Lån til kosmetisk operation og kirurgi kan være svært at lave. Særligt i din egen bank, da de fleste banker vil stille store krav til din privatøkonomi.

Uanset om du er blevet afvist af dem eller ej, kan du blive klogere på dine lånemuligheder i denne artikel. Danlaan ser nærmere på finansieringsprocessen.

Finansiering af din kosmetiske operation

Når du skal skaffe finansiering af din kosmetiske operation, skal du starte med at kende de eksakte omkostninger, hvis du ikke allerede gør det.

Herefter vil du være klar til at klarlægge det rette lånebeløb, ud fra hvad du mangler på kontoen. Behovet kan være på alt fra 15.000 til 50.000 kroner. Netop pengebehovet har en stor indflydelse på dine muligheder.

Overordnet set har du følgende muligheder

  • Banklån
  • Internetlån (hos online udbydere)
  • Klinikkens finansieringsløsning

Det er klart, at jo flere penge du behøver desto sværere vil det blive at få et JA fra banken. Netop derfor bør du gøre en seriøs indsats for at finde den billigste klinik, uden det går ud over kvaliteten af indgrebet.

Online udbyderne kan være et rigtig godt alternativ til banken. En bank som Santander kan fx. tilbyde dig rigtig attraktive renteniveauer. Så afsøg udbyderne på nettet, ved at udfylde ansøgninger. Det er gratis og uforpligtende, men vil gøre dig meget klogere på dine lånemuligheder.

Få overblikket over de førende udbydere online her.

 

Klinikkens finansiering vil ofte ske i samarbejde med en bank eller lånefirma. Santander, SparXpress og Danaktiv er tre af de mest udbredte. Klinikkens løsninger vil hurtigt minde om lånefirmaerne online, så du bør bestemt tjekke omkostningerne og ÅOP hos begge.

Gode råd på vejen

Ét er at hjælpe dig i gang med et lån til kirurgi eller en dyr operation. Danlaan ønsker ligeledes at give dig gode råd med på vejen, så du kommer godt ud på den anden side.

Tilskud

Lad os starte med at slå fast, der findes to former for plastikkirurgi; den kosmetiske og den rekonstruktionsmæssige. Sidstnævnte kan i visse situationer give dig mulighed for at søge tilskud. Det bør du helt sikkert få tjekket.

De kosmetiske indgreb vil sjældent berettige dig til et tilskud, men du kan blive meget klogere på mulighederne her på www.sygeforsikring.dk.

Forundersøgelsen

Forundersøgelsen er en vigtig del af de fleste operationer og derfor bør du møde velforberedt op til disse. Vi har samlet en række af de vigtigste spørgsmål du bør tage med dig:

  • Er du forsikret tilstrækkeligt, hvis der sker fejl?
  • Hvad må du ikke før/efter operationen?
  • Hvor længe skal du holde dig hjemme fra arbejde/sport efterfølgende?
  • Er der mad, medicin eller piller du ikke må tage før/efter?

Sidst bør du være klar i din beskrivelse af det ønskede indgreb. Det vil gøre lægernes arbejde nemmere og sikre et perfekt resultat.

Hvad koster en kosmetisk operation?

Når du skal låne penge til en kosmetisk operation, er en af dine første og vigtigste opgaver, at finde frem til hvad den koster. Der kan være stor forskel, alt efter om det fx. er en kosmetisk operation af næse, navle eller en diskusprolaps. Der kan være rigtig mange typer indgreb og nogle er dyrere end andre.

Dertil kommer dit valg af klinik, der kan have mindst lige så meget at sige for den samlede pris. Af den grund bør du gøre lige så meget ud af at finde den bedste klinik til prisen, da der kan være mange penge at spare. Ved at gennemgå denne form for “researcharbejde” vil du samtidig få et godt indblik i prisniveauet.

Skal vi sige noget meget overordnet, kan du forvente priser på mellem 15.000 og 50.000 kr. for en kosmetisk operation.

På den måde får du et godt og sundt syn på hvad det vil koste og derudfra begynde at klarlægge dit lånebehov. Husk på der kan være mulighed for at forhandle prisen nogle steder, selvom det måske ikke er kutyme. Mange danskere tager prisen for givet, men ved så store og dyre investeringer, kan det godt være værd at arbejde på et prisnedslag. Der findes jo nok klinikker at vælge imellem, i hele Danmark.

Kender du dit reelle lånebehov?

Har du helt styr på dit reelle lånebehov, eller søger du bare de penge som operationen koster? Alt for mange danskere mangler den økonomiske guidance til at træffe de rigtige beslutninger, særligt i lånemæssige sammenhænge, hvor der er mange begreber at holde styr på.

Det er en god idé at du får klarlagt dit reelle lånebehov, så du ikke søger flere penge end du reelt behøver. Det vil nemlig både forøge løbetiden og give dig flere kreditomkostninger. Så det er der ingen grund til.

Hvordan fastlægger jeg mit lånebehov?

Hvordan fastlægger du så dit lånebehov? Det gør du ved at kende til prisen og din kontos saldo, hvor meget kan du undvære fra denne? Har du 2.000 der kan bruges til betalingen? Det kan virke nemt at lave denne modregning, men er det bestemt ikke. For det kræver et indgående kendskab til dit månedsbudget, fremtidige udgifter og normale rådighedsbeløb.

Det kan ikke hjælpe noget at du trækker 2.000 ud, hvis der så ikke er råd til at betale den faste regning for bilen. Det hele skal hænge sammen. Det eneste rigtige vej er derfor via et godt budget og indblik i fremtidige udgifter 3-4 uger frem.

Generelt er det altid en god idé at kende sit rådighedsbeløb inden man låner penge til kirurgi eller øvrige formål, så selvom det kan være kedeligt at lægge et budget, vil det bestemt være en god investering.