Vil du genre låne penge til scooter eller knallert? Det er to benævnelser der bruges løst og i flæng, så selvom der er forskelle, vil vi fokusere på begge dele lige her. For det er i høj grad hastigheden der afgør mulighederne for kørekort, pris og meget mere.
Uanset hvad du søger, har du mulighed for at optage forbrugslån til knallert og scooter online. Udbyderne blander sig ikke i formålet, så dine lånechancer vil være helt de samme.
Online forbrugslån til knallert og scooter
Når du skal søge online forbrugslån til knallert eller scooter på nettet, kan du altid gøre det uforpligtende. Det betyder du sagtens kan indhente flere tilbud & priser, inden du udvælger den billigste og tager en beslutning.
De fleste danskere skal bruge 10.000 – 15.000 kroner til købet, da det kan finansiere de fleste modeller og det er penge mange selskaber kan tilbyde dig. Vi har lavet flere oversigter på hjemmesiden, der viser dig udvalget alt efter dit pengebehov. Gør brug af disse, hvis du vil i gang med at søge lån til ny scooter.
Se hvem der tilbyder lån på 10.000 her.
Se hvem der tilbyder lån på 15.000 her.
Valg af scooter
Har du problemer med valg af scooter? Hvis du efterspørger et lån til scooter, bør du ligeledes kende pris og model, men er du fortsat i tvivl får du hjælp her. Det kan nemlig være svært at udvælge den perfekte model, hvor man overser muligheder eller væsentlige aspekter. Her er et par punkter du bør skrive dig bag øret.
Har du et bestemt budget?
Det første du bør gøre er at fastlægge et konkret budget, for ellers kommer du lidt til at famle i blinde, når markedet skal undersøges. Du kommer nemt til at kigge på modeller, der egentlig er uden for rækkevidde.
Du bør derfor fastlægge om du ønsker at bruge 10.000, 15.000 eller 20.000 kroner på ny scooter. De kan koste lidt af hvert og vælger du brugtkøb kan de fås endnu billigere. Et klart budget gør du målrettet kan sortere imellem de relevante modeller.
Hvad er dine krav til funktionalitet og udseende?
Dernæst bør du overveje om du har særlige krav til funktionalitet eller udseende. Skal scooteren have en bestemt farve eller udtryk? Skal du kunne specielle ting fra styrebrættet eller have mindst X antal hestekræfter?
Har du tjekket test og anmeldelser?
Sidst er det værd at få tjekket test og anmeldelser, hvis du er i tvivl om dit valg. Det kan altid være en god rettesnor for, hvilke modeller der er gode og mindre gode. Der findes efterhånden test og anmeldelser af det meste på nettet, så det gælder bare om at lede ordentligt. Det vil øge dine chancer for at gøre et godt køb, du bliver glad for.
Knallert FAQ
Vi slutter af med en række spørgsmål & svar relateret til knallerter, så du er helt indforstået med priser og de gældende regler. Mange helt unge overvejer at købe knallert og da den er relativ ligetil at styre, medfører det at nogle unge kører uden de må. Her får du svar på hvilke regler du skal overholde, hvad kørekortet kan koste og meget mere.
Hvornår kan man få kørekort til knallert?
Lille knallert: Du kan begynde at tage kørekort til lille knallert når du er 14 1/2 år gammel, hvor du aktivt må bruge det når du runder 15 år. Er du fyldt 18 år må du dog køre på den uden kørekort (fyldt 18 før 19. januar 2013). Efterfølgende er nye regler nemlig trådt i kraft.
Stor knallert: Her skal du være 18 år, som ved normalt til fx. bil. Du behøver ikke tage kørekortet, hvis du allerede har til bil eller motorcykel.
Hvad koster et knallertkørekort?
Lille knallert: Det koster 470 kr. at tage til køreprøve under 18 og kun 130 kr. for over 18-årige.
Stor knallert: Det koster 260 kr. at tage til køreprøve. Hvis du skal have lektioner og træning, vil det naturligvis øge prisen.
Hvad er forskelle på lille og store knallerter?
En stor knallert er defineret ved at kunne køre 45 km/t og lille knallerter er defineret ved kun at kunne køre 30 km/t. Forskellen ligger derfor i hastigheden og dermed den risiko der er forbundet med at køre på dem.
Du kan læse meget mere på Borger.dk og Sikkertrafik.dk.