Har du prøvet at blive afvist? Eller vil du bare gerne have de bedste chancer for at få godkendt din låneansøgning? Få gode tips til hvordan du kan styrke mulighederne for at blive godkendt.

Der findes forskellige ting du kan gøre, nogle er enkle mens andre er mere langsigtede. Se de 4 tips her.

Undersøg alle muligheder

Det første du kan gøre, er at få undersøgt alle muligheder. Særligt på onlinemarkedet findes der en bred vifte af udbydere, der kan hjælpe enhver med en fornuftig privatøkonomi. Uanset om du kun er 18 år eller uden arbejde. Der er udbydere for enhver, det handler bare om at få dem identificeret.

For ellers kan udvalget og valgmulighederne hurtigt virke mere begrænsede og det vil selvfølgelig forringe dine godkendelseschancer. Jo flere muligheder, desto større chance for at blive godkendt.

Søg flere steder

Den samme terminologi gælder, når du skal i gang med at søge. Du kan flere steder læse på Danlaan.dk, at vi anbefaler du udfylder flere ansøgninger – med god grund. Det styrker både dine chancer for at blive godkendt, men hjælper dig ligeledes med at finde det billigste lånetilbud.

Det kan du aldrig vide på forhånd, da der altid bliver foretaget en individuel kreditvurdering. Ved at søge flere steder, giver du dig selv det bedste udgangspunkt på flere måder. Dels for at blive godkendt og dels for at finde en billigere løsning.

Du kan med fordel ansøge via tjenesten Lendo, hvor du med én ansøgning kommer ud til 12 banker og derved øger dine chancer for at blive godkendt. De kan ligeledes hjælpe dig med at samle dine lån, hvis du har dyr gæld til en høj rente.

At du har meget gæld kan være én af de væsentlige årsager til at du bliver afvist. Det er derfor en god idé at vurdere, om du har dyr gæld, der bør refinansieres, så du får lavere renteomkostninger og dermed et forbedret rådighedsbeløb.

Lån et mindre beløb

Når udbyderne laver en kreditvurdering af dig, på baggrund af din ansøgning, sker det med en lang række faktorer in mente. Beslutningen er en sum af det ønskede lånebeløb, kombineret med din månedlige indkomst, alder, betalingshistorik og eksisterende gæld.

Du skal vide, at jo flere penge du vil låne, desto større krav bliver der stillet til din økonomi. Hvis du er blevet afvist, kan du derfor overveje om du kan nøjes med et mindre lånebeløb.

Øg din indkomst

Det sidste tip er ikke et quick-fix, men en langsigtet løsning, der vil stille dig langt bedre. Indkomsten er en af de vigtigste parametre, når du bliver vurderet af de forskellige banker. En øget indkomst, enten via bedre løn eller via et bijob, kan åbne op for nye muligheder.

Logikken bag er helt ligetil, for jo flere penge du tjener og får ind på kontoen, desto nemmere vil du have ved at betale de månedlige afdrag. Det giver udbyderen en mindre risiko ved at udlåne pengene til dig. Det vil både resultere i du bliver godkendt og til en lavere rente. Desto lavere risiko, desto billigere tilbud vil du modtage.

Du bør derfor anskue din indkomst som online bankerne gør det. Af samme grund kan danskere uden job eller på kontanthjælp, have lidt andre lånemuligheder og sværere ved at blive godkendt nogle steder.