Refinansiering af dyre lån

Har du flere dyre lån, der koster dig dyrt måned efter måned? Mange danskere har optaget kviklån og små forbrugslån til høje renter og gebyrer. De bliver hurtigt en stor belastning for din privatøkonomi.

Nu har du muligheden for at spare penge, via refinansiering af dyre lån. Refinansieringen hjælper dig med at få afdraget lånet og samlet hos én udbyder, men til markant lavere rente.

Søg om refinansiering af forbrugslån

Refinansiering af lån indebærer mange fordele og firmaer som Lånio, Lendo, Lendme og Bank Norwegian kan alle hjælpe dig med et samlelån og renter der starter lavt.

Ansøg gratis og uforpligtende – og se hvad de kan tilbyde dig.

Udbyderen Bank Norwegian er eksperter i refinansiering og vælger du at ansøge hos dem, skal du huske at vælge “Indfrielse af lån” i ansøgningen, som det ses her:

Refinansiering hos Bank Norwegian

Det er nemt og giver dig lavere omkostninger

Når du søger lån på nettet, kan du altid bruge pengene som du foretrækker. Uanset om det er til regninger, eksisterende gæld eller ferie med familien.

Så længe du sørger for at finde en lav rente og at bruge pengene på indfrielse af eksisterende gæld, kan du faktisk bruge samtlige online udbydere til denne manøvre. I oversigten fremviser vi tre af de billigste lånefirmaer netop nu, da det er hele formålet med at refinansiere.

Det skal give dig lavere omkostninger, så du sparer penge i form af lavere renter og omkostninger.

Refinansiering er en god økonomisk beslutning

Forbrugslån over en bred kam, anses ikke for at være den mest fornuftige økonomiske beslutning, men det er anderledes med refinansiering.

Ved refinansiering af dyre lån, gør du en god ting for din økonomi, da du gældsætter dig markant billigere. Det er ikke fordi at gælden bliver mindre, den bliver bare billigere.

Over måneder og år kan det ende med at være mange penge. Samtidig vil du helt sikkert foretrække at have dine lån samlet hos ét selskab, frem for hos 3 forskellige. Det giver overblik og overskuelighed for dig som forbruger.

Kom i gang med at søge lån til refinansiering med det samme – det er gratis og uforpligtende.

Hvordan bliver mine lån afviklet?

Dit nye lånefirma vil typisk hjælpe dig med at afvikle din eksisterende gæld, så det sker helt ubesværet for dit vedkommende. Alt du skal gøre, er muligvis at acceptere de gør det på dine vegne.

Udbyderne ønsker at gøre omlægningen så enkel for deres kunder som muligt, da de ved det hurtigt kan blive et større arbejde, hvis man ikke er inde i detaljer og hvordan man gør. De har specialister og ved præcis hvordan processen gribes an.

Alt du skal gøre er at ansøge om refinansiering, acceptere tilbuddet og aftalens tilhørende papirer. Så klarer de normalt resten for dig.

Hvem kan søge refinansiering?

Langt de fleste danskere med gæld, har mulighed for at søge refinansiering online. De primære krav du skal opfylde er følgende:

  • Mindst 18 år
  • Dansk statsborger/bopæl
  • Ingen RKI

Det er de helt normale krav du skal kunne opfylde, mens fast arbejde og indtægt vil være en væsentlig fordel.

Hvordan foregår ansøgningsprocessen?

Ansøgningsprocessen foregår helt som normalt, eneste detalje er at du muligvis skal angive formålet. Det er fx. tilfældet hos Bank Norwegian, hvor du skal krydse af. Hos andre udbydere som Lånio og Lendme, skal du blot sørge for at søge om samlelån, frem for de klassiske lån.

Processen er meget som den plejer at være, udbydere skal blot vide at formålet er, du ønsker at omlægge din eksisterende gæld og få den samlet hos dem.

At finde det billigste samlelån

Når du skal finde det billigste samlelån, skal du gøre præcis som når du søger et het normalt forbrugslån online. Det handler om at sammenligne muligheder, vurdere dem over for hinanden og ansøge hos flere, for at se hvad de kan tilbyde dig hver især. Det er sådan du finder frem til den laveste rente og ÅOP på markedet, altså den billigste refinansiering.

Ansøgningsprocessen er langt hen ad vejen den samme, den primære forskel er du skal markere formålet; samlelån. Dette for at online banken ved pengene skal bruges på at afvikle og samle eksisterende gæld.

Hvorfor så ikke bare søge forbrugslån og klare det selv? Selvom ansøgningsprocessen er meget identisk, har formålet en væsentlig indflydelse på udbydernes kreditvurdering af dig og på hvilken rente du får tilbudt. Dertil kommer al besværet ved at få afviklet eksisterende gæld hos forskellige udbydere. Det er udbyderne specialister i at gøre, det er du formegentlig ikke.

Udover online bankerne, kan du snakke med din egen bankrådgiver om mulighederne for, at de kan hjælpe dig. I visse tilfælde kan det ligeledes være en mulighed.

Refinansiering til lav rente

Der er pr. 1. juli 2020 kommet et ÅOP-loft på forbrugslån i Danmark på 25%, hvilket betyder at renteniveauet online er lavere end længe. Det har sjældent været så billigt at optage lån og det samme er tilfældet med refinansiering. Du har derfor gode muligheder for at finde refinansiering til en lav rente.

At refinansiere dyre lånI oversigten kan du se hvor langt renten og ÅOP-satserne starter, hvilket er et godt udtryk for, hvor mange penge du kan spare, via færre kreditomkostninger. Det er på mange måder en god privatøkonomisk beslutning at refinansiere dine dyre lån, og du kan altid ansøge uforpligtende for at se om det kan betale sig. Hvis du har dyr gæld, flere steder, vil svaret ofte være klart JA.

Gode råd om omlægning af lån

Når du skal omlægge lån, er det helt centralt at have fokus på den nye rente, om den er fast eller variabel, samt hvad de samlede kreditomkostninger bliver. Omlægning af lån sker typisk ved boliglån, men et samlelån hos online bankerne kan minde om det. Du bør i hvert fald tage de samme pointer med dig videre. Formålet er helt det samme, du omlægger/refinansierer for at opnå en lavere rente og dermed færre omkostninger.

I tilfældet hvor du omlægger boliglån vil du ydermere have valget mellem en fast og variabel rente, hvilket kan have en væsentlig indflydelse på dine samlede renteomkostninger. Hvad du bør vælge afhænger meget af din risikoprofil og hvilken retning du tror at den finansielle branche bevæger sig i. Det bør du tale med din bankrådgiver omkring.

Dertil kommer muligheden for at justere løbetiden så den matcher din økonomiske situation, uanset om løbetiden skal være kortere eller længere. Det valg bør tages med øje for den månedlige ydelse. For det er klart, at hvis du sænker løbetiden får du færre omkostninger, men omvendt også en højere månedlig ydelse – og omvendt. Dette vil belaste din privatøkonomi i højere grad.

Såfremt du har spørgsmål til, hvad der er det rette for dig, kan du med fordel tage en snak med din bankrådgiver, der kender din privatøkonomi, risikoprofil og præferencer mest indgående.

I videoen kan du få flere gode råd til hvordan du kommer godt igennem processen.