Har du brug for et lån til dine forbedringer på hus eller andelsbolig? Det kan være dyrt at igangsætte projekter i hjemmet og omkostninger kommer hurtigt højt op.

Det bør ikke forhindre dig i at overveje forbedringer til boligen, for specielt energiforbedringer kan være en god investering – selv hvis det kræver et lån. Der kan nemlig være mange penge at spare på de faste månedlige regninger til vand, varme og el.

Du kan se meget mere om lån til forbedringer af andelsbolig eller hus her, hvor vi giver dig et indblik i dine muligheder.

Lån til energiforbedringer

Det kan være en god investering

Forbedringer på et hus kan omfatte mange forskellige ting og netop formålet er afgørende for, om det er en god idé. For hvis du vil låne til en ny carport eller terrasse, så kan du sikkert godt, men spørgsmålet er om du ikke bare bør spare op i stedet?

Det bør i hvert fald overvejes mere nøje, så du ikke belaster privatbudgettet mere end højest nødvendigt. Lån til energiforbedringer kan derimod være et god investering, selv med de ekstra renter og gebyrer du skal betale.

Der findes flere opgørelser og udregninger på, hvor meget du kan spare på diverse tiltag. Faktum er at det altid vil variere og kræve en individuel vurdering af dit hjem. Men i langt de fleste tilfælde, kan der spares flere tusinde kroner på årligt basis.

Fælles for mange af energiforbedringsinitiativerne er ligeledes, af de har en ROI på 2-5 år. Du kan med andre ord tjene din investering hjem i løbet af 5 år, alene på de månedlige udgiftsbesparelser. Det er til at tage og føle på for de fleste.

Hvis du så vælger at tage et lån til forbedringer hus/andelsbolig er det klart, at de ekstra omkostninger kan gøre det tager 0,5-1 år længere. Men det afkast du vil få på investeringen, bør stadig være højere end den rente du skal betale til lånefirmaet.

Se også: Lån penge til energi vinduer og døre

Der kan gælde særlige regler for andelsboliger

I tilfældet med andelsboliger, skal du være bevidst om at hver andelsboligforening kan have særlige regler. Så du har ikke altid samme frihed til at gøre hvad du vil, som med ejerlejligheder eller villahuse.

Lån op til 400.000 kr. til forbedringer online

På nettet har du muligheden for at låne op til 400.000 kr. til forbedringer. Det er det maksimale lånebeløb online, tilbudt af Bank Norwegian. Andre udbydere som Ikano Bank, Basisbank, Resurs Bank og Express Bank følger trop med store lånebeløb.

I banken vil der omvendt ikke være et fast loft, men derimod strengere krav til dig og din privatøkonomi. Så det behøver ikke betyde en nemmere ansøgningsproces, tværtimod. Banken vil typisk kræve et godt formål bag dit lån til forbedringer.

Flere pengeinstitutter har fået øjnene op for de store besparelsesmuligheder og er derfor begyndt at tilbyde kunder såkaldte energilån.

Typer af forbedringer

Der findes mange typer af forbedringer, der kan fordre et lån og gøre det til en god idé. Vi har fremvalgt en række af de mest udbredte typer forbedringer, du bør overveje. Igen med udgangspunkt i tiltag, der kan sænke de faste udgifter eller gøre huset mere attraktivt:

  • Udskiftning af vinduer og døre
  • Isolering (hvor der mangler)
  • Solceller
  • Jordvarme eller fjernvarme
  • Nyt tag
  • Renovering eller ombygning

Alle forbedringer er ‘sunde’ formål, der kan påbegyndes med god grund.