Jordvarme er meget populært hos mange danskere og det er helt naturligt. Det regnes nemlig som en af de førende opvarmningsformer for fremtiden.

Den største ulempe ved jordvarme er faktisk, at det er meget dyrt at få installeret og stiller visse krav til boligen. Du skal have et friareal, normalt en have, og et velisoleret hjem.

Det er en stor investering af komme i gang og for mange danskere vil det kræve et lån til jordvarme. Vi ser nærmere på dine muligheder og de fordele du får glæde af.

Brug for finansiering af jordvarmeanlæg?

Har du brug for finansiering af jordvarmeanlæg som alle andre? Lad os starte med at se på de forventede omkostninger. Et nyt jordvarmeindlæg vil nemlig koste fra 100-150.000 kroner, alt efter model og størrelse på huset.

Det er penge de færreste har på kontoen og her kan der være god mening i at optage et lån. Alene på baggrund af de besparelser du kan opnå på varmeregningen. Danlaan vil anbefale dig at gribe finansieringsprocessen op i to dele:

  1. Din dialog med banken
  2. Din dialog/ansøgninger hos lånefirmaer online

Det er vigtigt at huske på 2 ting. Det er gratis at ansøge og du kan aldrig være sikker på at blive godkendt. Du bør derfor ikke indskrænke dine muligheder for hurtigt.

Start med at ringe til banken og få et møde i stand. Her vil du skulle sende/medbringe dokumentation på løn, budget og din økonomi. Det kan godt være en langvarig proces, så afsøg ligeledes dine muligheder på nettet.

Søg om lån online - op til 75.000Det kan du nemt og hurtigt gøre ved at søge hos 2-3 udbydere, så du får lånetilbud retur. Det vil gøre dig klogere på dine muligheder og du er klar til at reagere på bankens svar. Uanset om det bliver et JA eller NEJ.

Er jordvarme det rigtige for dig?

Det er vigtigt at du er helt sikker på at jordvarme er den rigtige og mest optimale løsning for dig. Det afhænger af flere forskellige faktorer.

Man kan ikke bare påstå at jordvarmeanlæg er det bedste, eller næstbedste. Den rette opvarmningsform vil være individuel alt efter hvor du bor, hvilket hus du har og hvad du anvender i øjeblikket.

Så hvis du ikke allerede har snakket med en ekspert på området, bør du bestemt gøre det, inden du bruger over 100.000 på omlægningen. I første omgang kan du læse en masse relevante facts om jordvarme her på Bolius.dk.

I korte træk virker jordvarme via varmeslanger, der graves ned i jorden og opsamler jordlagenes varme. Den energi går fra slangen ind i husets varmepumpe, der udgiver varme i form af en kompressor. De mest almindelige alternativer vil være fjernvarme, gasfyr og oliefyr.

Se også: Lån til nyt oliefyr