Lån uden lønseddel

Uanset om du er fastansat, timelønnet, freelancer eller noget helt andet, så vil du have nogle lønsedler liggende. Normalt vil en bank kræve, at du præsenterer disse som dokumentation for din indtægt. Med en online bank får du dog muligheden for at optage lån uden lønsedler. Vi giver dig overblik over mulighederne og begrænsningerne for at låne penge uden lønsedler.

Online lån uden lønsedler

Der kan være flere årsager til, at du ikke vil sende dine lønsedler med i en ansøgning. Det kan være du er uden arbejde, er på dagpenge eller ikke ønsker at dele din indkomst. Uanset hvad din årsag er, så er der altså mulighed for online at optage et lån uden lønsedler.

Her er et udpluk af de udbydere, du kan overveje at søge hos. Alle ansøgninger er gratis og uforpligtende.

Ved at undlade fremvisningen af lønseddel, vil du ofte være overladt til de mindre pengebeløb. Som det ses i oversigten.

Du skal dog være opmærksom på, at du begrænser dig selv ved at gå denne vej. Du vil med andre ord udelukke muligheden for at ansøge om mellemstore og store lånebeløb. Her vil udbyderne nemlig kræve, at du kan dokumentere en indtægt, så de kan foretage en kreditvurdering og sikre sig, at du vil være i stand til at tilbagebetale pengene. Så selvom det er muligt at søge om et lån uden lønsedler, så vil dine muligheder være ret begrænsede.

Samtidig skal du være bevidst om, at selvom udbyderen ikke har nogen faste indkomstkrav, kan de stadig ønske at se dine seneste lønsedler og årsopgørelse. For det vil naturligvis indgå i deres vurdering af din kreditværdighed og påvirke deres beslutning. Selv uden løn, kan du ansøge hos disse, selvom det vil være sværere at blive godkendt.

Der er generelt en tæt sammenhæng mellem dit ønskede lånebeløb og udbyderens krav til din privatøkonomi. Lån uden lønseddel vil derfor primært være muligt når du ansøger om mindre pengebeløb.

Mulighed ved små lånebeløb

Når det er sagt, så findes der flere udbydere, som ikke kræver nogen dokumentation for indtægt. Det gælder især for de små beløb, og derfor vil du sagtens kunne søge om de fleste kviklån. Der er også en mulighed for at få indvilget en forbrugslån, men her vil der altså typisk være tale om små beløb på 10.000 kr. eller under.

Lønsedler vil give dig et bedre udgangspunkt

Det kan generelt lyde attraktivt og nemt, at du kan ansøge helt uden at skulle finde lønsedler og årsopgørelse frem. Det er dog ikke noget der stiller dig stærkere som kunde, eller giver dig et bedre udgangspunkt. Tværtimod. Når du skal søge og finde de billigste lån på online markedet, kræver det typisk at du skal fremsende både lønseddel og årsopgørelse.

Så hvis du går efter en billig løsning, kan du næsten være sikker på at skulle fremsende det før eller siden, uanset hvad. Så du bør generelt bruge 10 minutter på at finde begge dele frem via fx. E-boks eller SKAT, særligt hvis du har mulighed og vil ansøge om større pengebeløb. Så har du det ligeledes klar, når du skal søge flere steder.

Kan dagpenge tælle som ‘lønsedler’ ?

Der er rigtig mange danskere på dagpenge og det kan være nærliggende at tænke, at dagpengesatsen kan fungere som en ‘lønseddel’. Det er jo en indkomst ligesom alt andet og den kan rent faktisk være højere, end hvis du var i et deltidsjob.

Vi mener sagtens du kan anskue dagpengesatsen som en indkomst og ved at søge hos de udbydere uden indkomstkrav, bør du fortsat have gode chancer for at blive godkendt. Du kan jo angive din dagpengeindkomst i ansøgningsformularen og hvis de efterfølgende vil se materiale, kan du forklare hvor pengene kommer fra. Det bør ikke være noget problem.

Hvordan den enkelte udbyder så vil se på at du er uden arbejde, men på dagpenge, vil derimod variere. Der er ingen tvivl om at kreditvurderingen er dårligere når pengene kommer fra dagpenge frem for fast arbejde, men muligheder bør fortsat være fornuftige. Du skal blot forvente at renten muligvis bliver en smule højere.

Hvad med kreditvurderingen?

Du slipper ikke for at skulle igennem en kreditvurdering, selvom du søger om et lån uden lønsedler. Udbyderen vil selvfølgelig ikke på samme måde kunne gå ind og vurdere din økonomi for at bestemme en passende rente for dig. Men de vil som minimum gå ind og undersøge, om du er registreret som dårlig betaler.

Langt de fleste udbydere vil nemlig ikke låne penge ud til folk, som er dårlige betalere. Og det er også en dårlig idé for dig at søge flere penge, hvis du allerede er registreret i RKI. Derfor vil de altså foretage en (omend begrænset) kreditvurdering af dig som kunde, selvom du søger om lån uden lønsedler.

Indkomsten indgår som en fast del af de fleste kreditvurderinger, så ved ikke at kunne dokumentere din indkomst, vil udbyderen løbe en højere risiko. Du må derfor forvente at den tilbudte rente bliver lidt højere end ellers. Af den grund, bør du fremvise lønseddel når du søger lån online, så vidt muligt.