Har du brug for flere penge på kontoen som dagpengemodtager. Der kan være mange grunde til at du har brug for et lån på dagpenge og Danlån ser nærmere på dine muligheder.

For du kan sagtens låne penge trods dagpenge, det kræver bare at du ansøger hos de rette udbydere. Nogle kræver du har fast arbejde, mens andre blot kræver at du har en indkomst – hvilket du har igennem dagpengesatsen.

Vil du søge lån på dagpenge?

I vores oversigt kan du se hvor du kan søge lån på dagpenge, uden faste krav til din indkomst.

Hvis du vil søge et lån trods dagpenge, er din bedste mulighed udbyderne online. Banken vil næppe godkende din ansøgning, men lånemulighederne på nettet er anderledes gode.

De fleste vil blot kræve at du har en fast indtægt, da det er påkrævet for at du er i stand til at betale de månedlige afdrag. Det er kun få selskaber, der forlanger at du har fast job eller en mindsteindkomst. Det er derfor du har muligheden for at søge lån uden job online. For udbyderne er i princippet ligeglade med om din indtægt kommer ind som dagpengemodtager eller lønmodtager.

Så længe du opfylder deres krav og har en fast indkomst, kan det være tilstrækkeligt, til at betale den månedlige ydelse. Men hvis du ikke har et arbejde, bør du ikke søge om store lån. Det vil dels blive sværere at blive godkendt og dels er det en langt større opgave at få betalt alle pengene tilbage. Dagpengeperioden varer jo ikke for evigt.

Antal dagpengemodtagere er faldende

Det er bestemt ikke sjovt at være på dagpenge og uden job. For de fleste danskere vil foretrække at have et fast arbejde, så man har noget at stå op til hver dag. Der er heldigvis sket et fald i både antal nettoledige og antal dagpengemodtagere i Danmark de senere år, ifølge DST. Det tegner godt for fremtiden og for at du kan blive den næste i jobkøen.

I 4. kvartal 2014 var der 104.380 nettoledige, hvoraf 77.020 var dagpengemodtagere.

I 1. kvartal 2020 er der 93.415 nettoledige, hvoraf 79.189 var dagpengemodtagere.

Der er ingen tvivl om at tallene kommer til at ændre sig i løbet af de kommende måneder og kvartaler, i takt med at covid-19 konsekvenserne afspejler sig i ledighedstallene.

Sidst er det værd at nævne, at selvom du har mulighed for at lave lån på dagpenge, vil det altid være bedst at gøre med at fast arbejde og en solid indtægt. De flest jobs vil trods alt give dig en højere indkomst end dagpengesatsen.