Rigtig mange danskere har svært ved at få økonomien til at stemme og ender derfor i RKI. Det kan være du allerede står som dårlig betaler hos Ribers.

Uanset hvad, vil Danlaan her give dig gratis økonomisk vejledning til private. Du får vores bedste råd og anbefalinger til, hvordan du kommer ud af gældsproblemerne.

Brug for at komme af med gælden?

Hvis du har brug for at komme af med gælden, er det værste du kan gøre at ignorere dine kreditorer. Det vil kun medføre flere rykkergebyrer og større gæld.

Indled en dialog med kreditorer

Start med at få overblik over hele din gæld og indled en dialog med dine kreditorer. Hvis du fx. står i RKI og har pengeproblemer, kan de med sikkerhed forstå, at du ikke kan betale regningerne lige nu. Her kan du så prøve at indgå aftaler med hver enkel om, at du betaler det af flere omgange.

Økonomi - bankerGældssanering

Gældssanering er en mulighed der gælder for de særlig hårdt ramte danskere. Det kan være du er gået konkurs med din virksomhed eller blot er erklæret personlig konkurs. I alle tilfælde har du en ubetalelig stor gæld, der vil tage dig mange år – nærmest årtier – at få afbetalt.

I disse særlige situationer har du mulighed for at få gældssanering, men det er et relativ komplekst område, så her bør du læse mere om det først og søge professionel rådgivning. En advokat vil helt sikkert kunne hjælpe dig.

Samlelån

Gæld er lig med kreditorer, så uanset din situation, bør du være i en åben dialog med dem. Ofte er gælden tilknyttet en bank, realkreditinstitut, et online lånefirma eller SKAT.

Du kan være sikker på at SKAT nok skal få inddrevet deres penge, men hvis du har dyre forbrugslån hos online udbyderne, kan du med fordel samle disse. Det kan du gøre hos et par udvalgte udbydere online og ellers vil banken ofte hjælpe dig.

Et såkaldt samlelån gør, at du kan afvikle de dyre lån med enorme ÅOP-niveauer og kun betale et sted. Du kan aktuelt faktisk søge om små lån uden omkostninger online, men tidligere har mange danskere lånt småbeløb med rigtig høje omkostninger. Samlelånet vil dels spare dig mange penge og dels give dig et bedre overblik. I sidste ende er det en god måde at afvikle dit lån på, så du hurtigere og billigere bliver gældsfri.

Se mere om samlelån, også kaldet refinansiering, lige her.

 

Vi håber du er blevet klogere på dine muligheder og hvordan du bør håndtere de forskellige situationer. Vi har bevidst valgt at tage fat i et par af de mest udbredte gældssituationer i Danmark.

Artiklen er udelukkende gratis økonomisk vejledning, så tag det du kan bruge.