Lån med medansøger

Har du svært ved at opfylde kravene hos låneudbyderne, eller vil du blot have muligheden for at få bedre vilkår og en lavere rente? Så skal du overveje at søge lån med medansøger. Her giver vi en forklaring på hvad det egentlig betyder, vi ser på fordelene og dine muligheder.

Her er en række gode lånemuligheder online, hvor I med fordel kan ansøge:

Fordele ved at låne penge med medansøger

Når du søger om at låne penge med medansøger, betyder det i virkeligheden, at I er to om at optage lånet sammen. Det kan for eksempel være med en ægtefælle, en kæreste eller en god ven. I skriver begge under på aftalen og deler den ligeligt. Dette findes der flere fordele ved. Først og fremmest kan du ofte opnå en lavere rente på denne måde.

Når I søger sammen, så er det nemlig både din og medansøgers økonomi, der bliver taget i betragtning. Det betyder, at det er jeres fælles indtægt, der tæller, og det vil alt andet end lige give dig en bedre kreditvurdering og derved en lavere rente. På den måde kan det faktisk blive billigere, når du ansøger med medansøger ift. at søge baseret på din egen økonomi alene.

Der findes også andre væsentlige fordele. To af disse er, at du ikke står alene med risikoen, og at du øger din sandsynlighed for at blive godkendt. Du kan læse nærmere om disse to fordele nedenfor.

Flere om at dele risikoen

Når du optager et lån, så står du personligt ansvarlig for, at pengene bliver betalt tilbage. Det betyder, at gælden hænger på dig personligt, hvilket selvfølgelig kan blive et problem, hvis du kommer i en situation, hvor du ikke er i stand til at afbetale lånet af den ene eller anden årsag.

Det kan være du bliver fyret på arbejdet, får en stor uforudset regning eller af andre årsager bliver presset rent økonomisk.

Med en medsøger er i to om at dele denne risiko, så hvis den ene skulle komme ud i en økonomisk uheldig situation, så kan den anden dække dennes del af gælden. Det betyder selvfølgelig også, at du altså bliver ansvarlig for din medansøgers andel, såfremt denne ikke kan betale. Derfor bør I altid have en klar aftale om dette, før I optager et lån sammen.

Større chance for at blive godkendt

Søger I sammen, så har I bedre chancer for at blive godkendt. Det skyldes simpelthen, at der igen tages højde for jeres samlede økonomi frem for din individuelle. Derfor vil jeres månedlige indtægt stige, og derved får I muligheden for at blive godkendt ved flere selskaber og evt. til større beløb, end hvis du søgte på egen hånd.

Når du har flere muligheder, så øger du igen din chance for at finde det bedste og billigste selskab, og derfor kan dette igen være en måde, hvorpå lånet bliver billigere. Denne løsning vil derfor både frigive flere valgmuligheder og medføre lavere omkostninger, hvorfor der er god grund til at overveje den som par.

Der findes altså en række væsentlige fordele ved at søge et lån med medansøger, og du kan både mindske din risiko og spare penge ved at vælge denne løsning.

FAQ om at søge lån med medansøger

Der er mange danskere som aldrig har prøvet at låne sammen med andre før, så her gennemgår vi derfor nogle af de mest udbredte spørgsmål, så du er helt med på hvad det indebærer.

Hvad er en medansøger?

En medansøger er helt enkelt bare den person, som du søger penge med og som kommer til at stå på låneaftalen sammen med dig. Det betyder i deler risikoen og ansvaret, samtidig med at jeres samlede indkomst kommer til at indgå i udbyderens kreditvurdering. Det er helt klart en fordel at tjene flere penge, så den bedre kreditvurdering, er det der resulterer i en lavere rente.

Hvem kan jeg ansøge med?

Så længe i begge opfylder udbyderens krav, er der ingen grænser for hvem det kan være, selvom de typiske medansøgere er ægtefæller, kærester, familie eller tætte venner.

Det vigtigste aspekt er faktisk at der er fuld tillid begge veje og at I stoler på hinanden 100 %. Penge mellem bekendte er sjældent en god idé og kan give nogle grimme stridigheder. Det er derfor afgørende at du gør det med omtanke og med en person, hvor du har ro i maven hele vejen. Hvis du frygter der kan opstå stridigheder undervejs, er det sjældent en god idé at vælge denne løsning.

En oplagt løsning hvis du er blevet afvist

– eller ønsker en billigere løsning

Opsummerende kan man sige det er en oplagt løsning, hvis du tidligere er blevet afvist eller ønsker en billigere løsning. Mange danskere oplever hver dag at få afvist deres låneansøgning, af forskellige årsager, her kan en medansøger være den afgørende forskel.

Det er helt klart vigtigt, at du stoler og har et tæt forhold til personer, du overvejer at optage lånet med. Uanset om det er en ægtefælle, kæreste eller din ven, for i hæfter begge for gælden. Så det gælder om at tænke sig om to gange, inden du eventuelt siger ja til at bidrage som medansøger.

Særligt for par, er det værd at overveje denne løsning da det typisk vil medføre lavere renter og omkostninger. Så hvis I allerede har en fælles økonomi, og begge skal bruge pengene fra lånet, vil det kun give mening at ansøge sammen.

Ved større pengebeløb kan der være mange penge at spare, ved at ansøge lån sammen, da det vil styrke chancerne for at blive godkendt og for at opnå en lav rente.

Præcis hvor mange penge der kan være at spare, i form af lavere renteomkostninger, kan være svære at vide på forhånd. I kan dog være relativ sikre på det har en signifikant indflydelse på både jeres godkendelseschancer og den rente i får tilbudt.