Har du brug for penge, for at kunne finansiere dit bådkøb? Det vil være scenariet for de fleste forbrugere og der er heldigvis mange lånemuligheder på markedet. Af samme grund vil Danlaan.dk guide dig i junglen af alternativer, så du vælger den løsning, der passer til din situation og temperament.

Det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan du finansierer bådkøbet, men ved at gør dit forarbejde og følge vores råd, kan du give dig selv det bedste udgangspunkt for en billig løsning.

7 råd du bør tænke over

Vi har samlet 7 forskellige råd du bør tænke over. Nogle bør du altid følge, mens andre primært skal få dig til at overveje og tage de rette beslutninger.

  1. Få lagt et prisloft med det samme

Det første du bør gøre, er at få lagt et prisloft med det samme. Hvis du har brug for finansiering, ved du sikkert allerede hvilken båd du foretrækker. Eller som minimum hvor mange penge du ønsker at bruge på købet. Det er helt centralt for at kende dit lånebehov.

  1. Skab et overblik over markedet

Det næste du bør gøre, er at få skabt dig et overblik over markedet og dine muligheder. Banken, bådforhandlerne og online firmaerne er dine tre primære finansieringskilder. Lav eventuelt en liste med 5-7 kandidater der kan være aktuelle, så du har noget at arbejde videre med.

  1. Udeluk dem der ikke kan hjælpe

Du bør i samme ombæring udelukke dem, der ikke kan hjælpe dig. Det er typisk en information du ikke ved på forhånd. Du skal først snakke med banken for at vide, om de vil låne dig penge. Du skal først ansøge online, for at vide om du bliver godkendt. Ved sidstnævnte kan du dog godt tidligt udelukke dem, der ikke kan låne dig tilstrækkeligt med penge, eller hvor du føler renterne er for høje.

  1. Sammenlign både renter, vilkår og åop

Det leder os til det 4. råd, nemlig at du skal sammenligne renter, vilkår og åop. Alt for mange danskere laver den fejl, at de fokuserer på renten og bruger den som det eneste parameter. Der kan bare være væsentlige forskelle i vilkårene, i forhold til at afvikle lånet før tid eller de løbende gebyrer man bliver pålagt.

Det er vigtigt du ved, at det billigste lån er tilbuddet med den laveste åop – også selvom renten kan være højere. Samtidig skal du huske at sammenligne alle åop’er før eller efter skat, så du ikke sammenligner pærer og bananer. De to tal vil nemlig være forskellige.

  1. Søg og indhent flere tilbud

Det femte råd er at du bør søge og indhente flere tilbud, så du sidder med flere kort på hånden. Det giver dig et bedre fundament for at finde en billig og attraktiv løsning. Du kan selv tænke over om du vil foretrække at have 1 eller 4 tilbud på hånden? Svaret giver sig selv, så brug lidt ekstra tid på denne del af forarbejdet.

Du kan søge lån til båd online via Danlaan.dk.

  1. Vær ikke bange for at “spille på flere heste”

Du bør ikke være bange for at “spille på flere heste” som det kaldes. For alle lånetilbud er gratis & uforpligtende, præcis som hvis du kontaktede en VVS’er eller tømrer. Det giver dig blot et indblik i prisniveauet hos de forskellige, samt et indtryk af kundeservicen, hvilket kan hjælpe dig med at vælge rigtigt.

  1. Brugtkøb kan give mere value for money

Sidst er det værd at nævne brugtkøb kan være en rigtig god løsning, hvor du får mere value for money. Det stiler krav til din viden om både generelt, men kan du spotte en god handel, bør det være en overvejelse værd. Du er ikke dækket af samme garantier og sikkerhed, men omvendt kan du få en smart model til langt under nypris.

Brugtkøb kan ligeledes gøre dit pengebehov mindre, hvilket i sidste ende vil være bedre for din privatøkonomi. Der er mange overvejelser og råd at følge, men tag ét trin ad gangen, og så skal du nok komme i mål.