Har du lyst til en lang cykeltur i det gode vejr? Eller en ferie i campingvogn med familien? Hvert år tager tusindvis af danskere på campingvognferie i Danmark eller til udlandet. Der er mange måder at nyde den fantastiske natur på. Vi ser på dine muligheder for at låne penge til ny campingvogn eller cykel.

Danlaan.dk hjælper dig med at komme i gang og giver dig gode råd med på vejen.

 

Lån penge til campingvogn og cykel online

Langt de fleste banker kræver du enten stiller sikkerhed bag lånet, eller har en rigtig god grund til at skulle låne 25.000 – 50.000 kr.. På nettet er lånemulighederne gode og online bankerne er blevet et stærkt alternativ til landets pengeinstitutter. Få overblik over hvor du kan søge online:

Dit lånebehov kan være vidt forskelligt, for mens en god cykel hurtigt kan koste op mod 15.000 kr., vil en campingvogn hurtigt runde 75.000 kr. og for mange vil det kræve et lån.

Det er penge de færreste danskere har, men du har gode muligheder på nettet. Der er nemlig mange låneudbydere klar til at hjælpe dig. Danlaan.dk er din førende låneservice online, der giver dig overblik over udbyderne og som hjælper dig godt i gang. Det kan du komme via ovenstående oversigt.

Du kan søge om lån på op til 400.000 kr., så der vil være muligheder for de fleste. Det er bare afgørende at du har en god indkomst og fornuftig økonomi, hvis du skal have godkendt din ansøgning. Lån penge til ny campingvogn eller cykel via Danlaan.dk og modtag gode tilbud retur fra vores partnere.

Rentefrit lån til cykel

Ønsker du at optage et rentefrit lån til cykel, så er det en mulighed du har hos visse cykelforhandlere.Du skal dog være meget opmærksom på hvad det koster dig, for det behøver ikke være ensbetydende med gratis finansiering. Der kan sagtens være høje gebyrer eller lignende, der gør du alligevel betaler en merpris.Lån til ny cykel

Vælger du at gå med rentefri finansiering, bør du være ekstra opmærksom på hvad ÅOP er. For hvis cyklens pris forbliver den samme, men blot betales over flere måneder, vil ÅOP i princippet være 0%. Er det ikke tilfældet, betyder det at du pålægges ekstra omkostninger og gebyrer.

Hvilken type cykel søger du?

Der findes mange forskellige typer cykler på markedet og det kan være svært at vælge, hvilken model og variant man bør vælge. Det er dog meget afgørende, da de har forskellige egenskaber. Så for at få fuld glæde af din nye cykel, skal du have valgt en type, der matcher det den skal bruges til.

For at hjælpe dig på vej, har vi set nærmere på en række af de mest populære og udbredte typer, samt hvor de gør sig bedst. Få et indblik i deres optimale anvendelsesmuligheder, så du får valgt en cykeltype, der matcher dine behov:

  1. Citybike & sportscykler – Disse typer er perfekt til dig der bor i byen. Du kan både cykle hurtigt og langsomt på dem. De fås samtidig i relativ smarte designs. Fås typisk med 7-8 gear. Kan også bruges på landevej.
  2. Fixie cykel – Kendes nok af de færreste, men denne 1-gears cykel er velegnet til den travle cyklist i byen. Anvendelsen og udtrykket minder meget om dem, der kendes fra banecykling.
  3. Racercykel – Perfekt hvis du gerne vil cykle hurtigt på landevejen, eller elsker de lidt længere ture. Bevæger du dig meget i naturen og skønne omgivelser (ikke off-road) vil det være et velegnet valg.
  4. BMX (mountainbike) – Elsker du at race i skoven, i ujævne terræner eller i bjergene, så er mountainbiken det eneste rigtige. En skræddersyet løsning, for dig der cykler meget off-road i naturen.
  5. Elcykel – Bor du i en af landets storbyer og pendler du til arbejde hver dag, og er du særlig miljøbevidst, kunne en elcykel være en god mulighed for dig. De er dog ikke helt billige, men vi har en god guide, der gennemgår hvordan du kan finansiere en elcykel.

Der kan være markante prisforskelle på de forskelle typer & modeller, hvilket er endnu en god grund til at få valgt det rigtige. Der er ingen grund til at låne flere penge end du behøver, hvis du kan nøjes med mindre.

Tjekliste før du køber brugt cykel

Går du med overvejelser om at købe en brugt cykel, kan der sagtens være mange penge at spare og gode investeringer at lave. Man kan sagtens få meget for pengene, men det er ikke givet på forhånd. Det kræver at du kan skelne skidt fra kanel. At du er i stand til at gennemtjekke og udvælge cyklen ordentligt.

For at hjælpe dig på vej mod et godt brugtkøb, hvis det er aktuelt for dig, har vi oplistet 4 forskellige tjekpoints du bør gennemgå. Og som du nok kan regne ud, vil vi ikke anbefale at du køber noget ubeset. Det giver en stor risiko for at du bliver ubehageligt overrasket.

  1. Tjek stelnummeret og undgå dermed at købe stjålet (kvittering)
  2. Tjek standen på gear, tandhjul og bremser – fungerer det godt?
  3. Er der lovpligtige lygter på?
  4. Tag en prøvetur, hvis du kan

Vi mener i bund og grund alle 4 punkter er fundamentale, men særligt punkt 4 bør du huske på. For hvis vi formoder at de øvrige punkter er opfyldt, kan du aldrig vide hvordan den cykler. Har du måske købt en bil, uden at have kørt en tur først? Nej vel. Du bør derfor bede om en kort prøvetur, inden du gennemfører købet.

Mere information om cykler, regler og udstyr

De fleste danskere kender til de gængse regler for cyklister som man skal overholde på landevejene. Færre er bevidste om hvordan man agerer som elitecyklist.

Hvilket udstyr man skal have, hvordan man behandler sin cykel og hvilke områder der er smukke at cykle rundt i. Danmark er en af de mest cykelglade nationer og med god grund – vejret er fantastisk og det samme er naturen.

Hvis du har brug for svar eller mere viden om cykelferier, udstyr mv. så finder du en bred vifte af information på Cyklistforbundet. Det er en god idé at besøge dem, hvis du er det mindste i tvivl, eller gerne vil være godt forberedt inden cykelturen.

Kan man købe en cykel på afbetaling?

Ja, det er muligt at købe en cykel på afbetaling hos mange cykelbutikker og forhandlere. Normalt vil det kræve, at du underskriver en finansieringsaftale, hvor du forpligter dig til at betale et fast beløb hver måned i en bestemt periode, indtil cyklen er fuldt betalt.

Det er vigtigt at bemærke, at der kan være renter og gebyrer forbundet med at købe en cykel på afbetaling, så du bør undersøge omkostningerne og vilkårene grundigt, inden du tager en beslutning.

Kan man lease en cykel?

Ja, det er muligt at lease en cykel i Danmark. Cykelleasing er en populær måde at finansiere cykler på, både for private og virksomheder. Ved cykelleasing betaler du et fast beløb hver måned i en aftalt periode, normalt 2-3 år, og efter endt leasingperiode har du mulighed for at købe cyklen til en forudbestemt pris eller returnere den til leasingfirmaet.

Fordelene ved cykelleasing er blandt andet, at du kan opgradere til en ny cykel, når leasingperioden udløber, og at omkostningerne er forudsigelige og spredt ud over leasingperioden. Det er vigtigt at undersøge de forskellige leasingmuligheder og vilkår for at finde den bedste løsning for dig.

Gode råd inden finansiering af ny campingvogn

Når du søger finansiering af ny campingvogn, vil der ofte være tale om større pengebeløb, hvorfor du bør gøre dit forarbejde ordentligt. Det er på ingen måde ligegyldigt hvor du optager lånet eller om renten er på 8 % eller 15 %. Det vil gøre en stor forskel for din privatøkonomi og de samlede kreditomkostninger.

Af den grund har vi samlet en række gode råd du bør følge, inden du søger finansiering af din campingvogn. De er som følger:

  • Klarlæg dit pengebehov – det er afgørende for dine lånemuligheder og for hvor du kan/bør ansøge henne. Det gør en markant forskel om du mangler 50.000 eller 100.000 kr. til ny campingvogn.
  • Afsøg alle muligheder – du bør ikke begrænse dig selv uden grund. Afsøg alle muligheder, hvilket indebærer banken, forhandleren og låneselskaberne online. Du kan aldrig vide hvem der er billigst, eller hvem der godkender din ansøgning.
  • Få styr på de økonomiske begreber – alt for mange danskere har lånt penge, uden fx. at kende til forskellen på renten og åop. Hvis du ikke allerede har styr på de økonomiske begreber, bør du få det. Vi kan starte med det vigtigste, nemlig åop. Vælger du tilbuddet med den laveste åop, tager du det billigste, og det er en god start.

Samtidig bør du altid være omhyggelig med at sammenligne udbydere og tilbud med hinanden. Det er den eneste metode til at identificere den billigste og bedste løsning på markedet. Så undervurder ikke betydningen af sammenligningsprocessen. Den kan spare dig mange penge!

Husk også at sammenligne campingvogn-forhandlerne

Det er ikke kun lånetilbud du bør sammenligne med hinanden. Det samme bør du gøre med campingvogn-forhandlerne, for de vil ofte have de samme modeller stående. Præcis som det kendes i bilbranchen og øvrige steder. Så hvem der har din model til den laveste pris, kan være vanskeligt at vide på forhånd.

Få dem sammenlignet med hinanden, så du køber campingvognen det billigste sted og derved mindsker dit lånebehov. Af samme grund, er dette noget du bør gøre FØR du går i gang med at søge lån til campingvogn.

Mere information om campingvogne, pladser og ferier

Dansk Camping Union (DCU) er som Cyklistforbundet en god kilde til yderligere information. Du kan overveje at blive medlem hos DCU, for at opnå rabatter på deres campingpladser rundt omkring.

Du kan spare op til 20 % og 15 % på de over 120 partnerpladser som DCU har. Hvis du har måtte låne til ny campingvogn, kunne det altså være en måde at spare lidt på ferien.

Besøg dem for at se mere om fordele, information om camping generelt og ikke mindst de udenlandske muligheder du har. Det kan nemlig give en mere anderledes og unik oplevelse.

 

Vi har nu givet dig anbefalinger til, dels at skaffe lån til en ny cykel eller campingvogn, og ikke mindst finde alle de gode råd, vejledninger og fordele du bør udnytte. Danmark er et fantastisk feriested, hvis du kan lide at tilbringe tid på cyklen eller i campingvognen.