Lån penge som elev

Forbrugslån som elev

Er du elev under uddannelse, med behov for flere penge på kontoen? Det er en situation som mange elever og studerende kan relatere til. Det er dyrt at bo ude, hvor der skal betales husleje, mad og alle de faste udgifter.

Ønsker du at låne penge som elev, så kan du nemt og enkelt ansøge online. Der er mange lånefirmaer at vælge imellem og så længe du opfylder alderskravet, er mulighederne gode.

Forbrugslån som elev under uddannelse

Vil du optage forbrugslån som elev under uddannelse, gør du klogt i at sætte dig grundigt ind i 2 ting:

  1. Hvilke udbydere tilbyder dig det ønskede lånebeløb
  2. Hos hvem af disse, opfylder du alderskravet.

Når du har klarlagt de to forhold, har du et godt indblik i hvem der kan hjælpe og hvor du kan forvente at blive godkendt. Du kan tjekke både lånebeløb og alderskrav via denne oversigt.

Det er helt gratis at ansøge, ligesom du ikke binder dig til noget. Vi anbefaler du søger forbrugslån som elev hos mindst 2 udbydere, for at give dig selv det bedst mulige udgangspunkt.

Gode råd til elever

Der er rigtig mange unge danskere, der ikke har den fornødne viden og erfaring med økonomiske begreber og lån i forskellige sammenhænge. Det kan få alvorlige konsekvenser, hvis du ikke ved hvad du går ind til, eller hvilke implikationer et forbrugslån kan får for din privatøkonomi.

Vi ønsker at hjælpe dig godt i gang på mange måder, så du forhåbentlig undgår de værste fejl og at optage alt for dyre lån. Her får du i hvert fald en række gode råd, du bør tage med dig videre.

Få styr på rådighedsbeløbet

Du skal starte med at få styr på rådighedsbeløbet. Det er altafgørende i økonomiske og lånemæssige sammenhænge. Uden den viden, kan du ikke vide hvordan din økonomi hænger sammen. For rådighedsbeløbet giver klarhed over dine indtægter, udgifter og hvad du har tilbage til forbrug. Eller i dette tilfælde, hvad du har tilbage til at betale den månedlige ydelse. Der findes mange beregnere på nettet til formålet, bl.a. denne på Jyskebank.dk.

Vælg korrekt lånebeløb og løbetid

Det næste punkt er forholdet mellem lånebeløb og løbetid. Det er to elementer du skal vælge under ansøgningen, men som er tæt forbundet med hinanden. For jo mere du låner, desto højere bliver den månedlige ydelse (hvis perioden er den samme). Omvendt kan en længere løbetid gøre de samlede omkostninger større, men den månedlige ydelse mindre. Så den gyldne middelvej skal findes.

Det rette forhold, er et lånebeløb på præcis det du mangler, med en løbetid der giver en månedlig ydelse, du kan betale måned efter måned.

ÅOP er nøglen

Hvis du har læst om lån før, har du sikkert stødt på ÅOP-begrebet. Et udtryk for de samlede årlige omkostninger, med alt hvad det indebærer. Her kan der ikke fejes dyre gebyrer eller skjulte gebyrer ind under gulvtæppet. Det hele bliver synligt og nemt at forholde sig til.

Når du har ansøgt og modtager tilbud retur, bør du altså fokusere på at vælge den laveste ÅOP. Det er nemlig det billigste lån. Du må ikke fokusere for meget på renten.

Ingen binding, intet pres

Sidst er det værd at huske på, der hverken er binding eller pres på for, at du underskriver låneaftalen. Det er helt op til dig selv og du gør klogt i at overveje beslutningen grundigt. Uanset om det tager 1, 2 eller 3 dage. Lån penge som elev hvis du har brug for pengene, men ellers ikke. Det er en seriøs økonomisk beslutning, der ikke skal tages forhastet.

Du er altid fri til at afvise alle tilbuddene og droppe ideen. Valget og mulighederne er på din side som ung elev. Du har fornuftige chancer for at blive godkendt, hvis du har brug for penge som studerende. Det vigtige er bare at du ansøger de rigtige steder, hvor du opfylder alderskravet, da det kan svinge fra 18 til 23 år.