Er du på kontanthjælp og med en stram økonomi? Så er du én af mange. I disse måneder er der nemlig rekord mange på kontanthjælp og når pengene svigter, kan du blive aktuelt med et lån.

På denne side ser vi derfor nærmere på at lave lån på trods af kontanthjælp. Er det overhovedet realistisk og hvilke muligheder har du? Få et indblik i dine muligheder i oversigten.

Det er 100 % uforpligtende og gratis at ansøge hos alle firmaer. 

Lån penge på kontanthjælp

Lad det være sagt med det samme, at lave lån på trods af kontanthjælp er muligt, men skal gøres med omtanke. Når du er på kontanthjælp har du sikkert en presset privatøkonomi, med begrænset råderum. Der skal altså tænkes ekstra grundigt over tingene.

Du skal ikke forvente at banken gider at låne dig penge og det gør udbyderne online til din eneste mulighed.

Der er heldigvis mange gode og åbne lånefirmaer online, der vil være klar på at hjælpe dig. Her kan du søg om lån på alt fra 5.000 til 400.000 kr. afhængigt af dine behov. Du vil altid blive mødt med følgende krav:

  • Ikke i RKI
  • Fast indkomst
  • Dansk statsborger
  • Over 18 år (visse steder skal du være mindst 21 eller 25 år)

Det skillende punkt i lånefirmaernes vurdering af dig, vil altså være om din faste indtægt er tilstrækkelig stor, til at kunne acceptere din ansøgning om X antal kroner.

I den forbindelse er det vigtigt, at du er opmærksom på følgende forhold:

  • Jo mere du vil låne, desto sværere bliver det at blive godkendt.
  • Det er 100 % gratis og uforpligtende at ansøge.
  • Overvej det nøje – formålet bag lån på kontanthjælp skal være godt!

Antal danskere på kontanthjælp

Tal for Danmarks Statistik taler sit tydelige sprog. Der er rekordmange på kontanthjælp i disse dage. I 1. kvartal af 2020 var der 68.768 kontanthjælpsmodtagere ifølge DST.dk og udviklingen er heldigvis på vej i den rigtige retning.

Det er et væsentlig lavere tal end i 2018, hvor tallet var helt oppe omkring 141.000 danskere. Man må derfor sige, at antallet er på vej i den rigtige retning.

I starten af 2018 var tallet på omkring 141.000 danskere på kontanthjælp, så et klart fald i løbet af året og vi må håbe at 2019 bliver i stand til at præstere tilsvarende fald i antal modtagere.