Efter at have set nærmere på kreditkort vs. debetkort, fortsætter Danlaan nu i vores serie af sammenlægninger. Denne gang med fokus på internetlån vs. banklån.

Når du skal låne penge som forbruger har du helt sikkert overvejet om det skal gøres i banken eller online. Eller det kan være du er blevet afvist i banken og derfor overvejer mulighederne på nettet.

Årsagerne kan være mange, men i alle tilfælde er der grund til at kende de centrale forskelle mellem internetlån og banklån. Du kan se mere om det her.

De centrale forskelle

Når man vurderer de centrale forskelle, er det vigtigt at vide der implicit ligger styrker og svagheder ved begge løsninger. Det er din personlige overvejelse der afgører, hvad du foretrækker.

Vi har nævnt fem af de mest væsentlige forskelligheder og stillet dem over for hinanden i 5 punkter. Det gør det nemt at se hvor de differentierer sig fra hinanden.

Internetlån

  1. Du skal ikke stille sikkerhed.
  2. Du kan låne op til 350.000 kr.
  3. Du kan underskrive med NemID.
  4. Internetlån er nemmere og hurtigere.
  5. Formålet har ingen indflydelse.

Banklån

  1. Du skal stille sikkerhed.
  2. Din økonomi definerer dit lånebeløb.
  3. Du skal underskrive fysisk med hånden.
  4. Banklån er billigere, men mere besværligt.
  5. Formålet kan være afgørende.

 

Specielt fordelen ved at online firmaerne ikke går op i formålet, er noget der appellerer til mange danskere. Du skal ikke længere kunne “forsvare” dit pengebehov. Det er derfor reelt lige meget om du søger et lån til nye vinterdæk eller penge til døre og vinduer. På nettet er det udelukkende din privatøkonomi der definerer mulighederne.

 

Nemt og hurtigt eller besværligt og billigt

Hvis du har en sund privatøkonomi, bør du have muligheder for at låne penge i både banken og på nettet. Det giver dig alle kort på hånden, når du skal vælge den optimale løsning. Den helt generelle tendens på markedet er, at ved mindre beløb op til 100.000 kroner, så bliver der ansøgt mere online relativt set.

Så snart beløbene overstiger dette beløb, vil det i højere grad ske via banken. Primært fordi det er billigere at skaffe penge i egen bank og ved større beløb, føler mange det er besværet værd. Derudover kender de din privatøkonomi indgående og kan rådgive dig herefter.

Omvendt kan det være ekstremt omstændigt og besværligt at lave banklån, selv ved mindre beløb på 20-30.000 kroner. Det har medført at flere og flere danskere overvejet Internettet. Her kan du ansøge hos 2-3 udbydere på 15 min og efter et par timer, kan du sidde med 3 lånetilbud foran dig. Du kan endda underskrive dem med NemID.

En langvarig bankproces på flere dage, måske uger, er nu forvandlet til at blive ordnet i løbet af få timer. Når udbyderne online tilmed har sænket deres renteniveauer til at være på 5-10 % hos de billigste, så er de bestemt blevet et stærkt alternativ.

Valget er dit og kun du kender til egne behov. Danlaan håber du er blevet klogere på de helt centrale forskelle.