Skal du til at flytte hjemmefra? Så har du helt sikkert brug for en sund bankkonto, da det er dyrt at betale husleje, regner og mad måned efter måned. Det er en stor omvæltning for mange unge, medmindre man har et deltidsjob eller en god opsparing.

Et lån til at flytte hjemmefra kan være en fornuftig løsning, men kun hvis det laves til en fornuftig rente. Du har overordnet set tre muligheder, som Danlaan ser nærmere på her.

Lån penge til at flytte hjemmefra

Hvis du har brug for penge til at flytte hjemmefra, vil de fleste unge danskere have svært ved at låne i banken. Det efterlader dig med følgende muligheder:

  • Familielån (hos dine forældre)
  • Søg online
  • SU – bidrag

Vi vil i de kommende afsnit komme nærmere ind på alle tre løsninger.

Familielån

Familielån kan være en god og “gratis” løsning, hvis dine forældre har mange penge mellem hænderne. De fleste har hørt om familiekøb af ejerlejligheder og andelsboliger.

Her kan der bare være tale om et kortvarigt lån, indtil du kommer i arbejde eller for dig etableret i din nye lejlighed. De fleste forældre vil med glæde hjælpe, men det er langt fra alle som kan. Husk at være OBS på reglerne ved familielån.

Søg online

Hvis hverken banken eller dine forældre kan hjælpe, vil online udbyderne være et alternativ. Her kan du både låne store og små beløb, men der kan være stor forskelle på den ÅOP du får tilbudt.

Her er det derfor særdeles vigtigt, at du søger flere steder og sammenligner de tilbud du modtager retur. Husk på det er gratis og helt uforpligtende at udfylde en låneansøgning.

Det er svært at vejlede dig konkret, når dit eksakte pengebehov ikke kendes. Det gør nemlig en forskel om du mangler 4.000 eller 20.000 kroner. Vores bedste råd er, at du ansøger mindst 2-3 steder og vælger tilbuddet med lavest åop.

Gå til vores låneoversigt for at ansøge gratis.

SU – bidrag

Sidst er der muligheden for at ansøge om et SU-bidrag. Det kaldes retmæssigt for et SU-lån, men vi mener det minder mere om et månedligt bidrag. Du får nemlig ikke alle dine på én gang.

Du får derimod en supplerende SU-indtægt på 3.020 kr. (2015) som bidrag til den nuværende. Det er helt bestemt en billig og god løsning, men kun hvis det kan løse dine kortsigtede problemer. For mange nye udeboende rykker 3.020 kroner om måneden ikke meget, med tanke på al den inventar, møbler etc. som der bl.a. skal købes i starten.

Mulighederne er flere og vi håber du har fået et bedre indblik i, hvad du bør vælge alt efter din situation.

Lad os slå fast, at de penge du eventuelt låner, ikke bør gå til forbrug, fester og lignende. De bør derimod anvendes på depositum, den kommende husleje og de mange regninger. Ellers kan du sætte dig selv i en ubehagelig gældssituation.