Vil du gerne låne 15000 kr., men er usikker på hvilke omkostninger det indebærer? Det er meget relevant at sætte sig ind i omkostningsniveauet og renterne, når man vil låne penge og det er ingen undtagelse her.

Det vil altid være den enkelte kreditvurdering der afgører prisen, men dit valg af udbyder og deres renteniveau har meget at sige. Danlaan.dk har derfor gennemgået hvad det kan koste at låne 15000 kr. online. Se mere her.

 

Låneeksempel med forskellige renter

Vi har lavet to forskellige låneeksempler, hvor beløbet begge steder er på 15.000, men hvor renten er ret forskellig. Dette for at vise hvilken indflydelse det har på hvad det koster. Det giver et sundt indblik og viser hvorfor du altid bør undersøge markedet og indhente flere tilbud.

Du kan nemt sammenligne og låne 15000 lige her.

Vi har opsat en række faste parametre for vores gennemgang, da det er nødvendigt for at kunne udregne omkostninger, ÅOP-niveauer mv. Her er rammerne:

 • Kreditbeløb: 15.000 kr.
 • Løbetid: 18 måneder
 • Startgebyr: 800 kr.

Når man beregner ud fra disse forhold, bør du vide at løbetiden ligeledes kan have indflydelse på hvad det koster at låne 15000. Jo længere tid du har pengene, desto dyrere bliver det for dig.

Se også en tidligere artikel, hvor vi havde fokus på kreditbeløbet 20.000: Hvad koster det at låne 20000?

Forbrugslån med 10 % rente

Her er hvad det vil koste dig at have 15.000 kroner over en 18-måneders periode:

 • Omkostninger: 2.068,64 kr.
 • Nominel rente: 10,38 %
 • ÅOP: 18,11 %
 • Månedlig ydelse: 948,30 kr.

Forbrugslån med 14 % rente

Ved samme udgangspunkt, blot med højere rente, kommer du til at betale følgende:

 • Omkostninger: 2.585,63 kr.
 • Nominel rente: 14,75 %
 • ÅOP: 22,86 %
 • Månedlig ydelse: 977,07 kr.

OBS: Alle tal, renter og udregninger er vejledende (fiktive) lavet for at vise rentens indflydelse på dine omkostninger. 

Forskellen er på omtrent 500 kroner og det er reelt hvad du kan spare, ved at gøre en ihærdig indsats. Det kan være din besparelse, hvis du får ansøgt 2-4 forskellige steder. Der vil næsten altid være forskel på de fremsendte tilbud og dermed penge at spare.

En anden observation er, at det rent faktisk kun koster dig omkring 2.585 kr. at have pengene i 18 måneder. Det er nok færre penge, end de fleste lige ville tro. Det behøver ikke være så ekstremt dyrt at søge penge online, hvis du bare opnår en fornuftig rente. Det er din fornemme opgave som forbruger. Specielt af hensyn til din egen privatøkonomi.

Danlaan.dk håber du er blevet klogere på hvad du kan forvente, hvis du gerne vil låne 15000 kr. Der kan være forskel og penge at spare, men det behøver ikke at blive dyrere end som så. Mange danskere er prisbevidste generelt, men ikke altid når der søges finansiering. Det er en fejl, for det er rent faktisk én af de ting, der har størst påvirkning på din privatøkonomi. Du bør derfor altid gøre dig selv den tjeneste.