Lån penge trods dagpenge

Har du brug for flere penge på kontoen som dagpengemodtager. Der kan være mange grunde til at du har brug for et lån på dagpenge og Danlaan ser nærmere på dine muligheder i denne artikel.

For du kan sagtens låne penge trods dagpenge, det kræver bare at du ansøger hos de rette udbydere. Alle låneudbydere har hver deres krav.

Nogle krav du har fast arbejde, mens andre blot kræver at du har en indkomst – hvilket du har igennem dagpengesatsen. Se mere om det her.

Vil du søge lån på dagpenge?

Hvis du vil søge et lån trods dagpenge, er du nødt til at afsøge mulighederne online. Banken vil næppe godkende din ansøgning, men lånemulighederne på nettet er anderledes gode. I vores oversigt kan du se præcis hvilke krav udbyderne har til din indkomst. Vi har fundet nogle af stederne frem, hvor du har en chance for at optage lån på dagpenge.

De fleste vil blot kræve at du har en fast indtægt, da det er påkrævet for at du er i stand til at betale de månedlige afdrag. Det er kun få selskaber, der forlanger at du har fast job eller en mindsteindkomst. Det er derfor du har muligheden for at søge lån uden job online. For udbyderne er i princippet ligeglade med om din indtægt kommer ind som dagpengemodtager eller lønmodtager.

Så længe du opfylder deres krav og har en fast indkomst, kan det være tilstrækkeligt, til at betale den månedlige ydelse. Men hvis du ikke har et arbejde, bør du ikke søge om store lån. Det vil dels blive sværere at blive godkendt og dels er det en langt større opgave at få betalt alle pengene tilbage. Dagpengeperioden varer jo ikke for evigt.

Antal dagpengemodtagere er faldende

Det er bestemt ikke sjovt at være på dagpenge og uden job. For de fleste danskere vil foretrække at have et fast arbejde, så man har noget at stå op til hver dag. Der er heldigvis sket et fald i både antal nettoledige og antal dagpengemodtagere i Danmark de senere år, ifølge DST. Det tegner godt for fremtiden og for at du kan blive den næste i jobkøen.

I 4. kvartal 2014 var der 104.380 nettoledige, hvoraf 77.020 var dagpengemodtagere. I 4. kvartal 2015 var disse tal faldet til henholdsvis 96.455 og 70.558.

Det er et fald i dagpengemodtagere på ca. 6.500, svarende til omkring 9 %. Det bliver spændende at følge udviklingen i 2016, men indikerer i hvert fald at det danske samfund er på vej i den rigtige retning. For selvom du har mulighed for at lave lån på dagpenge, vil det altid være bedst at gøre med at fast arbejde og en solid indtægt. De flest jobs vil trods alt give dig en højere indkomst end dagpengesatsen.