Lån til uddannelse og bøger

Mange studerende har en begrænset privatøkonomi, fordi de færreste har tiden til et fuldtidsjob. Det betyder man er overladt til opsparingen og det som bijobbet kan give. En uddannelse er dyr, hvor specielt bøgerne er en væsentlig omkostning. For ikke at nævne de udgifter der er ved at bo i lejlighed. På denne side ser Danlaan derfor nærmere på dine muligheder for at søge lån til uddannelse eller bøger.

At lave lån som studerende

Der er generelt to metoder du kan gøre brug af, forudsat at dine forældre og bank har lukket pengekassen i. Ellers kunne det være muligheder at afprøve.

Søg om lån til uddannelse online

Mange studerende har desværre problemer med at finde udbydere der tilbyder lån til uddannelse, når man kun er 18-23 år. Det er i den aldersgruppe mange har brug for penge til bøger, husleje etc. Danlaan.dk har derfor lavet en oversigt over firmaer online der kan hjælpe dig, selvom du er under 23 år:

Som myndig person over 18 år har du altid muligheden for at søge om lån på nettet. Der er kommet mange lånefirmaer på markedet og langt de fleste, kan faktisk tilbyde dig attraktive vilkår. Det er nemlig blevet markant nemmere og billigere at tegne lån på nettet.

Tage et almindeligt SU-lån

Det oplagte alternativ er SU-lånet der er billigt og med fordelagtige afdragsforhold. Det kan være et godt bidrag til din SU, men skal betales tilbage som alle andre lån. Det må du ikke glemme.

Så fordi forholdene er gode, er det ikke ensbetydende med at pengene skal bruges til ferier eller dyre byture. Det kan ikke anbefales!

Hvis du gerne vil se nærmere på muligheder, kan du besøge SU.dk og deres side om SU-lån. Det kræver selvsagt at du allerede modtager støtte fra Staten og dermed er under uddannelse.

Der findes flere forskellige satser hos dem:

  • SU-lån: 3.078 kr. pr. måned
  • Slutlån: 7.940 kr. pr. måned

Satserne er gældende for 2017. 

Som du nok kan fornemme modtager du ikke en stor sum penge, men et månedligt tilskud til din SU. Det er en fordel for de studerende der ikke kan administrere pengene og en ulempe for dem der kan.

Så hvis du har brug for 20.000 kr. med det samme, bør du altså ansøge hos udbyderne på nettet i stedet. Du har altså fornuftige muligheder for at lave lån som studerende, det kræver bare du ved, hvem der kan hjælpe dig i gang.