Der er sket meget i den danske lånebranche henover de seneste 5-10 år. Vi vil komme ind på mange af de mest centrale ændringer, der er til stor glæde for dig som forbruger.

Det er nemlig blevet nemmere og hurtigere at få overblik over lånemarkedet. Du har fået et større og billigere udvalg af selskaber og så har det aldrig været mere fleksibelt. Vi ser på de nye vinde i den danske lånebranche.

De mange nye lånemuligheder

Bank Norwegian, Nova Finans og Lendo

Lad os starte med at se på de mange nye lånemuligheder, der er kommet på det danske marked de senere år. Santander Consumer og Bank Norwegian er to af de største, internationale banker, der nu har satset på det danske marked. Det har de gjort med stor succes, så efter at have været i gang nogle år, har de vundet stor popularitet hos danskerne.

Begge med lave renter, der ikke kun udfordrer de øvrige firmaer på nettet, men ligeledes landets banker. Det er ikke længere en selvfølge at din bank altid har det billigste forbrugslån, efter de er kommet på markedet.

Lendon er en anden udbyder, der for alvor har gjort et indtog på det danske marked igennem de senere år, men som sidenhen har stoppet deres aktiviteter i Danmark, efter de nye regler 1. juli 2020. Lendon var en kviklånsudbyder, hvor du kunne søge penge i 1 måned.

Se også: Her kan du låne penge i 1 måned

Paymark Finans og Nova Finans er et andet eksempel på flere valgmuligheder og større pres på renten. Det sammenholdt med at “gamle udbydere” som L’EASY, DER og Ekspres Bank fortsat er på markedet, giver dig et bredt udvalg af muligheder.

Nye vinde i den danske lånebrancheDer er kommet mange white label løsninger på markedet, hvilket kan gøre det vanskeligt at gennemskue hvem du reelt optager finansiering hos. Du kan dog være sikker på det næsten altid er hos enten L’EASY A/S, Basisbank A/S, Ekspres Bank, når dette er tilfældet.

Alle lånefirmaer mærker konkurrencen

Der er ingen tvivl om at alle firmaer mærker konkurrencen på markedet, hvor det brede udvalg og de generelt lavere renter, gør der er hårdere kamp om kunderne.

Konkurrencen er større end længe, både på renten og i de mange valgmuligheder. Vi mener helt klart at store selskaber som spanske Santander Consumer og norske Bank Norwegian, fortjener en stor del af æren for dette.

Nye tjenester er blevet populære

Der er ingen tvivl om at de nye finansielle tjenester, som Lendo og Lånio, hvor du med én ansøgning kommer ud til flere banker, er blevet populære hos mange danskere. En service der letter forbrugerens arbejde og giver bedre forudsætninger for, både at opnå en lav rente og for at blive godkendt.

Det er de færreste forbrugere, der indhenter tilbud fra 4-5 forskellige banker. Det kan gøres ved at benytte disse to services, der er blevet et godt supplement til de øvrige udbydere på online markedet.

Forbrugeren den store vinder

Der er ingen tvivl om hvem den store vinder er, ved denne udvikling. Det er dig som forbruger, da du står markant stærkere. Dels for at blive godkendt og dels for at opnå en attraktiv rente.

For hvis du ikke kan få det hos den ene udbyder, kan du det sandsynligvis hos den næste. Det bliver spændende at følge udviklingen over de næste par år. Om den hårde konkurrence får udbydere til at trække sig, eller om der kommer flere nye til. Danlaan.dk vil følge og opdatere dig på udviklingen.

Opdateret 13. januar 2021