Er du blevet afvist i banken, så er det naturligt at stille sig selv spørgsmålet: Hvorfor kan jeg ikke låne penge? En afvisning kan have mange årsager, så det er umuligt at give et konkret svar.

Det nærmeste vi kommer derpå er, at din privatøkonomi ikke er stærk nok. Men det er kun banken der ved, hvor stor en vægt din indkomst, alder, eksisterende gæld etc. har haft på deres beslutning.

Online er mulighederne anderledes gode og mange. Så her har du gode chancer for at blive godkendt til et lån. 

Årsager til afslag på låneansøgning

Der kan være mange årsager til at du får afslag på din låneansøgning, uanset om det er i banken eller hos lånefirmaer på nettet. Vi har fuld forståelse for, at det er rigtig frustrerende og hvis du kender årsagen, kan det hjælpe med at forholde sig til det.

RKI

Den mest hyppige årsag er, hvis du er registreret i Ribers. Det er et register for dårlige betalere; danskere der ikke har betalt deres regninger til tiden. Hvis du står i RKI er dine lånemuligheder ikke-eksisterende og dit fokus bør derfor være på at få afviklet din nuværende gæld.

Det starter du med at gøre, ved at kontakte de forskellige kreditorer og få lavet en aftale med dem. At optage nye forbrugslån er i hvert fald ikke løsningen og i øvrigt heller ikke muligt.

Hvorfor kan jeg ikke låne penge?Utilstrækkelig indkomst

En anden velkendt årsag er en utilstrækkelig indkomst. Det er i høj grad indkomsten der skal være med til at betale de månedlige afdrag. Jo mindre indkomsten er, desto mere skrøbelig vil din privatøkonomi være som udgangspunkt.

Hvis du ønsker et lån på 75000 kroner, er det problematisk hvis du kun er 19 år og med SU som indtægt. Det stiller dig i et svært udgangspunkt.

En vigtig pointe er dog, at du altid kan ansøge helt uforpligtende, så det værste du kan få er et NEJ. Du bør derfor ikke være bange for at afsøge mulighederne, selvom du ikke er sikker på et JA.

Såfremt du indkomsten er problemet, kan du overveje at ansøge med din kæreste eller ægtefælle. Ved at søge lån med medansøger vil du stå stærkere, da du dels er to til at dele udgiften og samlet set kan fremvise en højere indkomst. Så det er noget I kan overveje, hvis én af jer er blevet afvist. Det giver dog primært mening, hvis pengene skal bruges til noget i er fælles om.

For meget gæld

Som den tredje årsag, har vi for meget gæld. Hvis du allerede skylder mange penge væk, via et bolig- eller billån, skal disse ligeledes afdrages hver måned. Det presser din privatøkonomi og giver dig et mindre rådighedsbeløb.

Långiveren kommer kort sagt til at løbe en større risiko, ved at udlåne dig pengene. Bliver denne risiko for stor, fordi forholdet mellem din gæld og din indkomst er for stor, kan det resultere i en afvisning.

I givet fald du har meget gæld, bør du helt sikkert overveje at refinansiere dine dyre lån, da det vil give dig en bedre privatøkonomi via en lavere rente og større økonomisk overblik. Her sammenlægger du al din dyre gæld, i en samlet løsning, så du kan opnå lavere kreditomkostninger.

Du opfylder ikke alderskrav

Sidst og fjerde årsag er alderskravet. Alle selskaber på nettet har et alderskrav til deres ansøgere. Det kan være på alt fra 18 til 23 år, alt efter hvem du ansøger hos. Du bør derfor være OBS de krav ansøgerne har til din alder og det kan du se i alle oversigterne på Danlaan.dk.

På den måde ved du hvem der kan hjælpe dig og hvem du ikke bør bruge energi på. Vores informationer om lånebeløb, alder og ÅOP, skal gerne bidrage til en nemmere og hurtigere ansøgningsproces for dig som forbruger.