Forbrugslån

Få overblik over dine muligheder for at søge forbrugslån online via vores oversigt. Sammenlign bankerne hvor du har mulighed for at søge op til 500.000 kroner.

Oversigt: Find det billigste forbrugslån (2024)

Brug vores oversigt til at sammenligne udbyderne og deres renter. Ansøg gratis og uforpligtende.

Mest udbredte formål ved forbrugslån

Forbrugslån er den mest udbredte låneform på nettet og kan søge hos alle udbydere online. Langt de fleste danskere vælger at lave forbrugslån på under 100.000 kr.

Det er kun et fåtal, der kommer til at ramme de høje niveauer som nævnt ovenfor. Men hvad er så de mest udbredte formål? Det har Danlån set nærmere på og fundet 5 mere udbredte årsager frem:

  1. Ferie
  2. Luksus: Tøj, sko, fjernsyn etc.
  3. Ombygning/tilbygning
  4. Nyt køkken
  5. Hobby (finansiering af din hobby)

Vi har lavet målrettede oversigter, alt efter om du har et stort eller lille pengebehov. På den måde kan du hurtigt finde frem til de relevante firmaer, for dig og dine behov.

Vær opmærksom på ÅOP’en

Du bør vær særlig opmærksom på tilbuddenes ÅOP-sats da det medregner samtlige omkostninger og dermed er den vigtigste sammenligningsparameter, når du skal vurdere hvem der er billigst.

Dette gælder generelt, uanset om du søger penge online eller hos banken. ÅOP bør altid være dit primære fokus så du ender med at vælge den billigste løsning. Markedet for forbrugslån har ikke altid været lige gennemskueligt og der er blevet iværksat flere initiativer og regler fra politisk side, der skal være med til at beskytte forbrugerne.

Det er en af grundene til at det nu er blevet lovpligtigt at oplyse klart om forbrugslånets ÅOP, så forbrugeren nemt kan overskue og sammenligne tilbud, og vurdere hvilke der er billigst.

Hvad påvirker mine lånemuligheder?

Der er særligt fire forskellige områder, hvor udbyderne adskiller sig fra hinanden. Alder, indkomstkrav, løbetid og lånebeløb, er fire centrale parametre, der varierer fra udbyder til udbyder.

Præcis som udbyderne er forskellige, vil alle forbrugere og ansøgninger være forskellige, da vores indkomst, alder, boligforhold, betalingshistorik og gældshistorik er individuel.

Det er fem centrale elementer når firmaerne kreditvurderer dig og skal vurdere, hvilket tilbud du skal have retur. Det første er naturligvis om de siger JA, det næste er så hvilken rente de kan tilbyde dig. Det vil i høj grad afhænge af hvor stærk en privatøkonomi og kreditvurdering du har, samt hvor mange penge du har ansøgt om.

Desto flere penge du søger om, desto større krav stilles der til din økonomi.

Overordnet gode chancer for godkendelse online

Når alt dette er sagt, er der ingen tvivl om at godkendelseschancerne er gode og godkendelsesraten er generelt væsentlig højere end i landets pengeinstitutter. Online firmaerne blander sig mindre i formålet, stiller færre krav og er generelt indstillet på at løbe en lidt større risiko (mod at du betaler lidt højere rente).

Af den grund er lånemarkedet online blevet et godt alternativ til landets bankerne, hvis de afviser din forespørgsel, eller hvis du ønsker en mere fleksibel, hurtig og ligetil ansøgningsproces. Det er tre af de klare fordele ved at søge penge på nettet.

Forbrugslån i Danmark

Forbrugslån er meget udbredt i Danmark, hvor det særligt er blevet udbredt og populært at optage online. Dels fordi mulighederne er mange, ansøgerkravene er rimelige og så er processen langt mere enkel, sammenlignet med banken.

Dertil kommer at mange danske pengeinstitutter har strammet deres krav efter Finanskrisen, så det bl.a. er blevet vanskeligere at optage et forbrugslån hos dem. Man kan på mange måder tale om et skifte i mange forbrugeres adfærd efter Finanskrisen, hvor flere og flere har tillagt sig en prisbevidst side.

Et øget fokus på prisen og det er kun noget vi kan støtte op om. Forbrugslån er også et lystigt diskuteret emne i medierne og på diverse blogs og fora online. Med god grund. Det er nemlig noget langt de fleste danskere prøver at optage én eller flere gange, i løbet af deres liv.

Det er aldrig godt for privatøkonomien at gældsætte sig og specielt de dyre låneformer har været meget diskuteret. Her tænkes der specielt på små beløb som 5.000 – 10.000 kr. der medfører en vanvittig høj åop (de årlige omkostninger i procent).

Bemærk at du ikke kan være sikker på at finde den billigste løsning, via vores oversigt, da der kan forekomme billigere udbydere som ikke er repræsenteret.