Lånebeløb oversigt med muligheden for at se nærmere på dine muligheder online, ud fra hvor mange penge du mangler. Dit udvalg som forbruger er vidt forskelligt, alt efter pengebeløb, hvorfor vi har valgt at lave målrettede oversigter. Vælg lånebeløb via listen herunder, for at se nærmere på dine muligheder.
Det er helt gratis og uforpligtende at søge hos samtlige online udbydere.
- Forbrugslån 5000 kr.
- Forbrugslån 6000 kr.
- Forbrugslån 7000 kr.
- Forbrugslån 8000 kr.
- Forbrugslån 9000 kr.
- Forbrugslån 10000 kr.
- Forbrugslån 11000 kr.
- Forbrugslån 12000 kr.
- Forbrugslån 13000 kr.
- Forbrugslån 14000 kr.
- Forbrugslån 15000 kr.
- Forbrugslån 20000 kr.
- Forbrugslån 50000 kr.
- Forbrugslån 75000 kr.
Gode råd når du vælger pengebeløb
Det behøves bestemt ikke at være nemt at vælge pengebeløb, for selvom en ny computer koster 7000 kroner, er det ikke ensbetydende med det er hvad du bør søge. Fordi en ferie koster 20000 kr. er det ikke ensbetydende med, at du bør søge et forbrugslån på dette niveau. De fleste danskere vil have penge på kontoen der kan undværes og som bør modregnes i det samlede økonomiske regnskab.
Det er bare ikke så enkelt at vide, hvor mange penge fra kontoen man kan bruge på købet, medmindre man har lagt et grundigt budget. For de faste udgifter skal fortsat kunne betales. Så hvis du vil gøre det rette for din privatøkonomi, bør du få lagt et god budget.
Søg ikke mere end du behøver
Vi anbefaler altid at du ikke søger flere penge end du behøver, da det blot vil medføre ekstra omkostninger. Og de ekstra penge tjener sjældent noget påkrævet eller vigtigt formål, så nøjes med det beløb der skal til.
Uanset om det så er “skæve” lånebeløb 6000 eller 8000 kr. Det gør ingen forskel, det er kun positivt at du ikke gældsætter dig mere end nødvendigt. Samlet set vil det betyde at du får færre omkostninger og at konsekvensen for din privatøkonomi bliver mindre.
Budget og rådighedsbeløb
De fleste danskere har fået tudet ørene fulde om budget og rådighedsbeløb, men det er af god grund. Det giver et uvurderligt økonomisk overblik, der ikke mindst kommer dig til gavn, når du skal låne penge. Rådighedsbeløbet vil hjælpe dig med at vurdere, hvilken månedlig ydelse du skal vælge.
Så hvis du ønsker at følge den økonomiske ABC, bør du få lagt et grundigt budget og skabt klarhed over dit månedlige rådighedsbeløb.
Beregn dit lånebeløb korrekt
Det er afgørende at du får beregnet dit lånebeløb korrekt, Mange danskere ved ikke hvordan de skal gribe det an og det kan give en række problemstillinger.
For hvordan får du valgt det korrekte lånebeløb og løbetid, hvis du ikke kender dig rådighedsbeløb? Hvordan finder du ud af, hvad du mangler på kontoen, hvis du ikke har overblik over de kommende regninger.
Start med at beregne rådighedsbeløbet
Det er de færreste danskere der er klar over, præcis hvor afgørende det er at kende rådighedsbeløbet. Det er ikke kun afgørende for dine muligheder, men for at du har kendskab og kontrol over din egen økonomi. Det har du kort sagt ikke, hvis du ikke ved om du har 1.000 eller 3.000 til frit forbrug pr. måned.
Start altid med at beregne rådighedsbeløbet, inden du søger lån online. Det er præcis det samme du gør i banken, når du giver dem et budget, inden du skal bevilges til et boliglån eller lignende. Der findes mange gode beregnere på nettet, du med fordel kan bruge.
Det behøver ikke tage mere end 5 minutter at beregne rådighedsbeløbet.
Prøv Jyske Banks beregner, der hjælper dig med at huske alle udgiftsposter. Når alt er indtastet står du tilbage med et specifikt rådighedsbeløb, du dog ikke behøver at sende til banken. Vi er vilde med denne beregner, fordi du løbende kan se hvordan rådighedsbeløbet bliver mindre og mindre, som du tilføjer udgifter til abonnementer, magasiner/aviser og lignende. Det kan sætte tankerne i gang om, hvor vidt du har unødvendige udgifter, der kan skæres væk.
Find pris og tjek konto
Det næste skridt er at finde prisen på det du vil købe. Du skal naturligvis vide om prisen er 8.000 eller 10.000 kroner. Det er normalt at prisniveauet svinger, alt efter hvilken forhandler/butik du køber hos.
Du kan med fordel sammenligne priser via udbydere som Pricerunner, for at være sikker på du handler det billigste sted. Kan der spares nogle penge her, kan det beløb jo trækkes direkte fra dit lånebehov.
Når du kender prisen, skal du tjekke din konto for at se, hvor meget du kan undvære. Husk ikke at tømme kontoen, da der skal være penge til husleje, mad og fremtidige udgifter. Så prøv at lave en grov vurdering af, hvad du bør kunne undvære.
Regnestykket er nu nemt. Du ved hvad du har og derved hvad du mangler på kontoen. Du er nu klar til at gå i gang med låneansøgningen.
Selve låneansøgningen
Du bør nu vide præcist hvilket lånebeløb du skal vælge, men det er kun 1 af 2 elementer du skal vælge under ansøgningen. Det andet element er løbetid og her kommer rådighedsbeløbet i spil igen. Du skal nemlig være sikker på at du kan betale den månedlige ydelse uden problemer.
Du vil opleve, at jo længere løbetid du vælger, desto lavere ydelse får du. Det gælder om at finde det gyldne niveau. Niveauet hvor du vælger en månedlig ydelse du kan betale, uden at presse din økonomi for hårdt.
Jo længere tid du har pengene, desto dyrere bliver det for dig.
Du bør derfor aldrig vælge en låneperiode, der er længere end nødvendigt. Det vil kun blive dyrere for dig samlet set.
Vi håber du er blevet klogere på hvordan du beregnet dit lånebeløb korrekt og får valgt det rigtige beløb og periode. Det er ikke sværere end som så. Mange af artiklens punkter er hurtigere at komme igennem, så tro ikke det er en langvarig proces.