Lån til oliefyr kan medføre store besparelser, hvis du har et gammelt oliefyr stående, eller bor i et ældre hus med dårlig isolering.

For de nye modeller er langt mere energivenlige og vil derfor kunne spare dig penge på varmeregningen. Udregninger viser at du vil have tjent det nye oliefyr hjem på ca. 7-8 år.

Lån til nyt oliefyr kan altså være en fornuftig beslutning og Danlaan.dk ser her nærmere på dine finansieringsmuligheder.

 

Finansiering af nyt oliefyr

Når du skal låne penge har du altid to overordnede muligheder. Banken og udbyderne online. Hvad skal du så vælge?

Vi ser det ikke som enten eller. Det er altid gratis at indhente lånetilbud og priser fra de landsdækkende finansieringsselskaber. Selvom banken ofte vil være billigst, kan du ikke være sikker på de siger ja. Måske er du allerede blevet afvist.

Vi anbefaler derfor at du gør følgende, hvis du søger finansiering af oliefyr:

  1. Start med at søge hos 2-3 udbydere på nettet, nu du allerede befinder dig online. Det kan du nemt gøre via vores hjemmeside.
  2. Ring til banken og tag en samtale med din rådgiver. Få en vurdering af lånemulighederne hos dem.

Sidstnævnte vil helt sikkert tage længst tid. For mens online udbyderne kan give svar allerede samme dag, vil banken ofte være langsomme at danse med.

De vil typisk kræve lønsedler, budget, selvangivelser mm. der kan dokumentere din indtægt og månedlige udgifter. Ud fra dette vil de vende tilbage med et lånetilbud. Hvis du vel og mærke har en sund privatøkonomi.

 

Fordele ved oliefyret

Oliefyret er i høj grad en gammeldags opvarmningsform og derfor bør det kun være aktuelt for dig i særlige sammenhænge.

OliefyrDet kan være du bor i et hus, hvor der ikke er andre muligheder. Mange danske hjem er opbygget til at have oliefyr og hvis det skal udskiftes til anden opvarmningsform, kan det blive en ekstrem dyr affære.

Her kan en udskiftning til et nyere og mere energivenligt model, være en bedre løsning.

Her er en række centrale fordele ved oliefyret:

  • Let at installere.
  • Oliefyret kan holde ældre huse varme – selv med dårlig isolering.
  • Nyt oliefyr kan anskaffes for “kun” 30-50.000 kr.

Når vi nævner anskaffelsesprisen som en fordel, er det fordi at omlægninger til jordvarme, fjernvarme og varmepumper hurtigt kan koste i omegnen af 50-150.000 kroner. Det er helt andre tal, som de færreste danskere kan eller ønsker at investere.

I givet fald er det i hvert fald noget du bør spare op til. Hvis du derimod bare skal have udskiftet dit gamle oliefyr, kan det gøres til mere fornuftige beløb.

Vi anbefaler at du både spørger banken og ansøger 2-3 steder på nettet. På den led får du undersøgt begge muligheder og givet dig selv de bedste forudsætninger.

Husk på det er helt gratis at indhente lånetilbud, uanset hvor du gør det henne.