Forudsigelser for danske lån i 2015

Året går på hæld og ingen længe vil vi danskere kaster os over juleanden og fejre nytår med vores venner eller familie. Danlaan har derfor set i spåkuglen og kommer her med vores egne forudsigelser for danske lån i 2015.

Vil det blive dyrere eller billigere at låne penge i 2015? Vil vi se nye udbydere på online markedet og hvordan kommer den nye Swipp app fra pengeinstitutterne til at klare sig?

Mange interessante spørgsmål melder sig og vi ser her nærmere på de mest aktuelle. 

 

Renteniveauet bliver en smule højere

Først til det der er mest interessant for nærmest alle danskere; renteniveauet. Det er i høj grad med til at definere hvor dyrt eller billigt det er at låne penge. Efter at vi i 2013 og 2014 har været begunstiget af ekstremt lave renteniveauer, nærmest historisk lave, så forventer vi at det bliver en smule højere i 2015.

Det kommer til at ske som en naturlig forlængelse af mere økonomisk vækst og gang i det danske forbrug. Så hvis du overvejer at omlægge dit boliglån, eller taget et lån på nettet, skal du næppe forvente det bliver billigere end nu.

 

Ingen nye lånefirmaer online – men nye platforme

I 2014 så vi at nye udbydere kom på markedet, i form af Kliklån og Plutus. Men med et indgående kendskab vil man vide, at det i høj grad bare er nye platforme, for de eksisterende udbydere. Plutus formidler lån for Ekspres Bank og Kliklån er et tæt samarbejde med D:E:R, der har været i branchen over 20 år.

Så det er mere korrekt at tale om nye platforme og hjemmesider, end deciderede nye långivere. Vi tror på at denne tendens fortsætter i 2015. Der kan nemt ende med at komme to nye udbydere på markedet, der differentierer sig på ét eller flere områder.

For i takt med at konkurrencen på online lånemarkedet bliver højere, desto større bliver behovet for at være anderledes og have en konkurrencefordel som udbyder. Ellers bliver det udelukkende en kamp på renten og den kamp vil have mange tabere!

 

Swipp bliver en hård konkurrent til MobilePay

Swipp er en relativ ny mobil app, der skal tage kampen om med MobilePay fra Danske Bank. Deres store marketingkampagne er allerede skudt i gang og kan nu følges i TV-reklamer og mange andre steder. Da MobilePay og Swipp allerede har mange tusinde brugere, er det applikationer som optager og interesserer mange danskere.

Danlaan.dk mener at Swipp har en klar fordel, ved at være støttet af nærmest alle større pengeinstitutter i Danmark (pånær Danske Bank). Dertil kommer at man kan overføre større beløb med Swipp appen.

Alt i alt har Swipp en masse fordele og en stærkere opbakning. Vi forventer derfor at den får en stor vækst blandt den danske befolkning og bliver en hård konkurrent til MobilePay, der stadig er i førersædet målt på brugerantal.

 

Mere gang i bolighandlen

Vi slutter af med boligmarkedet, for selvom det ikke nødvendigvis er relateret til lån, har det en stor indflydelse på danskernes økonomi. De seneste tendenser har vist markante stigninger i boligpriser, i store dele af landet. Specielt i københavnsområdet er priserne steget så meget, at de efterhånden er på niveau med priserne før Finanskrisen.

2015 kan meget vel medføre mere gang i bolighandlen, med flere handler til følge. Dels fordi mange danske privatøkonomier er styrkede og dels fordi det stadig er attraktivt at optage boliglån. Til en meget lav rente.

Højere boligpriser giver generelt danskerne flere penge mellem hænderne og det fordrer flere bolighandler.

 

Vi glæder os til at følge vores forudsigelser for 2015, om de holder stik og hvordan det hele udvikler sig. Vi vel naturligvis holde dig opdateret og evaluere vores forventninger om et års tid.