Lån til depositum og boligindskud

Det kan være dyrt at flytte i ny lejlighed. Det er altid forbundet med et depositum eller boligindskud og det kan hurtigt lægge på beløb over 10.000 kr. Det er helt normalt, at det ligger på et niveau op til 20.000 kr. og det er langt fra alle der har det stående på kontoen.

Det kræver luft i økonomien og specielt for unge i 20’erne kan det være svært at have pengene. I den alder er mange i gang med uddannelse, hvorfor der kan være behov for et lån. Danlaan ser nærmere på hvordan du kan skaffe penge til depositum via et lån.

Brug for et lån til indskud?

Hvis du har brug for at låne penge har du altid flere muligheder. Danlaan hjælper dig med at komme i gang og få lavet et godt lån til boligindskud. Hvis du søger hos en 2-3 udbydere vil du have gode chancer for godkendelse og for at få tilbudt en fornuftig ÅOP. Alle tilbyder lånebeløb der bør være tilstrækkelige til dit boligindskud med maks. beløb på langt over 10.000 kr..

 

Alternativet til at søge lån til depositum online, er naturligvis at henvende sig i egen bank. Når du er her på nettet, går vi ud fra du allerede har afsøgt denne mulighed.

Lån til beboerindskud

Et helt tredje alternativ er kommunen. Når du skal bruge penge til at flytte i almene boliger, er der nemlig muligheden for at ansøge om lån til dit beboerindskud. Det er et tilskud som kommunen tilbyder og et område hvor mange kommuner kan hjælpe dig.

Boligen skal være fra efter 1. april 1964 og du skal have en begrænset indkomst ved indflytning. Ja du læste rigtigt! Indkomsten må ikke overstige 223.625 kr., hvis du har planer om at flytte i lejlighed.

Normalt er man vant til at møde krav om en høj indkomst, men her er landets kommuner altså anderledes, da de i højere grad støtter dem der er svagere stillet. Hvis du ikke har haft held med dine forsøg i banken eller på nettet, kunne kommunen være et godt alternativ. Du kan se mere om mulighederne på Borger.dk.

Lån til depositum – en god idé?

Er du i tvivl om det er en god idé at optage lån til depositum online? Det er bestemt ikke den optimale start at skulle låne penge, for at kunne flytte i ny lejlighed. Omvendt er det normalt forbundet med høje omkostninger, når man flytter hjemmefra eller i ny bolig. Det er helt normalt og dit pengebehov vil fortsat være markant mindre, end hvis du lavede et stort boliglån.

Det vigtige for dig er, at din privatøkonomi kan bære den månedlige ydelse og at du har en klar plan for tilbagebetalingen. Har du det, er du godt rustet til at låne penge til boligindskud, uden det ødelægger din økonomi.

Det er ikke hver dag at en lækker bolig kommer for dine hænder. Så det gælder om at slå til, når chancen byder sig, specielt i storbyer som København og Århus. Venter du dage og uger, kan den nemt blive udlejet til anden side. Så kort sagt mener vi det kan være en god idé, hvis du vel og mærke har styr på baglandet; din økonomi og plan for tilbagebetalingen.

Du kan prøve at forhandle depositummet

Hvis du mangler hele depositummet, for at kunne flytte i lejlighed, kan du altid prøve at forhandle det med udlejer. Det normale er 3 måneders husleje, men det er ikke utænkeligt at satsen kan sænkes til 2 måneder, hvis du er heldig.

En sidste udvej kan derfor være at lægge kortene på bordet og forklare, at du kun kan flytte ind, hvis indskuddet bliver sænket til fx. 2 måneders husleje. Dette som alternativ til, hvis det ikke lykkedes dig at låne til formålet. Ellers hvis du fornemmer at udlejer er til at forhandle med.