Lån uden billed ID

De fleste danskere ligger inde med gyldigt billed ID i form af et kørekort, pas eller en opholdstilladelse. Der kan dog være tilfælde, hvor man af en eller anden grund ikke er i besiddelse af dette.

Betyder dette noget for ens muligheder for at optage et lån? Vi giver dig overblik over mulighederne for at optage et lån uden billed ID.

At optage lån uden billed ID

Når du ansøger om et online lån findes der nogle ganske få krav. Ansøgningen kan udfyldes i løbet af meget kort tid ved at udfylde information om dig selv, dit ønskede lånebeløb og din økonomi. Dog skal der være en form for identifikation, så udbyderen kan være sikker på, at du faktisk er den, du udgiver dig for. Her tænker mange først og fremmest på billed ID. Har man et kørekort eller et pas, så har man automatisk gyldig billed ID. En opholdstilladelse kan også sagtens anvendes.

Skulle man af en eller anden grund ikke ligge inde med disse dokumenter, eller ønsker man bare ikke at bruge dem til ens ansøgning, så er det faktisk ikke noget problem. Der er nemlig rig mulighed for at optage et lån uden billed ID. Det forudsætter dog, at du kan identificere dig på en anden vis. Her er Nem-ID helt oplagt, da det fungerer som en online identifikationsmetode, som er både sikker, nem og hurtig.

Du kan godkende og underskrive din aftale med Nem-ID, og på den måde slipper du helt for at skulle anvende billed ID.Det er dog kun muligt hos ganske få udbydere.

Lån uden billed IDHvilke dokumenter kræves?

Som sagt kræver det et Nem-ID, hvis du skal kunne optage et lån uden at fremvise billede. Hvilke andre dokumenter, som er nødvendige, afhænger lidt af udbyderen samt hvor meget du skal bruge.

Normalt fungerer det sådan, at du skal indsende lønsedler eller årsopgørelse, når du indsender din ansøgning online. På den måde kan udbyderen skabe sig et overblik over din økonomi og foretage en såkaldt kreditvurdering.

Der findes dog også mulighed for at optage lån uden dokumentation, som betyder, at du hverken skal indsende lønsedler, budget eller årsopgørelse. Dette gælder dog kun for beløb under 50.000 kr. Skal du bruge et beløb over 50.000 kr, så kræver udbyderen som minimum din seneste lønseddel. Uanset hvad, så er dit Nem-ID altid nødvendigt, hvis du vil optage et lån uden billed ID – også selvom du vælger at ansøge uden dokumentation.

Hvor meget kan du låne?

I princippet kan du låne præcis det, du vil med et lån uden billed ID. Der er nemlig ingen begrænsning, når du blot identificerer dig med Nem-ID. Det er den mest normale måde at signere sin aftale på, og derfor er alle muligheder åbne for dig. Generelt kan du låne alt mellem 5.000 og 400.000 kr, når du optager et online forbrugslån i Danmark. Der findes andre løsninger, hvor du kan få mindre beløb, samt mulighed for større beløb, hvis du taler med din bank. Men det er det gældende interval, når vi taler om online forbrugslån.

Det er ikke umuligt at lavet lån uden at fremvise billede. Du skal blot have et CPR-nummer og dansk statsborgerskab, og så kan du blive godkendt hos flere udbydere på markedet (hvis du altså lever op til de øvrige kriterier).