Efterisolering er en af de bedste investeringer du kan lave som privatperson. Vi kender alle til aktier, obligationer og højrentekontoer, men isolering kan ofte medføre det største afkast.

Fordelene står i kø og indebærer alt fra lavere varmeregninger, til øget boligværdi og bedre komfort i hjemmet. Vi ser nærmere på de mange fordele og dine muligheder for at lave lån til efterisolering af boligen. 

For selvom lån ofte er en beslutning, der koster dig mange penge, kan denne situation nemt være omvendt. Opnår du en rente der er tilstrækkelig lav, kan det faktisk godt betale sig at låne penge til isoleringen af huset.

Finansiering af efterisolering

Først til dine lånemuligheder som forbruger. Har du ikke allerede hørt om begrebet energilån så dækker det over løsninger hos landets banker. En mulighed for at få særlige energisparelån. Det kan være til efterisolering eller solceller.

Hvorfor nu det?

Baggrunden hos bankerne er simpel, de kan også se det fornuftige i investeringen. At det på sigt vil være med til at styrke din privatøkonomi.

Så de fleste vil opleve mere medgørlige bankrådgivere, når du præsenterer dem for formålet bag; efterisolering.

Jeg kan ikke få et energilån!

Det er desværre ikke alle danskere, der bliver godkendt til et energilån, men det bør bestemt ikke få dig til at give op. Dels fordi flere låneudbydere online kan hjælpe dig og dels fordi bankernes renter ikke altid er så lave.

Hos flere udbydere kan du få tilsendt renter på 5-7 procent og der er altså relativ høje niveauer. Så selv hvis banken er din førsteprioritet, bør du udfylde et par låneansøgninger online.

Her kan søges op til 400.000 kroner og de billigste udbydere ligger med meget fornuftige renter, i forhold til tidligere. Så de er ikke nødvendigvis meget dyrere.

I sidste ende handler din kalkulation om du sparer mere på varmeregningen, end du skal give i låneomkostninger. Husk at have det forhold for øje, uanset hvor du låner penge til efterisolering.

Fordele ved efterisolering

Nu til de mange fordele og årsager til at efterisolering er en rigtig god idé. For der er fordele for enhver smag. Dels for dem der tænker mest med pengepungen og for de mere miljøvenlige danskere, der gerne vil gøre en indsats for miljøet. Vi har her opstillet de mest centrale fordele:

  • Lavere varmeregninger.
  • Godt afkast på din investering – mange isoleringsformer tjener sig hjem på 3-5 år.
  • Giver øget komfort i hjemmet – ingen træk og stabile temperaturer.
  • En miljøvenlig løsning.
  • Din bolig stiger i værdi.
  • Mindre risiko for skader som svamp og fugt.

Alt i alt, er det kun fornuftigt at overveje isolering som en investering. Det kan være du har 30.000 stående på kontoen, eller har en bolig der næsten ikke er isoleret.

Den vigtigste overvejelse er, hvad det vil koste i låneomkostninger kontra hvad du vil spare over de næste 3-4 år. Ser regnestykket fornuftigt ud, kan det sagtens betale sig at låne penge til efterisolering.

Ellers kan konsekvensen være at du aldrig kommer i gang!