Lån med medansøger

Har du svært ved at opfylde kravene hos låneudbyderne, eller vil du blot have muligheden for at få bedre vilkår og en lavere rente? Så skal du overveje at søge lån med medansøger.

Her giver vi en forklaring på hvad det egentlig betyder, vi ser på fordelene ved at vælge denne løsning, samt ser på mulighederne.

Her er en række gode lånemuligheder online, hvor du med fordel kan ansøge:

Fordele ved at låne penge med medansøger

Når du søger om at låne penge med medansøger, betyder det i virkeligheden, at I er to om at optage lånet sammen. Det kan for eksempel være med en ægtefælle, en kæreste eller en god ven. I skriver begge under på aftalen og deler den ligeligt. Dette findes der flere fordele ved. Først og fremmest kan du faktisk opnå en lavere rente på denne måde.

Når I søger sammen, så er det nemlig både din og medansøgeres økonomi, der bliver taget i betragtning. Det betyder, at det er jeres fælles indtægt, der tæller, og det vil alt andet end lige give dig en bedre kreditvurdering og derved en lavere rente. På den måde kan det faktisk blive billigere, når du ansøger med medansøger ift. at søge baseret på din egen økonomi alene.

Der findes også andre væsentlige fordele. To af disse er, at du ikke står alene med risikoen, og at du øger din sandsynlighed for at blive godkendt. Du kan læse nærmere om disse to fordele nedenfor.

Flere om at dele risikoen

Når du optager et lån, så står du personligt ansvarlig for, at pengene bliver betalt tilbage. Det betyder, at gælden hænger på dig personligt, hvilket selvfølgelig kan blive et problem, hvis du kommer i en situation, hvor du ikke er i stand til at afbetale lånet af den ene eller anden årsag.

Med medsøger er i to om at dele denne risiko, så hvis den ene skulle komme ud i en økonomisk uheldig situation, så kan den anden dække dennes del af gælden. Det betyder selvfølgelig også, at du altså bliver ansvarlig for din medansøgers andel, såfremt denne ikke kan betale. Derfor bør I altid have en klar aftale om dette, før I optager et lån sammen.

Større chance for at blive godkendt

Søger I sammen, så har du bedre chancer for at blive godkendt. Det skyldes simpelthen, at der igen tages højde for jeres samlede økonomi frem for din individuelle. Derfor vil jeres månedlige indtægt stige, og derved får I muligheden for at blive godkendt ved flere selskaber og evt. til større beløb, end hvis du søgte på egen hånd.

Når du har flere muligheder, så øger du igen din chance for at finde det bedste og billigste selskab, og derfor kan dette igen være en måde, hvorpå lånet bliver billigere.

Derfor findes der altså en række fordele ved at søge om et lån med medansøger, og du kan både mindske din risiko og spare penge ved at vælge denne løsning.