Har du problemer med at låne penge? Så ser Danlaan her nærmere på hvordan du kan forbedre dine muligheder som forbruger. Vi ved nemlig hvilke områder og faktorer som låneudbyderne lægger vægt på.

Det er klart at alle udbydere kreditvurderer dig forskelligt, men aspekter som indtægt, gæld, alder og rådighedsbeløb indgå altid som væsentlige elementer.

Læs hvordan du kan gøre dine lånemuligheder bedre og få godkendt din næste ansøgning.

Gør dine lånemuligheder bedre

Lad os starte med at se hvordan du helt konkret kan gøre dine lånemuligheder bedre. Vi tager udgangspunkt i mulighederne hos udbyderne online, men det sammen vil gælde hvis du er blevet afvist af banken.

1. Større rådighedsbeløb

Start med at øge dit månedlige rådighedsbeløb. Det betyder at du kan afdrage mere hver måned, hvis du endelig bliver godkendt. I sidste ende får du altså mulighed for at vælge en kortere løbetid, når du ansøger.

Rådighedsbeløbet er vigtigst i banken og for din privatøkonomi generelt. Du kan øge det ved at sænke forbruget, sælge brugte ting etc. Du kender sikkert alverdens sparetips, men særligt abonnementer og blade er område, hvor du nemt kan skære.

2. Mindre gæld

Gæld er altid negativt når du skal låne penge. Så hvis du har et mindre lån på 10-20.000 kroner, bør du helt sikkert prøve at få det afdraget hurtigt. Med det samme du har det, bør det kunne mærkes på dine chancer. Du kan hurtigere få afdraget ved at holde for i et par måneder og lægge ekstra til side.

Hvis du følger punkt 1, vil det ligeledes hjælpe dig med at få større råderum til at afvikle din nuværende gæld.

3. Bijob

Udover din alder, som du ikke kan ændre, er din månedlige indtægt én af de vigtigste parametre når du søger lån på nettet. Så hvis du er arbejdsløs er du ekstra udfordret på mulighederne.

Uanset hvad vil en større indtægt være en af de bedste ting du kan gøre, for at styrke lånemuligheder og blive godkendt, næste gang du ansøger. Det kan være du går fra intet arbejde til deltids. Ellers har et deltidsjob, men plads til et bijob ved siden af.

4. De drastiske ændringer

Sidst er det værd at nævne de helt drastiske ændringer. Har I 2 biler kunne det være at sælge den ene. Det vil dels give Jer plads i budgettet og penge mellem hænderne. Dem kan I så passende bruge på at afvikle eventuel gæld.

Det kunne ligeledes være at sælge campingvognen, motorcyklen eller andre genstande af stor værdi. De kan være svære at slippe, men hvis du har økonomiske problemer, er det helt sikkert den rigtige løsning.

De centrale faktorer

Vi slutter af med at nævne de centrale faktorer, når pengeinstitutterne kreditvurderer dig og tjekker din ansøgning. Det er særlig følgende forhold der bliver analyseret:

  • Indtægt
  • Alder
  • Bopæl i Danmark
  • RKI – ikke tilladt
  • Eventuel gæld
  • Private forhold (børn, bolig etc.)
  • Rådighedsbeløb (primært i banken)

Vi håber du er blevet klogere på hvad der påvirker dine lånemuligheder og ikke mindst, hvordan du fremadrettet kan gøre en indsats for at blive godkendt næste gang du ansøger.