Skal du i gang med studiet, men mangler penge til dyre studiebøger eller en ny studiecomputer? Det kan være dyrt at komme i gang som studerende, specielt fordi SU-satsen ikke dækker meget mere end huslejen og de faste udgifter.

Så hvis du ikke har en stor opsparing, kan det være nødvendigt med at lån til studiebøger eller studiecomputer. Det har du gode muligheder for at tage online, hvor det er langt nemmere at blive godkendt, i forhold til banken.

Brug for penge til studiestart?

Har du brug for penge til studiestart, vil nettet være den nemmeste og hurtigste vej til flere penge på kontoen. Du bør bare gøre dit forarbejde ordentligt, så du finder en fornuftig rente. Du bør nemlig ikke gældsætte dig for dyrt.

Vi anbefaler at du ansøger hos mindst 2 firmaer online, samtidig med at du forhører dig i banken.

Du kan søge online på denne side.

Du bør efterfølgende modtage lånetilbud retur og din bankrådgiver vil ligeledes kunne give en indikation af dine muligheder. Ved at følge denne fremgangsmåde får du afsøgt begge muligheder, så du finder den bedste eller billigste løsning.

Lån penge til studiebøger og studiecomputerSkulle banken ende med at afvise dig, som de fleste studerende nok vil opleve, har du allerede online lånetilbud liggende klar i indbakken på din mail. Det er altid uforpligtende og helt gratis at ansøge.

Relateret: Se også vores sider om at låne penge til bøger og ny computer.

De dyreste udgifter er i starten

Der er ingen tvivl om at de dyreste udgifter er i starten af studieåret. Det er altid der, at du skal købe dyre bøger eller en ny computer, så du kan følge trit med dine kammerater. I studietiden bruger man computeren rigtig meget, så det er ikke ligegyldigt hvad man render rundt med.

At bruge 5.000 – 9.000 kr. på en ny computer kan være en god investering, der er godt givet ud, over en flerårig periode. Mange uddannelser varer trods alt 3-5 år, hvor der skal laves en masse arbejde i Word, Excel, Power Point etc.

Gode råd til at spare penge

Vi slutter af med at give dig en række gode råd til at spare penge og komme billigere i gang med studiestarten. For du behøver ikke nødvendigvis at købe nyt, for at få det du mangler. Du kan nemlig overveje at gøre følgende:

  1. Lån studiebøgerne på biblioteket

De fleste studier har biblioteker, hvor du kan købe bøgerne i brugt format. Eftersom litteraturen kun ændrer sig meget lidt, kan selv en ældre udgave af bogen, have nærmest identisk indhold.

Du kan derfor overveje at låne specielt de tykke og dyreste bøger. Du kan ganske vist kun have dem i en begrænset periode ad gangen, men så kan du altid forny låneperioden.

  1. Køb en brugt computer

At købe en brugt computer er et andet alternativ, der hurtigt kan spare dig et par tusinde kroner. Problemet er at du ikke bliver “beskyttet” med samme garanti, som hvis du køber ny.

Det er derfor lidt mere risikabelt og under eget ansvar, men der kan uden tvivl opnås gode besparelser og handler. Hvis du vel og mærke er dygtig/heldig til at finde den rette model, fra en troværdig sælger.

Vi håber du er blevet klogere på hvordan du kan låne penge til studiestart og spare dig selv penge, hvis du foretrækker at følge vores 2 tips.

Køb af studiecomputer på afbetaling – en god idé?

Hvis du ikke vælger at låne penge til studiecomputeren eller købe den i brugt stand, findes der en helt tredje mulighed. Det drejer sig om at købe studiecomputeren på afbetaling. Spørgsmålet er bare om det overhovedet er én god idé? Det ser vi nærmere på i dette afsnit.

For selvom det kan være fristende at købe på afbetaling, er der bare en række forhold og vigtige pointer du bør kende til. For det er sjældent gratis at vælge denne løsning, så du vil typisk opleve de samme omkostninger som ved at vælge lånet. Faktisk kan det godt ende med at være dyrere, hvis du ikke er opmærksom på renter og gebyrer.

Du bør derfor betragte finansiering via afbetaling, præcis som hvis du optog et lån til computer som studerende. Der findes ganske vist enkelte tilfælde, hvor du bliver tilbudt rentefri afbetaling, men husk altid at læse vilkårene grundigt uanset hvad. På spørgsmålet om, hvor vidt det er en god idé, kan nævnes følgende:

Køb af studiecomputer på afbetaling, bør betragtes som et forbrugslån, vel vidende det kan koste dig penge da den samlede pris typisk bliver højere. Ved rentefrie tilbud kan det være en god mulighed for studerende, hvis du har styr og overblik over økonomien.

Kan dine forældre hjælpe med finansiering af studiebøgerne?

Der er ingen tvivl om at langt de fleste forældre vil stå 100 % bag deres, når det kommer til uddannelse og karriere. Så har du hørt dem om de vil hjælpe dig med finansiering af studiebøgerne, hvis det kniber for dig selv? Det afhænger naturligvis af familien og Jeres indbyrdes forhold, men det kan være en mulighed.

For mens computeren kan anses som en ting, man selv må stå for som studerende, er bøgerne jo helt fundamentale for at du kan gennemføre. For at du har en reel chance for at få gode karakterer og følge de forskellige fag. Et område hvor du ikke har noget valg – pengene skal findes!

Af samme grund kunne det være værd at spørge dine forældre, inden du eventuelt overvejer et forbrugslån online. Det vil være billigere og du kan endda være heldig at de forærer dig pengene. Hvem ved? Du bør i hvert fald vende det med dem, da de sikkert er enige i, at det er en bedre løsning end at låne penge til studiebøger.

Bonustip: Sælg studiebøgerne efter forløbet

Vi slutter af med ét bonustip, for der kan tjenes/spares mange penge ved at sælge studiebøgerne efter forløbet er afsluttet. Det kan være du er færdig med et semester og ikke længere får brug for dem. Der står helt sikkert ligesindede, der har stået i præcis samme situation som dig.

Personer der vil være vilde med at overtage dine studiebøger, mod et afslag på fx. 40-50 %. Hvad du vil tage for dem, er helt op til dig, men der kan ofte hentes en god indtægt hjem. Tænk på at jo længere tid du har dem liggende, desto mere vil de falde i værdi, da der ligeledes kommer nye versioner på markedet. Så brug studiets intranet, DBA og lignende, for at se om du kan hente lidt af investeringen hjem.

Lykkedes det dig at tjene fx. 2.000 kr. på salget, har du jo det mere på lommen, til når du skal investere i bøger til næste semester eller del af uddannelsesforløbet. Mange gør det allerede og det er en rigtig smart idé.