Hvis opvaskemaskinen ikke fungerer ordentligt, eller køleskabet er ved at være gammelt, kan det koste dig mere i vand og el, end det vil koste dig at skifte dine hårde hvidevarer ud. Med et lån til hårde hvidevarer kan du få skiftet dem ud med nyere og mere energivenlige modeller.

Oversigt over hvor du kan søge lån til hvidevarer, helt gratis og uforpligtende:

Mangler du et lån til nye hvidevarer?

Hvis du begynder at tænke dit køkken kunne bruge en renovering, men ikke føler du har råd til at betale for det, kan du starte med at skifte nogle ting ud. Du kan for eksempel skifte dit køleskab, din opvaskemaskine eller andre hårde hvidevarer.

Men det kan være dyrt nok i sig selv. For et køleskab eller en vaskemaskine kan snildt koste mange penge. Hvis de kører dårligt, kan det dog være en rigtig god idé at få taget et lån, da det på sigt vil spare dig penge på dine regninger.

Der findes forskellige muligheder for at låne penge til nye hårde hvidevarer. Du kan spørge i banken, men ellers er der både lånefirmaerne online og selv firmaerne, der sælger hårde hvidevarer.

Danlaan anbefaler at du søger hos 2 udbydere online og samtidig undersøger finansieringsmulighederne hos forhandleren. Det vil gøre dig klogere på prisniveauet og hjælpe dig til at finde de laveste låneomkostninger.

Køb på afbetaling er en mulighed, men kan i visse betyde ekstra priser – lidt som renter og gebyrer. Det er kun ved et rentefrit lån til hårde hvidevarer, at disse løsninger er særligt fordelagtige.

At købe på afbetaling kontra at låne

Om det er bedst at låne pengene eller at købe hvidevarer på afbetaling, kan være svært at sige. Det afhænger helt af din økonomiske situation, hvor mange penge du skal bruge og hvor lang tid du skal bruge til at betale pengene tilbage.

Det vigtigste at være opmærksom på ved køb på afbetaling, er den samlede pris og eventuelle renter og gebyrer. Du kan med fordel sammenholde ÅOP og omkostningerne, med lånetilbuddet samlede kreditomkostninger, for at finde den billigste løsning.

Hvis du hellere vil købe dine varer på afbetaling, kan det også sagtens lade sig gøre. Både Punkt1 og L’EASY har finansieringsmuligheder, så du hver måned betaler et beløb for dine køb. Prisen varierer selvfølgelig efter, hvad du køber, og hvor lang tid du vælger at betale pengene tilbage over.

Find hårde hvidevarer til en skarp pris

Der er særlig god grund til at være prisbevidst og gå efter den bedste pris, når du ligefrem skal låne til køb af hårde hvidevarer. Der findes flere måder at gøre det på. Du kan enten benytte sammenligningstjenester som Pricerunner, til at identificere den billigste forhandler.

Du kan ligeledes skrive eller ringe rundt til flere forskellige forhandlere, for at høre om du kan få rabat. I en del tilfælde kan du få op til 10% afslag på prisen, hvilket hurtigt kan være en pæn besparelse. Det er specielt noget du bør gøre, hvis du har planer om at købe flere hårde hvidevarer på én gang.

Du bør få klarlagt prisen og dermed dit pengebehov, inden du søger lån til hårde hvidevarer. For hvis du kan spare 1.000 kr. i forhold til de vejledende priser, vil du behøve det mindre.

Alt i alt er det en god investering at være prisbevidst, både når du køber og når du skal finde den laveste ÅOP. Det kræver en mindre indsats, men kan hurtigt spare dig nogle tusinde kroner.