Nye vinde i den danske lånebranche

Nye vinde i den danske lånebranche

Der er sket meget i den danske lånebranche henover de seneste 5-10 år. Vi vil kommet ind på mange af de mest centrale ændringer, der er til stor glæde for dig som forbruger.

Det er nemlig blevet nemmere og hurtigere at få overblik over lånemarkedet. Du har fået et større og billigere udvalg af selskaber og så har det aldrig været mere fleksibelt. Vi ser på de nye vinde i den danske lånebranche.

De mange nye lånemuligheder

Santander Consumer, Bank Norwegian, Lendon og Paymark Finans

Lad os starte med at se på de mange nye lånemuligheder, der er kommet på det danske marked de senere år. Santander Consumer og Bank Norwegian er to af de største, internationale banker, der nu har satset på det danske marked. Det har de gjort med stor succes, så efter at have været i gang nogle år, har de vundet stor popularitet hos danskerne.

Begge med lave renter, der ikke kun udfordrer de øvrige firmaer på nettet, men ligeledes landets banker. Det er ikke længere en selvfølge at din bank altid har det billigste forbrugslån, efter de er kommet på markedet.

Paymark Finans er et andet eksempel på flere valgmuligheder og større pres på renten. Det sammenholdt med at “gamle udbydere” som L’EASY, DER og Ekspres Bank fortsat er på markedet, giver dig et bredt udvalg af muligheder.

En af de nyere udbyder er Paymark Finans, der drives sammen med D:E:R koncernen, men hvor de tilbyder en fast lav rente, der er presset længere ned end normalt.

Alle lånefirmaer mærker konkurrencen

At D:E:R koncernen er kommet med et nyt koncept, med en væsentlig lavere rente end normalt, er i virkeligheden det bedste signal om at alle lånefirmaer kan mærke konkurrencen.

Konkurrencen er større end længe, både på renten og i de mange valgmuligheder. Vi mener helt klart at store selskaber som spanske Santander Consumer og norske Bank Norwegian, fortjener en stor del af æren for dette.

Ud med dyre SMS lån – Ind med billige forbrugslån

Én af de mest markante og positive ændringer er, at SMS lån er ude, mens at billige forbrugslån for alvor tager til. Zaplo.dk er et godt eksempel på dette. De tilbyder dig beløb fra 5.000 – 20.000 kr. i en periode fra 3-18 måneder.

En mellemting mellem de helt korte løsninger (1-45 dage) og de mere normale løsninger (fra 12 måneder og opefter). Disse SMS løsninger var dårlige for forbrugeren, da mange gældsætte sig uden at tænke to gange. Det var simpelthen for nemt og fristende.

Når de så samtidig er blevet erstattet af en hurtig ansøgning via udbydernes hjemmesider (fra alle mobile enheder) er det til glæde for alle parter.

Du kan sammenligne og søge online forbrugslån via Danlaan.dk her.

Forbrugeren den store vinder

Der er ingen tvivl om hvem den store vinder er i dette spil. Det er dig som forbruger, da du står markant stærkere. Dels for at blive godkendt og dels for at opnå en attraktiv rente.

For hvis du ikke kan få det hos den ene udbyder, kan du det sandsynligvis hos den næste. Det bliver spændende at følge udviklingen over de næste par år. Om den hårde konkurrence får udbydere til at trække sig, eller om der kommer flere nye til. Danlaan.dk vil følge og opdatere dig på udviklingen.