Det kan være ubetryggende at oplyse sit CPR nummer ved låneansøgningen, når man ikke kender personerne bag långiveren og om man kan stole på disse.

Men så længe du benytter de danske pengeinstitutter kan du dog trygt angive dit CPR, da oplysningerne bliver krypterede og opbevaret sikkert. 

Det er ganske enkelt ekstra krav fra Datatilsynet til selskaber der driver finansiel virksomhed og udbyderne bliver løbende tjekket. Du bør derfor ikke være urolig over det.

Hvad er årsagen?

Men hvad er årsagen så til at CPR nummeret skal angives? Det er for at pengeinstituttet kan kreditvurdere dig ordentligt og lave et tjek af dig som person. Det vil nemlig “afsløre” om du står i RKI eller ej.

RKI er et no-go hos alle seriøse långivere på nettet og de vil derfor sikre sig, at dine oplysninger er korrekte og at du overholder deres krav.

Relateret på Danlaan: Lån uden kreditvurdering – er det muligt?

Du kan faktisk opleve at CPR nummeret er det eneste dokumentation du skal oplyse, ved små lånebeløb, hvor du hverken behøver fremsende lønsedler og lignende. Her er det centrale at de kan tjekke om du står i RKI.

Alt i alt er der en god grund bag og med deres høje troværdighed og sikkerhedskrav, bør du ikke være bange for at CPR-nummeret havner i de forkerte hænder.

Det sker kun, hvis du søger hos ukendte og udenlandske udbydere, der ikke er kendte på markedet. Her kan der være en risiko, da der altid kan findes svindlere derude.