Der har tidligere været udbydere som tilbød lån uden kreditvurdering, men efterhånden laver alle online banker og låneaktører en kreditvurdering af dig, i et vist omfang. Du bør se det som en positiv ting, da kreditvurderingen sikrer dig et bedre lån, som er inden for rammerne af din økonomi.

Vi har lavet en oversigt med udbydere, hvor de har få krav til dig som ansøger, hvilket giver dig gode chancer for at blive godkendt.

Find et godt lån online

Her er en række af de udbydere, hvor du med fordel kan ansøge helt uforpligtende.

Omfanget af låneudbydernes kreditvurdering er meget forskellig, det er ikke noget du bør lægge for meget vægt på. Så længe du indsender seneste lønsedler og årsopgørelse, er det centrale for dig, hvilken rente og kreditomkostninger du får tilbudt.

I oversigt kan du bl.a. se udbydernes krav til din alder og indkomst, mens du altid bør udfylde flere ansøgninger, hvis du vil give dig selv det bedste udgangspunkt. Det er ikke til at vide, hvem der er billigst på forhånd.

Dit valg af lånebeløb kan også påvirke omfanget af kreditvurderingen. For jo flere penge du søger om, desto vigtigere er det at sikre, at din økonomi er stærk nok til at tilbagebetale beløbet. Og omvendt ved mindre pengebeløb.

Se vores oversigt med lånebeløb her.

Ingen fordel at låne uden kreditvurdering

Der kan være særlige årsager til at du ønsker at låne uden en kreditvurdering, hvor du undgår at skulle fremsende lønsedler og årsopgørelse, men det er sjældent en fordel. Faktisk vil det i nogle tilfælde blot medføre at du får en højere rente, end du ellers ville have fået. Så hvis du har et fast arbejde, uanset om indkomsten er lav eller mellem, bør du glædeligt fremsende det ønskede materiale.

Det kan godt være at ansøgningsprocessen bliver en smule mere besværligt, men mulighederne vil være flere og chancerne for at opnå en lav rente vil være større. Man kan faktisk sige at du betaler for den risiko som udbyderen løber, ved ikke at kende din økonomiske situation indgående. For det medfører blot højere renter, for at dække over denne ubekendte faktor.

Det svarer til du søger et job uden at fremsende CV eller information om arbejdserfaring. Her kan du ikke forvente at få tilbudt en høj løn, da arbejdsgiveren ikke ved hvilket udgangspunkt du kommer med. Resultatet bliver du må starte på et lavere løntrin og bevise dit værd, før du kan få en forbedret løn.

Medmindre du har en særlig årsag, bør du derfor ikke have noget imod at skulle fremsende fx. lønsedler og årsopgørelse. Er du på dagpenge, er det jo blot at informere de forskellige udbydere om dette. De vil fortsat anskue det som én eller anden form for indkomst.

Ingen kreditvurdering

Hvad er en kreditvurdering?

En kreditvurdering er det alle pengeinstitutter, banker og lånefirmaer, udfører når de skal vurdere om de vil tilbyde dig et lån. Alle udlån sker ud fra en risikobetragtning af om du kan betale pengene tilbage, bedre kendt som kreditrisikoen.

Der er jo altid en risiko for at man som kunde, går personlig konkurs, mister sit arbejde eller lignende. Finanskrisen er det bedste eksempel på hvor mange penge bankerne har tabt på deres udlån.

Du må derfor aldrig tage det personligt, hvis du bliver afvist på baggrund af kreditvurderingen. Det vil altid være et udtryk for, at dine private og økonomiske forhold, ikke stemmer overens med den fastlagte strategi og risikoprofil hos långiveren.

På online markedet vil kreditvurderingen ofte ske ud fra din indtægt og private forhold som bolig og børn, mens banken ligeledes ser på dit månedlige budget og hvor stort et rådighedsbeløb du har. Så meget i dybden går låneudbyderne på nettet typisk ikke.

Det har sine klare fordele, da ansøgningsprocessen bliver langt hurtigere og mere fleksibel. Omvendt er det dit eget ansvar at sørge for, at du vitterligt har økonomien til at optage lånet.

Hvad påvirker min kreditvurdering?

Vi mener specielt det er værd at fokusere på 5 forskellige aspekter, når der tales om kreditværdighed. Det drejer sig om følgende:

1. Indkomst

Indkomsten er helt essentiel, da den skal bruges til at betale de efterfølgende afdrag. Det har derfor en stor betydning om du tjener 30.000 eller 40.000 kr. om måneden. En normal fuldtidsløn vil være nok til at få et godt forbrugslån online.

2. Alder

Din alder kan have betydning i nogle sammenhænge. Du skal naturligvis være myndig (18 år) men specielt online åbner der sig flere muligheder, jo ældre du bliver.

3. Bolig -og familieforhold

Dine personlige forhold, inden for bolig og familie, kan ligeledes spille en rolle. Det kan gøre en stor forskel om du har et hus eller lejlighed. Om du er single eller har en familie med 2 børn. Det har en stor indvirkning på din privatøkonomi og dermed kreditvurderingen.

4. Eksisterende gæld

Har du stor eksisterende gæld, vil det få långiveren til at løbe en større risiko. Det er dog vigtigt at skelne mellem boliglån, billån og forbrugslån. Gæld kan findes i mange afskygninger, det kan ligeledes være til det offentlige eller andre kreditorer. Samlet set er eksisterende gæld negativt i denne sammenhæng, men det betyder meget hvilken type gæld, der er tale om.

5. Betalingshistorik

Allersidst har din betalingshistorik noget at sige. Så hvis du tror det er helt ligegyldigt, at du betaler alle regninger dage og uger for sent, så tager du fejl. Det kan nemlig give et negativt indtryk af din betalingsdygtighed. Få derfor betalt til tiden, såfremt det er muligt.

Sådan styrker du din kreditværdighed

Ønsker du at styrke din kreditværdighed, skal du gå ud fra ovenstående punkter. Det kan være ved at øge indkomsten. Det kan du gøre ved at få et fuldtidsjob eller du kan sælge brugte ting, for derved at få lidt ekstra lommepenge.

Det kan være ved at bruge en del af din formue, pengebeholdning på kontoen, til at afdrage eksisterende gæld. For jo mere gæld du har, desto dårligere stillet vil du umiddelbart være. For jo flere kreditorer du har, desto større risiko vil långiveren typisk løbe.

Sidst kan du sørge for at betale dine regninger til tiden, for det er et område, der ligeledes kan blive bemærket af nogle. Specielt hvis du ofte betaler over fristen, da det kan tolkes som et svaghedstegn for din privatøkonomi.

Der er altså forskellige ting du kan gøre selv, hvor nogle har større betydning end andre. Ønsker du at låne pengene i banken, bør du have særligt fokus på dit budget og rådighedsbeløb. Her kan du ved at skære i forbruget over en længere periode, stille dig selv markant bedre, når banken skal overtales.