Hvad er min kreditvurdering?

Hvad er min kreditvurdering?

Er du interesseret i at vide hvad din kreditvurdering er på? Det er forskelligt hvordan pengeinstitutterne og online långivere, vurderer din privatøkonomi og hvad din score skal være.

Det er derfor ikke muligt at beregne eller udregne din generelle kreditvurdering, men vi vil derimod se på hvad der påvirker din kreditværdighed. Hvilke aspekter og faktorer der gør, om den er god, dårlig eller normal. Se meget mere her.

Hvad påvirker min kreditvurdering?

Vi mener specielt det er værd at fokusere på 5 forskellige aspekter, når der tales om kreditværdighed. Det drejer sig om følgende:

1. Indkomst

Indkomsten er helt essentiel, da den skal bruges til at betale de efterfølgende afdrag. Det har derfor en stor betydning om du tjener 30.000 eller 40.000 kr. om måneden. En normal fuldtidsløn vil være nok til at få et godt forbrugslån online.

2. Alder

Din alder kan have betydning i nogle sammenhænge. Du skal naturligvis være myndig (18 år) men specielt online åbner der sig flere muligheder, jo ældre du bliver.

3. Bolig -og familieforhold

Dine personlige forhold, inden for bolig og familie, kan ligeledes spille en rolle. Det kan gøre en stor forskel om du har et hus eller lejlighed. Om du er single eller har en familie med 2 børn. Det har en stor indvirkning på din privatøkonomi og dermed kreditvurderingen.

4. Eksisterende gæld

Har du stor eksisterende gæld, vil det få långiveren til at løbe en større risiko. Det er dog vigtigt at skelne mellem boliglån, billån og forbrugslån. Gæld kan findes i mange afskygninger, det kan ligeledes være til det offentlige eller andre kreditorer. Samlet set er eksisterende gæld negativt i denne sammenhæng, men det betyder meget hvilken type gæld, der er tale om.

5. Betalingshistorik

Allersidst har din betalingshistorik noget at sige. Så hvis du tror det er helt ligegyldigt, at du betaler alle regninger dage og uger for sent, så tager du fejl. Det kan nemlig give et negativt indtryk af din betalingsdygtighed. Få derfor betalt til tiden, såfremt det er muligt.

Sådan styrker du din kreditværdighed

Ønsker du at styrke din kreditværdighed, skal du gå ud fra ovenstående punkter. Det kan være ved at øge indkomsten. Det kan du gøre ved at få et fuldtidsjob eller du kan sælge brugte ting, for derved at få lidt ekstra lommepenge.

Det kan være ved at bruge en del af din formue, pengebeholdning på kontoen, til at afdrage eksisterende gæld. For jo mere gæld du har, desto dårligere stillet vil du umiddelbart være. For jo flere kreditorer du har, desto større risiko vil långiveren typisk løbe.

Sidst kan du sørge for at betale dine regninger til tiden, for det er et område, der ligeledes kan blive bemærket af nogle. Specielt hvis du ofte betaler over fristen, da det kan tolkes som et svaghedstegn for din privatøkonomi.

Der er altså forskellige ting du kan gøre selv, hvor nogle har større betydning end andre. Ønsker du at låne pengene i banken, bør du have særligt fokus på dit budget og rådighedsbeløb. Her kan du ved at skære i forbruget over en længere periode, stille dig selv markant bedre, når banken skal overtales.