Lån 6000 kr.

Online lån er blevet et godt alternativ til banken. Specielt mindre lån på 6000 kr. kan være svære at få godkendt i banken, da de typisk bare vil opfordre dig til at spare op. Se hvor du kan søge forbrugslån på 6.000 kroner online her:

 

Forbrugslån på 6000 kr.

Et online forbrugslån på 6000 kr. er meget anvendt hos danskere, der mangler lidt penge på kontoen, uanset at kunne/ville involvere banken. Det er enkelt at søge pengene på nettet og de kan være på kontoen få dage efter. Når der kun skal lånes 6000, vil mange foretrække begrænset besvær. Og det er hvad du kan forvente online.

Der er hovedsageligt to lånetyper på nettet, når dit pengebehov er på 6.000 kroner. Der er kviklånsudbyderne med de kortere løbetider og der er forbrugslånsudbyderne, hvor pengebeløbet starter fra 5.000 kroner og med en løbetid på mindst 12 måneder.

Forbrugslån på 6000Nye regler med omkostningsloft

Den 1. juli 2020 trådte der nye regler i kraft vedr. omkostningsloft og ÅOP-loft for lån i Danmark.

Det har på mange måder fjernet de dyreste løsninger fra markedet og fået mange udbydere til at ændres på deres forretningsmodel. Nogle har sænket deres renteniveauer og ÅOP-satser. Nogle har ændret i deres løbetider, til minimum at være på 24 frem for 12 måneder. For kviklånsudbyderne har de omvendt hævet løbetiden fra 30 dage, til at være på 1-6 måneder.

Der er kort sagt kommet en ny dagsorden på lånemarkedet, hvor flere aktører har været nødsaget til at tilpasse sig den nye lovgivning.

Lovgivningen indebærer særligt et omkostningsloft der betyder, at de samlede kreditomkostninger ikke må overstige det lånte beløb. Vælger du fx. at låne 6.000 kr. må omkostningerne altså ikke overstige 6.000 kroner. For dig som forbruger er det ekstremt positivt, da det sætter en begrænsning på omkostningerne og hvor dyrt det kan blive.

Derudover er der kommet et ÅOP-loft på 35%, men på blot 25% for online banker der vil markedsføre deres ydelser – og hvem vil ikke det? Så realiteten er blevet, at nærmest samtlige online udbydere har sænket deres ÅOP til at være under 25%. Et niveau der er væsentlig lavere (billigere) end før.

Der vil dog fortsat være prisforskelle mellem de forskellige firmaer, hvorfor du fortsat bør undersøge muligheder grundigt og få søgt flere steder. Det er altid helt uforpligtende og gratis at ansøge. For du kan aldrig vide hvem der er bedst, billigst eller hvem som godkender dig – førend du har ansøgt.

Lån 6000 kr. trods RKI – ikke muligt

Er du en af de uheldige der er endt i RKI-registret kan du desværre ikke søge om lån på nettet og banken vil typisk heller ikke kunne hjælpe dig. Lån 6000 kr. trods RKI er altså ikke muligt og den bedste løsning for dig, vil heller ikke være at gældsætte dig yderligere. Du bør derimod snakke med din egen bank om muligheden for refinansiering.

En løsning hvor de dyre lån bliver betalt ud med det samme og erstattet af et samlet, til en væsentlig lavere rente. For er du havnet i RKI, handler det om at få økonomien på ret køl og få betalt de kreditorer du skylder.

Det er et emne og en situation som vedrører mange danskere, hvorfor vi har inkluderet afsnittet på denne side. Og for at slå fast, at det bestemt ikke er en god idé selvom det kan lune på den korte bane.

Lån 6000 kr. med omtanke

Står du og mangler 6.000 kr. her og nu? Så er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du søger penge. Det er altid vigtigt at det sker med omtanke og respekt for din privatøkonomi.

Det vil påvirke din økonomi med en månedlig ydelse og renteomkostninger, hvorfor du bør have en særlig god grund til at låne 6.000 kr. online. Alternativt er det bedre at bruge nogle måneder på at spare op.

I det kommende afsnit ser vi nærmere på hvilke krav du skal kunne opfylde, for at blive godkendt.

Krav for at låne 6000 kr.

I dag findes der en lang række muligheder for at låne penge i løbet af ganske kort tid. I en tid hvor mere foregår på nettet er det nemlig blevet mindre omfattende at skulle ansøge om et lån. Men selvom det er relativt nemt tilgængeligt, så bør du altid tænke dig om.

Hos online bankerne findes der færre krav, end det kendes fra landets pengeinstitutter. Kan du ikke opfylde kravene, så er du sandsynligvis ikke i en position, hvor du bør låne penge. Kravene kan variere lidt hos de forskellige udbydere, men her er de typiske krav til et lån på 6.000 kr.:

  1. Du skal være fyldt minimum 18 år
  2. Du må ikke være registreret i RKI
  3. Du skal have dansk statsborgerskab og adresse

Derudover kan de enkelte online banker have andre kriterier. For eksempel er det ikke unormalt, at alderskravet sættes højere – for eksempel til 21 eller 23 år. Det skyldes at man som regel bliver mere økonomisk ansvarlig med alderen og har bedre styr på sine penge, hvilket mindsker risikoen for långiver.

Enkelte udbydere stiller også krav til din indkomst. Dette er dog ikke så hyppigt ved de små lånebeløb, og som regel kan de fleste (som opfylder ovenstående krav) låne 6.000 kr. uanset indtægt. Det gælder også pensionister, studerende og arbejdsløse. Kravene til en vis indkomst optræder således ofte først, når der er tale om beløb på over 20-25.000 kr.

Sammenlign og find det bedste forbrugslån

Når du skal finde det rette forbrugslån på 6.000 kr. for dig, så er det vigtigt, at du undersøger markedet først. Det kan nemlig ikke betale sig blot at vælge det første tilbud, du ser. Så risikerer du at betale for højre renter og gebyrer, hvilket giver unødige omkostninger. Sæt dig derfor ned og undersøg dine muligheder, før du vælger.

Du bør starte med at udvælge et par udbydere, som tilbyder lån på 6.000 kr., og hvor du kan opfylde kriterierne. Herefter sender du en ansøgning til hver af disse (mindst 2-3 forskellige) ved at angive lånebeløb, løbetid samt personlige oplysninger. Det er ganske gratis og uforpligtende at indsende en sådan ansøgning, og det tager ikke mere end nogle få minutter. Du får svaret i løbet af kort tid, og så har du en række forskellige tilbud, du kan sammenligne.

Den nemmeste måde at sammenligne tilbuddene er på er ved at se på ÅOP – årlige omkostninger i procent. Denne værdi er nemlig et retvisende billede af lånets samlede omkostninger og er direkte sammenlignelig mellem forskellige udbydere, såfremt du har valgt samme beløb og løbetid. Lånet med den laveste ÅOP vil således give dig det billigste forbrugslån på 6.000 kr.

Gode tips inden du ansøger

Du bør altid have hovedet med, når du skal låne penge, og det er vigtigt, at du overvejer, om det overhovedet er nødvendigt i første omgang. Her får du vores 5 bedste råd, inden du ansøger om et forbrugslån:

  1. Søg aldrig mere end du har behov for: Det giver et unødvendigt dyrt lån og kan føre til, at du fråser med pengene.
  2. Husk, at pengene skal tilbagebetales: Det koster penge at låne penge, og det skal du have med i dine beregninger.
  3. Læg et budget: Hav styr på budgettet inden, så du kan se, hvor meget du har behov for at låne, hvad du har råd til at afbetale osv.
  4. Vær omhyggelig: Brug god tid på at undersøge muligheder, sammenligne tilbud mv.

Vælg den laveste ÅOP, det vil altid give dig det billigste lån, så hold øje med den, når du skal træffe din beslutning.

Har du brug for hjælp eller spørgsmål, så kontakt os på info@danlaan.dk.