, da det vil give dig et godt udgangspunkt som forbruger. I dag kan du både ansøge i din bank eller hos et af de mange online banker.

Det er aldrig til at vide hvem der har det billigste lån for dig, da det beror på den kreditvurdering, som firmaet laver af dig. En kombination af mange forskellige elementer.

2. Ansøg hvor du kan

Når vi skriver, at du skal undersøge markedet og dine muligheder, betyder det ikke, at du skal vælge dem fra. Tværtimod skal du finde så mange interessante udbydere som muligt og derefter gå i gang med at ansøge. Hos dem alle sammen.

Det kan virke en smule mærkeligt at skulle sende 2-3 ansøgninger ud, når du kun har brug for at låne penge et enkelt sted, men det vil i sidste end kunne betale sig. Udbyderne vurderer nemlig din privatøkonomi, når du ansøger hos dem, og derfor kan deres endelige tilbud blive anderledes, end hvad du havde troet.

3. Sammenlign tilbud og vælg laveste ÅOP

Når du har ansøgt flere forskellige steder, vil du forhåbentlig også få flere tilbud på hånden. Det er kun en fordel, da du kan begynde at sammenligne dem og finde ud af, hvilket tilbud der passer bedst til dig. Her skal du selvfølgelig kigge på lånets størrelse, renterne, og hvor store de månedlige afdrag er.

For at finde ud af hvilket lån der er billigst, skal du kigge på ÅOP-satsen, der gør det mere overskueligt at finde ud af. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og er den bedste måde at sammenligne de forskellige priser, da den medregner samtlige omkostninger. Derfor kan det være en god idé at tage alle tilbuddene og sammenligne de forskellige ÅOP’er. Dels før du søger og specielt efter du har indhentet tilbud.

Der er god grund til at gøre en grundig indsats, uanset om du gerne vil finde et forbrugslån med en fair rente, eller det billigste samlelån. Du vil opleve stor forskelle i kreditomkostningerne, fra bank til bank, så husk at få indhentet flere lånetilbud.