Det er vigtigt at gøre sig en lang række overvejelser, inden du beslutter dig for at tage et lån. Find først ud af hvilke behov, du har, og hvilket budget, før du gældsætter dig. Nogle lån viser sig at være langt dyrere end mange andre, så få altid søgt flere steder, så du finder den bedste løsning.

Men hvordan foregår selve udbetalingsprocessen, efter du har fået et lånetilbud? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Vælger du at tage lånet online, er ansøgningsprocessen ofte nem og ligetil, ligesom du hurtigt kan få udbetalt pengene til din konto. Når du har ansøgt, skal du først og fremmest godkendes af låneselskabet. I banken kan det være svært at blive godkendt, men online er der langt færre/mildere krav.

Du underskriver låneaftalen med NemID

Når du har ansøgt og er blevet godkendt af udbyderen, mangler du kun at underskrive låneaftalen. På rigtig mange online hjemmesider, er det muligt at underskrive aftalen med dit NemID. Ja, det er faktisk blevet et krav da alle danskere efterhånden har en digital signatur.

Udbetaling af lånDet er let og sikkert, og du behøver ikke aflevere en lang række dokumenter for at tage lånet. I dag har alle et NemID – du bruger det også til at logge ind på forskellige hjemmesider knyttet til det offentlige system og på din netbank.

Pengene er på din Nemkonto dagen efter

Efter du har underskrevet aftalen, kan du forvente at have pengene udbetalt til din Nemkonto allerede dagen efter.  Du kan faktisk være heldig at have pengene samme dag, hvis du har samme pengeinstitut som det firma du ansøger hos. Ellers går der altid en såkaldt “bankdag”.

Det er nemt på nettet og det er en rigtig god løsning hvis du ønsker en hurtig behandlingstid og fleksibel ansøgningsproces. Din Nemkonto er den konto, du normalt får udbetalt din løn til.

Så snart pengene er på din Nemkonto, kan du bruge dem til hvad end, du har lyst til. Det er vigtigt, du betaler dit lån tilbage inden for den aftalte løbeperiode, da du ellers kan risikere at blive registreret i RKI, som er Danmarks største register over dårlige betalere.

Er du først registreret i RKI, er det meget svært at tage lån senere hen. Gældsæt dig altid kun, hvis du har dannet dig et overblik over, hvordan du betaler pengene tilbage igen.