Har du brug for penge til at købe din nye computer eller fjernsyn? Du har mange valgmuligheder når du skal låne penge på nettet. Specielt hvis dit behov kun er 5-10.000 kroner. Der er nemlig mange udbydere der kan hjælpe dig.

I denne artikel kan du læse om mulighederne for at lave et godt lån til ny computer og fjernsyn. Du kan skaffe pengene via lånefirmaerne online eller hos visse elektronik forhandlere. Det er nemt og ligetil at søge på nettet og du kan hurtigt komme i gang via vores oversigt herunder. 

Ansøg gratis og uforpligtende.

 

Lån penge til TV eller computer

Computere og fjernsyn er to af de mest almindelige og udbredte elektronik genstande i danske hjem. Der findes efterhånden ikke danskere uden TV og bærbare computere. Da begge produkter ligger i samme prisniveau og rummer samme lånemuligheder, giver det mening at gennemgå dem samtidig.

Der er to primære muligheder for dig som forbruger, når du skal finde penge til købet. Du kan benytte lånefirmaer online eller få finansiering hos den forhandler du køber hos.

Lånefirmaer online

Der er mange låneudbydere på nettet som kan tilbyde dig finansiering. Danlaan.dk giver dig overblikket over de førende lånefirmaer, så du kan komme i gang med at ansøge online. Overblikket er afgørende for at du får søgt de rigtige steder, hvor dine behov og krav opfyldes.

Vi gør det altid nemmere og hurtigere at låne penge online her hvis du gerne vil i gang med et lån til ny computer eller fjernsyn.

Afbetaling hos forhandlere

Alternativet er at du bestiller dit nye fjernsyn eller computer hos forhandleren, men vælger at betale på afbetaling. Visse steder kan du få rentefrie lån, men vær opmærksom på de gebyrer og omkostninger du bliver pålagt!

Det er sjældent at du bare får lov til at betale over 6-12 måneder, uden det koster dig ekstra. Vi har fundet en række af de forhandlere der tilbyder rentefri afbetaling:

  • Elgiganten
  • Fona
  • Leasy (og et lånefirma)

Hvad du vælger er helt op til dig selv. Der er mange muligheder og det er værd at overveje, om du skal købe det hele dyre TV. Eller den helt nye og avancerede computer fra Dell eller Asus. Du køber den jo for lånte penge!

Bemærk at vi har set bort fra banken, da de næppe vil tilbyde dig lån på 5-10.000 kr. med dette formål. De vil sandsynligvis bare anbefale dig at spare op. 

Brugte computere

En anden overvejelse kunne være at gå efter brugtmarkederne. Det vil generelt være billigere og kan give dig mere for pengene – selvom du ikke vil have samme sikkerhed ved en 2-års garanti. I bedste fald kan det overflødiggøre et lån.

Hvis du overvejer brugte computere, kan du se meget mere på Brugtecomputere.dk. De har specialiseret sig på området og det vil være et godt sted at lede. Det bør i hvert fald give dig et indtryk af varianterne og kvaliteten. Så du er helt sikker på om du foretrækker brugt -eller ny køb.

Brugte fjernsyn

Det samme kan du gøre med TV’et, hvor DBA altid er et godt sted at lede efter brugte fjernsyn. Det store problem er, at du ikke kan være sikker på sælgeren. Du bør derfor tage dine forhåndsregler og være forsigtig, hvis du vælger at købe fjernsynet via DBA.dk.

Ikke desto mindre kan du finde en del fjernsyn til salg på 29 – 41 tommer via DBA. Det er denne størrelse som flest danskere foretrækker.

Kan jeg få et rentefrit lån til fjernsyn?

Vi har kort været omkring muligheden for at få en rentefri afbetaling eller lån til fjernsyn. Der er elektronikforhandlere som kan hjælpe dig i perioder, men det er de færreste som kører med tilbuddet fast.

Det har tidligere været muligt at finde rentefrie lån i 30 dage online, som ny kunde, men det er generelt ikke en mulighed længere. Omvendt er der kommet et ÅOP-loft og omkostningsloft, hvilket har gjort det billigere end længe at optage lån til fjernsyn online.

Vælg et langtidsholdbart Smart TV

Der er ingen tvivl om at du gør klogt i at vælge et langtidsholdbart TV, der ikke bare holder de næste 2-3 år, men meget længere. Der sker meget i elektronikbranchen, så hvad der var populært forleden, er måske ikke moderne i morgen. Du kan ikke være med på noderne hele tiden, medmindre du har mange penge på lommen. Og i det tilfælde, vil et lån til nyt Smart TV jo ikke være nødvendigt.

Du bør helt klart vælge et Smart TV, da mere og mere går i den retning, specielt efter det er blevet udbredt at streame serier og film, den vej igennem. Du skal have et fjernsyn der kan gå på nettet og som samtidig har en tilpas størrelse & opløsning. Størrelsen er afgørende for, at du ikke pludselig føler det bliver for småt. Man vænner sig hurtigt til at have noget større! Opløsningen har en stor betydning for oplevelsen som seer.

Opløsningen og formatet er områder hvor producenterne hele tiden bliver bedre, så hvis du køber det bedste nu, bør det holde i en rum tid. Også selvom der nok kommer bedre løsninger på markedet henover de kommende år. Vi har opsummeret hvilke kendetegn dit nyt fjernsyn bør have, for at være langtidsholdbart og dermed en god investering:

  • Vælg et Smart TV så du kan streame og gå online.
  • Vælg en høj opløsning.
  • Vælg den rette størrelse – tænk nøje over det.

At det så designmæssigt skal være tidløst og smart, giver sig selv, men der er de fleste modeller efterhånden blevet så gode. Så det skal nok lykkedes dig at finde en flot variant, der passer ind alle steder i hjemmet.

Rentefri finansiering af computer

Ønsker du rentefri finansiering af computer, gælder det om at undersøge dine muligheder grundigt. Du kan tjekke aktuelle tilbud og finansieringsmuligheder hos diverse forhandlere, for at se om de kan hjælpe dig.

Du skal bare altid være opmærksom på om der påløber særlige gebyrer, fx. oprettelsesgebyr og lignende, der gør at du betaler mere end normalprisen. For at det er rentefrit, er intet succeskriterium i sig selv, hvis du i stedet bliver pålagt ekstra omkostningerne.

Skulle du have brug for et normalt online lån til ny computer, kan du ansøge helt uforpligtende, via udbyderne i ovenstående oversigt. Her kan du have pengene i mellem 1 – 180 måneder, hvilket bør være tilstrækkeligt.

Hvad er bedst? Afbetaling eller forbrugslån til computer

Nu til en overvejelse som rigtig mange forbrugere gør sig, bør man vælge afbetaling eller forbrugslån til computer? Hvad er bedst? Det korte svar er den løsning, der er billigst. Det er desværre ikke til at vide på forhånd, da det afhænger af selskabernes renter, gebyrer og vilkår.

Normalt vil en afbetalingsløsning være omfattet af kreditomkostninger, på lige fod med et lån, så det er forfejlet at anse det som en bedre løsning. Det behøver det bestemt ikke være, faktisk kan det være det stik modsatte. Uanset hvad du vælger, bør du derfor have skarpt fokus på prisen du betaler.

Ved at forbrugslån til computer, bør du nemt kunne se ÅOP, renten og de samlede omkostninger. Ved afbetalingsløsningen bør det være nemt at tjekke renteomkostninger og/eller hvad den samlede pris ender med at blive. For hvis normalprisen for computeren er 7.000, men du ender med at betale 9.000 efter 1 år, vil difference jo være din meromkostning.

Samlet set mener vi du bør undersøge begge løsninger og sammenligne dem med hinanden. Medmindre du foretrækker den ene, frem for den anden. I begge tilfælde er det afgørende at du holder fokus på ÅOP og prisen, så du ikke betaler overpris.

 

Alt i alt er det hele din beslutning, men nu har du fået en masse viden om dine muligheder og hvilke overvejelser du bør gøre dig. Lån penge til nyt TV eller computer online er nemt, hurtigt og ligetil. Specielt hvis du starter ansøgningsprocessen hos Danlaan.dk.