Når du skal låne penge bliver du kreditvurderet, ud fra din ansøgning og hvis den bliver godkendt, er du værdig til at optage lånet.

At være kreditværdig betyder kort sagt, at din privatøkonomi og personlige forhold er gode nok til at låne penge.

Det er bare vigtigt at understrege, denne vurdering kan være forskellig fra selskab til selskab. Du kan derfor godt være kreditværdig hos nogle, men ikke hos andre, hvis du fx. ikke har en tilstrækkelig indkomst eller de vurderer du er for gældsplaget. Se meget mere her.

Én ting er at være kreditværdig og hvis det er tilfældet for dig, er alt i skønneste orden. Problemet er mere hos dem, der ikke er, hvorfor vi har set på 3 områder hvor du kan styrke din kreditværdighed. Så du kan få lånet til det du drømmer om.

Sådan styrker du din kreditværdighed

Vi kommer her med 3 forskellige forslag til hvad du selv kan gøre, for at forbedre dine chancer og muligheder for at låne penge.

1. Øg din indkomst

Den første og mest åbenlyse mulighed er, at du øger din månedlige indkomst. Det kan du gøre på mange måder, alt efter hvilket udgangspunkt du har. Du kan arbejde på at finde et fuldtidsjob, hvis du ikke allerede har det. Som studerende vil det nok være påkrævet at du finder et studiejob, hvis du vil have gode lånechancer online. Specielt ved større pengebeløb. Det kan ligeledes være du har mulighed for at supplere med et bijob. Mulighederne er mange, men i alle tilfælde vil en større indkomst bidrage til en stærkere kreditværdighed.

Hvad betyder det at være kreditværdig?2. Gennemgå dit månedlige forbrug

En anden og mere nem metode, er at gennemgå dit månedlige forbrug med kritiske øjne. Du vil helt sikkert kunne finde abonnementer, du betaler til hver måned, uden at have den store glæde af. Eller abonnementer der er dyrere end nødvendigt. Der vil nærmest altid være penge at spare på dit månedlige forbrug. Lav en gennemgang og tjek hvad du kan undvære eller forbedre. Jo mere du sparer her, desto større rådighedsbeløb vil du få – og det forbedrer kreditværdigheden.

3. Afdrag på eksisterende gæld

Der bliver løbet lavet opgørelser og oversigter over danskernes opsparing. Er du én af dem med en god opsparing, der enten står på kontoen, i aktier, obligationer eller lignende? I det tilfælde kan du overveje at afdrage på eksisterende gæld. Det vil ikke kun spare dig en masse renteomkostninger, det vil også bidrage positivt til din låneværdighed.

Grunden er at meget gæld og mange kreditorer, kan have en negativ effekt i selskabernes vurdering. Kommer du af med den mindre og/eller dyre gæld, vil det stille dig markant bedre.

Vi håber du har fået noget at gå videre med, såfremt du er blevet afvist, eller bare ønsker at styrke din kreditværdighed alligevel.

Såfremt du har en lav kreditværdighed, kan du altid overveje at søge lån uden kreditvurdering. Du må aldrig stå i RKI, men selv med ingen eller lav indkomst, er der muligheder for dig. Det handler bare om at søge de rigtige steder.