Har du brug for et lån til kolonihave, men et blevet afvist af banken? Det sker for mange danskere, men der er heldigvis flere alternativer online.

Dem vil vi præsentere for dig i denne artikel, hvor du kan få hjælp til at få finansieret dit køb af kolonihave. Købsprisen kan svinge fra 20000 kr. til 900.000 kr., alt efter hvad du vælger.

Hvilket lån til kolonihave?

Lad os starte med at slå fast, vi går ud fra du allerede har forhørt dig i banken, men er blevet afvist. Eller at du bare ønsker at låne penge til kolonihave via andre firmaer.

I det tilfælde er du overladt til mulighederne online. Her kan du vælge at søge et klassisk forbrugslån på op til 400.000 kroner. Det kan finansiere de fleste kolonihavehuse og hvis din privatøkonomi er sund, kan du få tilbudt en fornuftig rente. Du kan i alle tilfælde ansøge gratis og uforpligtende.

Lån til kolonihaveEn ny og alternativ mulighed online, finder du på Udenombanken.dk. Her kan du søge boliglån, til det du mangler penge til. Uanset om det er en alm. bolig, et sommerhus eller en kolonihave. Du kan ansøge op til 2 millioner kroner, så det bør være finansiering nok.

Vi kan anbefale dig at besøge Udenombanken, hvis du vil se nærmere på mulighederne. Kravene er få og du kan ligeledes ansøge uforpligtende hos dem.

Hvad er prisen på kolonihavehuset?

Vi har allerede været inde på prisniveauet, der svinger ekstremt meget. Et blik på sider som DBA.dk vil vise, at de billigste koster omkring 20.000 kroner, mens de dyreste ligger på over 1 million kroner. Så det er meget svært at vurdere.

Vi anbefaler at du får styr på finansieringen som det første. Det kan du gøre ved at afsøge mulighederne hos Udenombanken og ved at søge hos lånefirmaer som Bank Norwegian og Santander Bank, hvor du kan låne over 300.000 kr. begge steder.

Når du får svar retur, kan du evaluere renten og se om du overhovedet kan få den nødvendige finansiering. For hvis du ikke kan få et lån, er der jo ingen grund til at lede. Husk på det er uforpligtende at udfylde ansøgninger, så vær ikke bange for at afsøge mulighederne.

Kolonihaveforeninger vs. Kolonihave-andelshaverforeninger

Vælger du at købe, bør du kende til forskellen mellem de klassiske kolonihaveforeninger, hvor du kun køber huset, men lejer jorden af kommunen eller staten.

Ved kolonihave-andelshaverforeningerne har andelshaverne ejerskab over jorden og de tilhørende huse. Det fungerer efter lidt samme koncept som andelsboligerne og deres foreninger. Her er der også fælleseje i foreningen.

Langt de fleste kolonihaver ligger på lejet jord, så det vil typisk være førstnævnte du kommer til at købe. Men du skal naturligvis vide det på forhånd, så du ved hvad du går ind til.