Har du brug for et lån til køb af husstandsvindmølle? Så kan du blive klogere på dine forskellige muligheder i denne artikel. De små vindmøller til private er nemlig blevet rigtig udbredte og populære flere steder.

Årsagerne er mange, men vigtigst er det at de er en rigtig god investering, der kan spare på dine faste regninger, dit CO2-udslip og hæve boligens værdi samlet set.

Så selvom det måtte kræve et lån, kan det vise sig at være en rigtig fornuftig beslutning. Se mere om lånemulighederne her og søg helt uforpligtende.

Dine lånemuligheder

Online har du mulighed for at søge op til 400.000 kr. og opnå en fair rente, hvis du søger de rigtige steder. Vi har udvalgt en række af de mest prisvenlige, hvor du kan ansøge gratis og uforpligtende:

 

Såfremt du ønsker at udforske andre muligheder, mener vi generelt der findes 3 forskellige lånemuligheder du bør kende til:

 1. Banken og realkreditinstituttet
 2. Forhandleren
 3. Lånefirmaer online

Banken og realkreditinstituttet kan godt være to forskellige løsninger, men de samarbejder ofte tæt sammen. Så i fællesskab med din bankrådgiver, kan du finde frem til den rette løsning.

I banken vil du typisk optage et klassisk forbrugslån til finansieringen, mens det i realkreditinstituttet sker som et lån i boligens friværdi. Sidstnævnte vil medføre de laveste renter, men ligeledes betyde at du optager lån i friværdien.

Hvis du ikke kan opfylde deres krav, har du altid mulighed for at søge op til 400.000 kroner online, eller søge finansiering hos forhandleren. Det er der enkelte producenter som tilbyder.

På nettet kan du nemt og hurtigt udfylde ansøgninger, uanset om du har behov for 30, 50 eller 100.000 kroner. Det kan du søge om hos flere udbydere. Du kan som nævnt blive klogere på dine muligheder online, via ovenstående oversigt.

Priser og krav på husstandsvindmøller

Siden du læser om lån til husstandsvindmølle, har du sikkert allerede en god idé om prisniveauet, eller hvad din model koster. De helt billige modeller koster “kun” 30-40.000 kroner, mens de dyrere modeller kan koster over 500.000 kroner.

Prisspændet er altså stort og hvad der er den rette løsning for dig, afhænger af din økonomi og behov. Husk altid at undersøge vindmøllemarkedet grundigt, så du køber den rette model og hos den billigste forhandler.

Du bør ligeledes have øje for kravene, så du er sikker på du overholder den gældende lovgivning. Alt efter om du bor på landet eller i byen, skal du nemlig ansøge om henholdsvis landzonetilladelse eller byggetilladelse.

Derudover skal følgende krav være opfyldt ved opførelsen:

 • Højst 20-25 meter fra dit hus
 • Mindst 100 meter til strande
 • Mindst 150 meter til søer og åer
 • Mindst 200 meter til din nabo
 • Mindst 300 meter til store skove og nærmeste kirke

De forskellige husstandsmølletyper

Man skelner typisk imellem tre forskellige typer husstandsvindmøller, alt efter hvilken størrelse de har:

 • Mikromøller
 • Minimøller
 • Små vindmøller

Sådan kan en husstandsvindmølle fungerer

Du kan se et eksempel på en aktiv husstandsmølle her, men vær bevidst om de kan fås i forskellige størrelser, alt efter dine behov.