Har du gamle vinduer og døre i hjemmet? Eller er du i gang med et større byggeprojekt? I begge tilfælde er der grund til at overveje de miljø -og energivenlige vinduer og døre på markedet. De kan nemlig spare dig mange penge på de månedlige regninger.

Hvis du mangler penge til udskiftningen eller hjemmets energiforbedringer, kan lån være en oplagt mulighed. Om lån til nye vinduer og døre er det rette for dig, afhænger af mange forhold. Ikke mindst låneomkostningerne.

Ikke desto mindre kan det ende med at være en fornuftig investering, da omkostningerne kan opvejes af besparelser på varmeregningen. 

Lån penge til vinduer og døre

– Det kan ende som en god investering

Der bliver jævnligt lavet mange undersøgelser og tests på danske hjem og de centrale elementer, der har en betydning for boligens energiforbrug. Mange af dem givet ét entydigt svar. En god isolering af huset, suppleret med udskiftning af utætte vinduer og døre, kan spare dig mange penge årligt.

Hvor mange penge er altid individuelt, men besparelserne er ikke til at tage fejl af. Hvis du vælger at låne penge til vinduer & døre kan det altså ende med at være en god investering, selvom du kommer til at betale mange renter.

Hvor skal du så låne penge til nye vinduer og døre? Det nemme svar er banken. Forhør dig hos dem først, da de kender din privatøkonomi bedst og kan rådgive dig herefter.

Hvis de stejler helt, er lånemarkedet online efterhånden blevet et stærkt alternativ. Specielt fordi flere låneudbydere er begyndt at tilbyde kunder yderst fair renter.

Søg om lån på 15000

Dertil kommer at det er 100 % gratis og uforpligtende at søge lån online. Du kan altid indhente lånetilbud, uden at være bundet til noget.

Få tilskud til energiforbedringer

Det er muligt at søge tilskud til mange ting i Danmark. Du kan søge tilskud til tandlægen, tilskud til beboerindskud og ikke mindst til dine energiforbedringer. Det kan være på alt fra nye vinduer, til varmepumper, gasfyr og en grundig isolering.

Mulighederne er mange og fælles for alle initiativer er, at de er med til at styrke husets energiforbrug. Det er derfor alle nybyggede huse skal overholde stramme krav til isolering og energimæssige standarder.

Hvis du alligevel skal i gang med den helt store energioptimering af hjemmet, bør du overveje at inkludere mere end kun vinduer og døre. Det kan en energispecialist helt sikkert hjælpe dig med at klarlægge.

I første omgang kan du besøge Dong Energy, hvis du vil have overblik over hvad du kan få tilskud til og hvad du skal overholde i den forbindelse.

Vælg energivenlige vinduer og døre

Når du skal udskifte yderdøre og vinduer i hjemmet, er det vigtigt at du vælger de rigtige producenter. Velfac og Pro Tec er kendt som to af de førende producenter på området. Du bør derfor se nærmere på deres produkter og sammenligne dem med hinanden.

Alt for mange danskere har kun fokus på udseendet, når de skal finde ny dør eller vinduer. Det er en stor fejl, for det miljøvenlige og energimæssige aspekt er langt vigtigere – i hvert fald for din økonomi!

Gør dig selv den tjeneste, at udvælge de mest energivenlige varianter på markedet, specielt hvis du overvejer at låne til energiforbedringerne. Så må deres udseende komme lidt i anden række.

Få valgt den rigtige type nye vinduer

Det er afgørende at du får valgt den rigtige type vinduer, særligt hvis du tilmed skal optage et lån til nye vinduer. I dette afsnit vil vi gennemgå de forskellige vinduestyper og dine muligheder som kunde, så du nemmere kan vælge den rette løsning.

Man skelner typisk mellem to overordnede kategorier, nemlig facadevinduer og ovenlysvinduer. Det er en meget grov inddeling, men inden for hver kategori findes der så en lang række underkategorier, alt efter hvordan de er udformet. Her kan følgende 6 udformninger nævnes:

  1. Vinduer inddelt i fag – En sidehængt vinduestype, der kan fås i 1-4 fag.
  2. Bondevinduet – Kendes nok af de fleste, med 6 lige store felter som giver en stor symmetri.
  3. Dannebrogsvinduet (flagvinduet) – Et meget klassisk mønster som findes i mange danske hjem. Der findes 6 vinduesfelter, men hvor de to nederste og den øverst er adskilt fra hinanden.
  4. Det moderne vindue – Denne type er ofte mere simpel, med færre fag og mere rektangulære former. Findes mest i nybyggerier og mange vil mene, de ikke har samme charme.
  5. Frederiksbergvinduet – En lidt atypisk, men flot udformning. Modsat de øvrige typer, er der ikke samme symmetri i denne variant.
  6. Palævinduet – En meget småsprosset variant, hvor der findes mange små felter.

Dertil kommer det brede udvalg af materialer, hvor du både kan vælge imellem træ, metal og plast. Så det er ikke fordi der mangler valgmuligheder. Vi vil dog mene at det vigtigste er at få klarlagt vinduestypen og det kan du forhåbentlig gøre via ovenstående oversigt. Ellers kan du helt sikkert nærme dig en beslutning, ved at se billeder af de forskellige typer.

Hvilke besparelser kan jeg forvente?

Nu til hvilke besparelser du kan forvente ved at gennemføre disse energiforbedringer i hjemmet. Der er ingen tvivl om det er svært at klargøre, for hvilken stand er de nuværende elementer i? Hvor godt isoleret og beskyttet er din bolig i øvrigt? Der er mange ubekendte faktorer, der praktisk talt gør det umuligt at give et præcist svar.

Netop det præcise svar kan være afgørende for dig og din beslutning. Af den grund bør du kontakte leverandøren/forhandleren af de udvalgte døre & vinduer, for en snak og et estimat af hvad du kan forvente. Du skal ikke forvente de kan lave regnestykket for dig, men de kan muligvis give dig en rettesnor for normalen. En rettesnor for hvad de tidligere har oplevet, så du kan bruge dette vejledende.

Vi kan sagtens forstå du gerne vil vide om afkastet (return on investment) er på 6, 8 eller 12 år, når du skal vurdere om det er værd at søge finansiering til købet. Der er dog ingen tvivl om det vil være en god investering for din varmeregning og for din boligs værdi, hvis du vel og mærke kan lave et lån til døre og vinduer, til en fornuftig rente.