Hvad koster det at låne penge?

En af de meget udbredte spørgsmål hos landets lånere er: Hvad koster det at låne penge?

Der er ikke noget simpelt svar på det, faktisk er det relativ avancerede beregninger der ligger til grund for den ÅOP og låneomkostninger du får tilbud af udbyderne.

Det er ikke så vigtigt for dig, hvad disse udregninger går ud på. Det er derimod vigtigt du ved hvordan du finder lån, der koster mindst muligt. Her er det ÅOP som du skal have fokus på. Det er en forkortelse for årlige omkostninger i procent. Altså et udtryk for lånets samlede omkostninger og forpligtelser.

Betydningsfulde faktorer

Det er dog meget godt at vide hvilke faktorer der påvirker dine muligheder og hvad din lån kommer til at koste dig. Danlaan.dk ser derfor nærmere på de betydningsfulde faktorer herunder:

Indkomsten

Indkomsten er en af de klart vigtigste elementer, for det er den der afgører hvornår og hvor hurtigt du kan afdrage på lånet. Det er samtidig den der giver udbyderen sikkerhed for, at du rent faktisk har økonomien til at afdrage måned efter måned. Låneomkostninger og risiko er tæt forbundet med hinanden. Så jo mere “sikkert” det fremstår at pengene bliver tilbagebetalt til tiden, desto mindre vil det koste dig.

Din alder

Specielt på Internettet vil du opleve at din alder er en indflydelsesrig faktor, indtil du runder de 25 år. Der er nemlig mange lånefirmaer, der kræver at du er enten 23 eller 25 år. Så hvis du er ung kræver det at du gør din research ekstra grundigt. For mulighederne er der, de er bare sværere at finde.

Eventuel gæld

Mange forbrugere tror fejlagtigt at gæld er en barriere. Det er det langt fra, så længe det er i en fornuftig målestok. Det er ofte bedre at have en høj indkomst og lidt gæld end omvendt. Men skylder du penge trækker det selvfølgelig i den negative retning.

Sikkerhed 

Om du stiller sikkerhed bag lånet har en stor indflydelse på rente og altså hvad det kommer til at koste dig. Sikkerhed i form af hus, bil etc. vil altid give lavere omkostninger. Omvendt kan du så risikere at miste hus og bil, hvis du ikke kan betale pengene tilbage. Valget er dit og langt de fleste lån på nettet, er at typen uden sikkerhed.

Familieforhold

Ved visse lånetyper kan dine familiemæssige forhold være en faktor. Det er ret logisk, for der er stor forskel på om du fx. skal forsøge en hel familie eller kun dig selv. Så I visse sammenhænge kan dine familieforhold komme i spil.

Hvad koster det at låne?

Tilbage er der bare at sige; ingen ved hvad det koster dig at låne penge. Du må i gang med at indhente gratis lånetilbud, for at finde ud af det og gerne fra flere udbydere.

Nu ved du om ikke andet, hvad der påvirker omkostninger og hvad du bør være særligt opmærksom på som forbruger.