Har du brug for et lån til nye solceller? Det kan være en dyr investering, der koster mange tusinde kroner. De fleste danskere vil derfor have behov for finansiering og det har du gode muligheder for at få online.

Hvis banken har sagt nej, eller hvis du ikke ønsker den besværlige proces, kan du nemt og hurtigt søge online. På nettet kan du ansøge om lån op til 400.000 kroner og ingen blander sig i formålet, omend lån til solcelleanlæg kan være en god idé.

Lån af penge til solcelleanlæg

Lån penge til nye solceller og gør en god investering, samtidig med at du beskytter miljøet. Der er mange fordele ved disse anlæg og du kan nemt ansøge om penge via oversigterne på vores hjemmeside.

Du ved sikkert allerede hvad solcelleanlægget kommer til at koste dig. Her kan du frit vælge det passende lånebeløb hos udbyderne, der flere steder ligger mellem 10.000 – 100.000 kroner. Har du brug for større beløb kan du søge det hos udbydere som Bank Norwegian og Santander Bank. Kom i gang via oversigterne, du finder i topmenuen.

Selvom du har brug for finansiering til købet, bør du ikke gå efter de billige modeller. I mange brancher kan det betale sig at spare penge, ved at vælge det billigste, men det gælder på ingen måde i solcellebranchen.

Lån penge til nye solcellerTværtimod. For ved at tilvælge høj kvalitet, får du en bedre ydeevne, levetid og garanti for holdbarheden. Den kan virke som en sikkerhed for at investeringen ender med at blive god for din privatøkonomi.

Relateret: Læs om at låne penge til jordvarmeanlæg og energivenlige vinduer.

Tilskudsmuligheder

Solceller er ikke en billig investering og kan være på alt fra 40.000 til 150.000 kroner, alt efter forhandleren, størrelsen og ikke mindst kvaliteten. Det er penge de færreste danskere har stående på kontoen og selvom du sikkert får brug for et lån til nye solceller, kan tilskud uden tvivl være nyttigt.

Men hvad er dine tilskudsmuligheder? Der findes en PSO-støtte, der giver dig muligheden for at ansøge om støtte som privatperson. Det sker efter først-til-mølle princippet, hvorfor du ikke bør spilde tiden.

Formålet med PSO-støtten er blandt andet at give danske privatpersoner et større incitament til at foretrække de energivenlige løsninger i hjemmet. Public Service Obligations (PSO) støtteordningen har tidligere mødt stor modstand, selvom vi ser det som et positivt tiltag.

Det kan virke lidt kringlet at forstå, hvori støtten for dig som privatperson ligger. Kommer du med i ordningen, ville du i 2015 kunne får 102 øre pr. kilowattime, som du sælger på energinettet. Det står i kontrast til de normale 60 øre – altså en forskel på 42 øre eller 70 %.

Kommer du med i ordningen, gælder de forhøjede satser i 10 år.

Du skal søge støtten/tilskuddet via Energinet, men det er ikke altid de har åbent for ansøgninger. Kontakt dem eventuelt for at høre nærmere.

Hvorfor solcelleanlæg er en god investering?

Investeringen er tjent hjem på 7-8 år

Solceller og anlæg er en god investering af flere årsager. Højere elpriser, skattefordele og solcelleanlæg der hele tiden bliver billigere, er tre faktorer der bidrager til den gode investering.

Et solcelleanlæg skal anses som en investering i dit strømforbrug, over de næste år og når det først er opsat, vil der kun være begrænset vedligeholdelse. Det drejer sig primært om rengøring en sjælden gang.

Investeringen er god, fordi du kan forbruge den samme mængde strøm, til markant lavere priser. Så selvom du reelt betaler forud, vil afkastet gøre det til en god forretning. Dertil kommer at du bidrager til miljøet og får en bolig, der stiger i værdi.

Husk at vælge en godkendt installatør

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvem du vælger som installatør af dit solcelleanlæg. Det skal være en godkendt udbyder, da det sikrer dig et veludført stykke arbejde i ordentlig kvalitet.

På ENS.dk har de en oversigt med installatører, der er certificerede i at opsætte vedvarende energianlæg som fx. solceller. Her kan du se at der i skrivende stund er 43 godkendte virksomheder under “Godkendt til solcelleanlæg”. Vi anbefaler du vælger én af disse.

Sådan virker solceller

Inden du investerer dyrt i nye solceller, er det helt sikkert bedst at du ved hvordan de virker. Vi har derfor set nærmere på hvordan solceller fungerer, for at give dig et indblik, inden du måtte investere i et nyt anlæg.

Helt kort forklaret, er solceller med til at omdanne solens lys til strøm, det er hele grundtanken bag og noget de fleste danskere ved. Men hvordan sker det helt konkret?

Der sker en reaktion når sollyset rammer cellernes elektroner, der bliver tilført energi som efterfølgende bevæger sig i én retning. Der ske en fotoelektrisk effekt, som franske Bequerel blev kendt for at opdage i 1839. Elektronerne vil agere som en ensrettet elektrisk strøm, mens solcelleanlægget producerer jævnstrøm.

De bedste modeller menes at kunne udnyttet op til 20 % af sollysets energi, men der sker hele tiden forbedringer på området. Det er således sket en stor forbedring, over de seneste 10 år.

En vigtig pointe er, at det ikke er solens varme, men lys, der er med til at aktivere elektronerne og derved producere strøm.

Mange tror at de kun “virker” når der er masser er sol og høje temperaturer, men det er en sandhed med modifikationer. Solcellerne kan sagtens producere energi på helt overskyede dage, omend mængden vil være markant mindre, da lyset ikke er der i samme grad.

Faktisk vil de typisk fungerer bedst ved lave temperaturer, hvor der ikke nødvendigvis står 30 grader på vejrmåleren.

Vi håber du er blevet klogere på de grundlæggende elementer i et solcelleanlæg. De er gode at kende til, inden du vælger at låne og investere i nye solceller.