Nemmere at få lån?

Nye tal fra Danmarks Statistik over den danske forbrugerkredit viser en interessant tendens. Forbrugerkreditten er nemlig steget med 0,6 procent.

Det samme er tre af forbrugerkredittens mest centrale elementer; Blancolån, Købekort og Kredit mod sikkerhed.

Det nærliggende spørgsmål er, om det er blevet nemmere at få et lån? Det er i hvert fald det signal tallene sender, men hvad er dine oplevelser. 

 

Flere forbrugslån i 3. kvartal af 2014

Tallene for forbrugerkreditten er fra 3. kvartal af 2014 og her skete der en stigning i den samlede blancolån kredit.

Blancolån er et udtryk for de forbrugslån du kan lave hos alle udbyderne på nettet. Efter at være faldet i starten af 2014, er den nu på vej fremad igen.

Man kan derfor med god grund tale om, at det er blevet nemmere at optage lån online i løbet af 2014. En positiv tendens, hvis man ellers formår at udnytte de forbedrede muligheder med respekt og fornuft. Der er jo ingen grund til at søge uden grund eller fornuftigt formål.

Du kan se tallene og rapporten her på www.dst.dk.

Det spændende at følge udviklingen henover de næste måneder og i løbet af 2015. Se eventuelt vores forudsigelser om lån i 2015 her.

 

Hvad er dine erfaringer?

Ét er hvad de generelle tal siger, noget andet er de personlige erfaringer som tusindvis af danske forbrugere har.

Danlaan.dk hører gerne hvad dine erfaringer er med låneansøgningerne i løbet af 2014. Kan du mærke en forskel, eller har det været lige nemt/svært hele året?

En sidste vigtig pointe er, at dine lånemuligheder stadig er meget tilknyttet til dine individuelle forhold. Så hvis det eksempelvis er blevet nemmere for dig, kan den nemt være forårsaget af mindre gæld, større indkomst eller ændringer i familieforholdene.