Vil du gerne vide hvad det koster at låne 20.000 kroner? Det er nærliggende, hvis du overveje at ansøge om beløbet. Det er altid sundt at kende til de økonomiske forhold i alle de aftaler du indgår.

I dette tilfælde vil det være godt at kende til både den månedlige ydelse og den samlede pris. Det skal nævnes at omkostninger afhænger af flere faktorer, men vi har lavet en beregning ud fra faste vilkår, der kan give dig en idé om det.

Vores beregning

Vores beregning af hvad det koster at låne 20.000 kr. er lavet ud fra følgende forhold:

  • Beløb: 20.000 kr
  • Årlig rente: 9,00 %
  • Løbetid: 36 måneder
  • Stiftelsesomkostninger: 450 kr.

Vi mener at både beløb, løbetid og stiftelsesomkostninger er meget normale og realistiske. Renten kan derimod svinge en del, men vi har sat den til 9 procent.

Se også: Oversigt over hvor du kan låne 20000 kr.

Resultat

Vi får følgende resultat efter at have beregnet:

  • Samlet pris: 23.387,15 kr.
  • Samlet kreditomkostninger: 3.387,15 kr.
  • ÅOP før skat: 10,97 %
  • ÅOP efter skat: 7,73 %
  • Månedlig ydelse: 649,67 kr.

På nedenstående billede kan du se alle de facts og tørre tal, der er kommet ud af vores låneeksempel:

Resultat låneberegning: 20.000 kr.

Du kan selv prøve at regne på det via Laaneberegner.dk og indsætte de tal, der nu er gældende for dig.

Prisen bliver 3.387,15 kroner

Over en periode på 36 måneder, vil det altså koste dig 3.387 kroner i runde tal. Det er ikke så galt, men det er vel og mærke, hvis du kan opnå en lav rente på 9 %.

Ved bare at øge renten til fx. 11 %, vil du hurtigt opdage at det har en mærkbar effekt på dine samlede omkostninger. Det er derfor det er SÅ afgørende at du får undersøgt markedet grundigt og ansøgt hos de mest prisvenlige udbydere.

Det vil give dig de bedste forudsætninger og når du først har identificeret dine favoritter, gælder det om at få ansøgt hos flere. Hvis du fx. indhenter 3 lånetilbud, vil der helt sikkert være forskel i deres renter, åop og månedlige ydelser.

Der vil uundgåeligt være én, der er billigere end de andre. Tilbuddet med lavest ÅOP bør vælges og ved at du har været flittig i ansøgningsprocessen, kan du hurtigt have sparet dig selv et par tusinde kroner. Undervurder ikke hvor markant besparelser du kan opnå, ved blot at bruge 15-20 minutter ekstra på at finde den optimale løsning.