Lån uden krav

Der er stor forskel på online forbrugslån og almindelige lån i banken, når det gælder de krav, der stilles til dig som kunde. Det er nemlig langt nemmere at blive godkendt på nettet. Skal du kun bruge et mindre beløb, så kan du stort set få et lån uden krav. Du vil dog primært være overladt til de mindre pengebeløb. Her kan du få mere information om, hvordan du får et lån uden strenge krav.

Bemærk at der altid vil være visse krav, men hos flere udbydere vil de være meget begrænsede og til at opfylde for de fleste.

Lån op til 10.000 kr. uden større krav

Skal du have dækket en ubetalt regning, købe en ny mobiltelefon eller have lidt ekstra luft i økonomien til julegaver, så vil et par tusinde kroner normalt være nok. Når det gælder disse små beløb, så er der gode muligheder for at ansøge om lån uden større krav. For de mindre kvik- og forbrugslån er der nemlig næsten ikke krav til kunderne. Her kan du normalt vælge et forbrugslån op til 10.000 kr, men du kan også nøjes med 1.000 kr, hvis det er nok.

Din “pris” for de mindre krav vil så typisk være højere renter, end ved de større pengebeløb.

De typiske krav

Et fast og typisk krav er at de kræver du har en vis alder. Dette vil minimum være 18 år og ellers 20 år de fleste steder. Desuden kræves det, at du er dansk statsborger med folkeregisteradresse i Danmark og gyldigt CPR-nummer. Til sidst vil langt de fleste kræve, at du ikke er registreret i RKI eller Debitor Registret.

Det skyldes, at de ikke ønsker dårlige betalere som kunder, og deres risiko øges væsentlig ved at låne penge ud til en kunde, som i forvejen har problemer med at afbetale sin gæld.

Hos rigtig mange er dette de eneste krav, som foreligger. Derfor er det altså enormt nemt at finde et lån “uden” krav, hvis du ikke skal bruge mere end 10.000 kr. Der er ingen spørger til formålet med pengene, din økonomi eller din arbejdssituation. Det giver dig muligheden for at låne penge helt uden besvær og problemer.

Større beløb kræver mere dokumentation

Når man taler om de større beløb, så opstår der en lidt anden situation. Her vil langt størstedelen af udbyderne nemlig kræve, at du kan dokumentere en vis indtægt via lønsedler eller årsopgørelse. Nogle selskaber såsom Bank Norwegian kræver, at du som kunde er i fast arbejde, hvis du skal have indvilget en online forbrugslån. Andre selskaber stiller krav til din årsindkomst, hvis du skal låne over fx 100.000 kr.

De ekstra krav skyldes, at de større lån er mere risikable for udbyderne end de mindre. De fleste kunder kan tilbagebetale 5.000 kr, men det er en anden situation, når man taler om 200.000 kr. Derfor stilles der krav til din økonomi, så udbyderen kan afgøre, om de mener, du vil være i stand til at overholde tilbagebetalingen.

For at afgøre dette foretager udbyderne en såkaldt kreditvurdering. Her ser de både på, om du kan leve op til kravene ved for eksempel ikke at være registreret i RKI. Men de bedømmer også, hvor stort et beløb, de kan tilbyde dig. Desuden bruger de kreditvurderingen til at fastlægge den rente, de kan tilbyde dig.

Brug oversigterne her på siden

Når du skal finde dit lån uden krav kan du med fordel bruge oversigterne her på siden til at danne dig et overblik over markedet. Efterfølgende kan du klikke ind hos de enkelte udbydere og læse mere om deres specifikke krav. Lever du op til kravene, så kan du altid indsende en helt gratis og uforpligtende ansøgning for at se, hvad udbyderen kan tilbyde dig.