Lån uden kreditvurdering

Ingen kreditvurdering

Det er muligt at optage et lån uden kreditvurdering på nettet hos visse firmaer. Det vil typisk være muligt hos de udbydere, som tilbyder dig små lånebeløb op til 10.000 kroner.

Her kan du undgå at skulle fremvise dokumentation (lønsedler & årsopgørelse) og du vil derved ikke blive vurderet på normal vis. Står du i RKI vil det alligevel blive tjekket, så lidt kreditvurdering er der altid.

Danlaan ser her nærmere på mulighederne og på hvad der ligger i kreditvurderingen.

Du kan låne uden kreditvurdering online

Du kan låne penge uden kreditvurdering online, hvilket betyder at du ikke skal indsende lønsedler og årsopgørelser. Det gør det markant nemmere og hurtigere for dig at komme i gang.

Det er typisk kun muligt når du søger om mindre beløb op til 10.000 kroner med enkelte undtagelser. Vivus og Lendon er to eksempler på udbydere, hvor du kan ansøge enkelt og uden at skulle sende lønsedler.

Hos os kan du få overblik over markedets lånefirmaer online og hurtigt komme i gang med at ansøge hos dem. Gå til vores låneoversigt for at se på mulighederne.

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er det alle pengeinstitutter, banker og lånefirmaer, udfører når de skal vurdere om de vil tilbyde dig et lån. Alle udlån sker ud fra en risikobetragtning af om du kan betale pengene tilbage, bedre kendt som kreditrisikoen.

Der er jo altid en risiko for at man som kunde, går personlig konkurs, mister sit arbejde eller lignende. Finanskrisen er det bedste eksempel på hvor mange penge bankerne har tabt på deres udlån.

Du må derfor aldrig tage det personligt, hvis du bliver afvist på baggrund af kreditvurderingen. Det vil altid være et udtryk for, at dine private og økonomiske forhold, ikke stemmer overens med den fastlagte strategi og risikoprofil hos långiveren.

På online markedet vil kreditvurderingen ofte ske ud fra din indtægt og private forhold som bolig og børn, mens banken ligeledes ser på dit månedlige budget og hvor stort et rådighedsbeløb du har. Så meget i dybden går låneudbyderne på nettet typisk ikke.

Det har sine klare fordele, da ansøgningsprocessen bliver langt hurtigere og mere fleksibel. Omvendt er det dit eget ansvar at sørge for, at du vitterligt har økonomien til at optage lånet.