Forbrugslån

Forbrugslån er den mest udbredte låneform på nettet og kan søge hos alle udbydere online. Det potentielle lånebeløb afhænger meget af hvem du ansøger hos og du bør derfor altid danne dig et overblik over dine muligheder. Alder, indkomst, løbetid og beløb er fire centrale parametre, der varierer fra udbyder til udbyder.

Oversigt over de billigste forbrugslån 2019

Tip: Ansøg gratis flere steder og find den bedste rente.

Når du skal søge på nettet kan du låne op til 400.000 kr. Om du vælger at søge om 5.000, 100.000 eller 400.000 kr. er helt op til dig selv. Jo flere penge du efterspørger, desto mere kræves der af din økonomi og månedlige indtægt.

Vi har lavet en god oversigt med de førende udbydere online, hvor du nemt og gratis kan ansøge:

 

Mest udbredte formål ved forbrugslån

Langt de fleste danskere vælger at lave forbrugslån på under 100.000 kr. Det er kun et fåtal, der kommer til at ramme de høje niveauer som nævnt ovenfor. Men hvad er så de mest udbredte formål? Det har Danlån set nærmere på og fundet 5 mere udbredte årsager frem:

  1. Ferie
  2. Luksus: Tøj, sko, fjernsyn etc.
  3. Ombygning/tilbygning
  4. Nyt køkken
  5. Hobby (finansiering af din hobby)

Vi har lavet målrettede oversigter, alt efter om du har et stort eller lille pengebehov. På den måde kan du hurtigt finde frem til de relevante firmaer, for dig og dine behov.

Vær opmærksom på ÅOP’en

Markedet for forbrugslån har ikke altid været lige gennemskueligt og der er blevet iværksat flere initiativer og regler fra politisk side, der skal være med til at beskytte forbrugerne.

I EVM’s rapport fra 2010, ses det bl.a. hvordan gennemsigtigheden bliver fremhævet som et fokusområde, af Erhvervs -og Vækstministeriet. Seneste har en regeringen meldt ud, at der kunne være strengere krav på vej, når det kommer til at vise ÅOP.

Det er kun positivt for landets forbrugere, da ÅOP er helt vildt afgørende når du skal vurdere omkostningerne ved forbrugslånet.

Forbrugslånet i medierne

Forbrugslån er et lystigt diskuteret emne i medierne og på diverse blogs og fora online. Med god grund. Det er nemlig noget langt de fleste danskere prøver at optage én eller flere gange, i løbet af deres liv. Det er aldrig godt for privatøkonomien at gældsætte sig og specielt de dyre låneformer har været meget diskuteret.

Her tænkes der specielt på små beløb som 5.000 – 10.000 kr. der medfører en vanvittig høj åop (de årlige omkostninger i procent). Vi har fundet en række af de mest relevante og interessante artikler frem, der kan give et mere nuanceret billede:

Finanstilsynet – Hvad koster et forbrugslån? Prøv smart lånometer.